Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направи си сам: Настолна бормашина.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Направи си сам: Настолна бормашина.

А мнения има ли относно подобна стойка за ъглошлайф?
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

И на мен ми трябва такава и се чудех дали да купувам или да правя.
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Преди ден видях в един магазин стойка за ръчна бормашина ЕЛПРОМ,но за малкия модел.Струва 30лв.Доста слабичка направо дато детска играчка.
        Колега отностно стойка за ъглошлайф мога да ти кажа,че преди доста години в списание "Млад конструктор"беше показана такава приставка и то доста грамотно изработена.Имам в къщи списанията някъде по кашоните,но все не остава време да подредя всичко отново.
        Тук има колеги с фантазия и творческо мислене и все някой ще удари едно рамо.

Коментар

В големите вериги видях на цени 30-40 лв на Волфкрафт + няколко модела китайски. Като цяло май са ориентирани само за малки шлайфове.А готова цяла настолна бормашина -от порядъка на 100 ина лв. (ха познайте какво производство),ми се струва по-добър вариант от стойка +дрелка.Освен ако няма плавен старт-а ти трябва както на колегата.
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

За това,че една настолна бормашина е по-добър вариант от една стойка никой не вярвам да се навие да спори,но работата беше там,че колегата искаше нещо за нищо пари докато завърти някой лев в джоба и догава каквото си пожелае да купи.Поне така аз разбрах работата.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
              За това,че една настолна бормашина е по-добър вариант от една стойка никой не вярвам да се навие да спори,но работата беше там,че колегата искаше нещо за нищо пари докато завърти някой лев в джоба и догава каквото си пожелае да купи.Поне така аз разбрах работата.
              Правилно си разбрал..
              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Имаше в Пловдив в LIDL,но свършиха-може би ще има в новооткриващия се втори магазин до прелеза на Пещерско и Копривщица.Стойките са по 20лв.,като в
                комплекта има и стиска.Думата менгеме от къде ли идва?Бай Гугъл нищо не казва-от турски ли ,от немски ли?А дали не е менТгеме?Аз като ученик си имах проблем при използването на тази дума,та внимавам.
                Без триене няма движение !

Коментар

В нас имаме 2-3 такива стойки от поне 20 години... ама само едната е добра и яка (с втулка за нормална бормашина и за голяма)... Слагам стъргана бургия 22мм. на бормашината, от тези старите Елтос редукторните (кадето ватовете са истински). и си дупча шини 4-5-10мм. без проблем с няколко различни размрера бургии, вместо да мъкна всичко до работата. Наистина е удобно да си има човек едно такова "жувотно" в гаража... но тези които се продават по практикер, бриколажа и подобните магазини ми се виждат много лимбизе в сравнение с тази която ползвам, тъй че не се знае колко ще изкарат ако ги ползваш с малко повече натоварване

П.П. А за неръждавейката... там иска постоянно охлаждане и много ниски обороти... в работата бачкаме с една смазка специално за неръждавейка (50лв. 200-300мл.) и няма грешка... на настолната бормашина съм пробивал дупки с фрезата 40-50мм. на неръждаема шина 5-ца. без да се олюпи боята от страни (говоря за 10-15 дупки, не някакво серийно) а колегата като го мързеше да охлажда както трябва, още на 1-дата дупка съсипа чисто нова фреза
                  Моите снимки...
                  https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                  https://500px.com/ivankoo

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanko Преглед на мнение
                    В нас имаме 2-3 такива стойки от поне 20 години... ама само едната е добра и яка (с втулка за нормална бормашина и за голяма)... Слагам стъргана бургия 22мм. на бормашината, от тези старите Елтос редукторните (кадето ватовете са истински). и си дупча шини 4-5-10мм. без проблем с няколко различни размрера бургии, вместо да мъкна всичко до работата. Наистина е удобно да си има човек едно такова "жувотно" в гаража... но тези които се продават по практикер, бриколажа и подобните магазини ми се виждат много лимбизе в сравнение с тази която ползвам, тъй че не се знае колко ще изкарат ако ги ползваш с малко повече натоварване

П.П. А за неръждавейката... там иска постоянно охлаждане и много ниски обороти... в работата бачкаме с една смазка специално за неръждавейка (50лв. 200-300мл.) и няма грешка... на настолната бормашина съм пробивал дупки с фрезата 40-50мм. на неръждаема шина 5-ца. без да се олюпи боята от страни (говоря за 10-15 дупки, не някакво серийно) а колегата като го мързеше да охлажда както трябва, още на 1-дата дупка съсипа чисто нова фреза
                    Има и такива, и други. Аз си купих от Бриколаж това, и мога да кажа че е що-годе читаво:
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5027000.jpg
Прегледи:1
Размер:51.4 КБ
ID:5238520

...ама цената не е 20 лева.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами да... но пак е за по-финни неща.
                      Нащо е ето такова
                      Моите снимки...

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanko Преглед на мнение
                        Ами да... но пак е за по-финни неща.
                        Нащо е ето такова
                        Тсъ. На село имам и такова. Дърто и българско. Това горното е по-стабилно, и по-голямо.

Сега, от снимката не мога да преценя пропорциите, освен да е имало модели с различна големина. Нямам идея за това. Иначе, още по дефиниция, самата маса в килограми на всяка една машина, еле пък металорежеща, има пряко отношение към стабилността и.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами като пропорции, на масата доло се вижда втулката... с нея се мушкат всички видове нормални бормашини, също пръта по кйто се движи е плътно желязо 35мм... Стойката е българска и явно правена за Елтос-ката, понеже си пасва идеално... а за тежината и стабилността... като си я прикрепя стабилно някъдя и няма мърдане... Важното е, че подвижната част е здрава и издържа на всякакъв ръчен натиск. Незнам твоята на снимката колко е голяма, може и от снимката да ми изглежда просто по-малка .
                          Моите снимки...

Коментар

Значи и като пропорции са съизмерими. При мен масата е по-голяма обаче. За оста отзад не помня дали е плътно желязо или дебелостенна тръба. Дебела е, и тежи доста. Не поддава и не се тресе. Дупката и е само за нормален размер бормашина. Всичко и е стомана, без механизма, на който се закрепва машината, а се движи нагоре-надолу по зъбна рейка.

Не помня дали масата беше алуминий или чугун/стомана, но по-скоро клоня към чугун. Стиската и е алуминиева (върви в комплект с такава), обаче. Май беше 60-ина лева в бриколлаж, но съм забравил вече. Беше преди повече от година. Беш почти от най-скъпите, дето имаше там. Wolcraft е марката.

Коментар

Всичко зависи в какво ще правиш отвори. На Спарки варианта е да си го сложиш на бюрото до компютъра, за по-прецизни работи с гарантирана вертикалност на отворите, а на Иванко за неотговорни отвори в железа, дето без стойката колкото и да натискаш на ръка трудно става. Аз макар, че имам и фрезичка и бормашина от китайските, за някоя Коледа ще си направя подарък като на Спарки.
                              [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
                                Всичко зависи в какво ще правиш отвори. На Спарки варианта е да си го сложиш на бюрото до компютъра, за по-прецизни работи с гарантирана вертикалност на отворите, а на Иванко за неотговорни отвори в железа, дето без стойката колкото и да натискаш на ръка трудно става. Аз макар, че имам и фрезичка и бормашина от китайските, за някоя Коледа ще си направя подарък като на Спарки.
                                Ми, аз си я взех по повод слагането на китайски лупи във фаровете. Миналата зима беше. Дано все още има.
                                А точно за вкъщи си я взех, и седи точно на съседното бюро до това, на което ми седи компютъра. Ти да не си идвал вкъщи без да знам?!?!?!?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X