Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Осветяване ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Осветяване ?

Имам навика като ми лъсне, хвърлям всичко, това за мамата е ясно, но и гледам към силна светлина няколко секунди, после постепенно към по-слаба и така. Никога не са ме боляли очи от осветяване.

Коментар

От: До: Осветяване ?

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
      Аз от 4 години заварявам почети всеки ден. Случвало ми се е по 10-12 часа на ден да заварявам, но осветяване не съм имал. Понякога съм заварял без маска, но преди да почне дъгата стискам очите. Това го правя, когато прекапвам детайлите и няма кой да ми придържа. След това същинската заварка задължително с маска. С електрожена обаче се получава друга работа. Там не се запалва електрода винаги когато искам и се случва да ми блесне. Понякога след блясване за кратко време не мога да се фокусирам. При подобни ситуации започва главобоолие и прекратявам работата. Не съм ползвал капки за очи. Баща ми обаче много често се осветява ако заварява. Ако е по дълго, независимо че ползва същата маска като мене, вечер не може да си намери място от болка. Ходил съм по нощите да му търся капки по аптеките.
      А вие с баща ти за автоматични маски не сте ли чували !?
      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
        автоматични маски
        Бе мАни ги тия боклуци. За нищо не стават.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Бе мАни ги тия боклуци. За нищо не стават.
          Да, наистина има и такива китайски боклуци които за нищо не стават !Но има и такива който за една сносна цена вършат работа ,особено пък за заваряване с електрожен са си добри!Аз по принцип не съм привърженик на тези маски -особено пък на китайски но след като човек работи почти всеки ден и му се налага да работи сам ,такава маска е много по добро решение от това с капките!
          Последно редактирано от welderargon; 22-03-13, 21:59.
          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Автоматични маски имам две,добри са(най-вероятно качествени китайци),ползвам ги за аргона.За телоподаващото и ел.жена,си използвам ръчна маска със джам и 9-ка,по удобно ми е,винаги мога да засиля маската нанякъде и да си връткам главата без да се съобразявам,че ще закача някъде,и прихващам със затворени очи.
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Преди десетина години бях направил сеновал за бали и реших да направя обтяжки на крайните ферми , с една ръка ръкохватката с другата се държа за стълбата и заварям, нямах трета ръка за шлема (толкоз висока)а и той с ръка се държеше, нямаше спийд глаз, даже златни стъкла нямаше, всичко ръчка и зелено и в крайна сметка ,март месец почернях набързо и на другия ден се олющих( избелих)
              Последно редактирано от тихич; 22-03-13, 22:35.

Коментар

Това което заварявам не е винаги в гаража. Налага се да заварям доста големи детайли, с пречукване с зачистване на заварки. Не се съобразявам къде слагам маската и понякога се е случвало да я ритна или съборя от високо. До сега не ми се е счупвала, нито пък стъкло ми се е чупило. И да се счупи имам още 2 нови маски, само чакат да им сложа стъклата. Даже трябва да я сменя, че преди няколко месеца я сложих върху горещата заварка и малко се деформира. Ако нарина 200-300лв за маска ще ме е яд че съм направил такава поразия. Иначе до сега съм се пазил и щом не съм се осветил, значи се справям добре. Има обаче и други неща които са също толкова важни и това е защита от газовете. До сега не съм замислял за дихателна маска, но е поважна, особенно в затворено помещение без вентилация. Аз по принцип отварям вратите на гаража за да не се задържат, но преди 2 години беше много студено, а трябваше да направя една рамка спешно и беше се задимило яко. Като отворя и веднага става вътре кучи студ.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                  ..... беше се задимило яко. Като отворя и веднага става вътре кучи студ.
                  Значи добре се проветряваш....
                  За въздухопречистване ЕСАБ предлагат сравнително добро и не твърде скъпо решение.
                  Внтилатор с филтри и батерия на кръста, маркуч до маската и система с нещо като шнорхел за въздуха. Въздуха идва пред лицето, не ти замъглява маската и постоянно е пречистен. Цената е около 600 лева без ДДС. Другите аналози са на двойна цена (Speedglas и други).
                  Ако се съберат над 7 броя (обща поръчка), ще може да се направи добра корекция на цената.

Дихателна полумаска не е удобно решение. Винаги подпира в маската и е изнервящо.
                  Последно редактирано от aig; 23-03-13, 05:27.
                  АИГ-Заваряване ООД
                  Заваръчни апарати "DEL"
                  http://www.aigwelding.com
                  0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                    ....Аз по принцип не съм привърженик на тези маски -особено пък на китайски но след като човек работи почти всеки ден и му се налага да работи сам ,такава маска е много по добро решение от това с капките!.....
                    Такава маска е добро решение и за професионални заварчици , които работят всеки ден
                    Аз преди време купих 4 шлема на ЕСАБ (тогава на баснословни цени) и малко след първоначалното традиционно българско съмнение , после щяха да се изпотрепат сутрин кой да се докопа до тях
                    Сега останалите ми заварчици са оборудвани с китайчета . От две години вече и никой не е имал оплаквания . Излязоха читави , въпреки смешната си цена.
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Когато правя обучение или демонстрация на някой, редовно се получава леко или по-голямо осветкване.
                      Обикновено този който заварява се пази добре, ама останалите - да се спасяват поединично.
                      Та от опит - капки за успокояване на болката - алкаин, прокаин или някакъв "каин" - какъвто има в аптеката без рецепта.
                      А за да спре възпалението (успокояване на изгарянето) - офталмосептонекс. След една нощ или ден - 4-5 пъти по 2 капки в око, си като нов.
                      ТОВА ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ ОТМЕНЯ ЛИЧНИТЕ ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА!!!!!!!
                      КОЛКОТО ПО-ЛИЧНИ И ПРЕДПАЗНИ - ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!!!!!
                      При нас китайските маски са клас 1/1/1/1 по ЕN 379 - най-доброто по класификатора.
                      АИГ-Заваряване ООД
                      Заваръчни апарати "DEL"
                      http://www.aigwelding.com
                      0889 522 036

Коментар

Ако се освета и нощеска ме болят очите (като пясък се едно имаш) режеш компир на две слагаш на очите и след 15 минути си заспал.......
                        К мирной жизни не пригоден.
                        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                          Ако се освета и нощеска ме болят очите (като пясък се едно имаш) режеш компир на две слагаш на очите и след 15 минути си заспал.......
                          Явно не си се осветявал достатъчно добре. Никакви картофи не помагат, братче. Само капки, завършващи на "каин". Ефекта е мигновен - капваш, и "пясъка" изчезва. Лягаш и спиш, докато не се събудиш пак от същото.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Явно не си се осветявал достатъчно добре. Никакви картофи не помагат, братче. Само капки, завършващи на "каин". Ефекта е мигновен - капваш, и "пясъка" изчезва. Лягаш и спиш, докато не се събудиш пак от същото.
                            Не съм стигал до там.....

Добре де Спарки нали от време на време се пак гледаш през маската не може ептен без нея
                            К мирной жизни не пригоден.
                            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Абе то човек се осветява най-много когато държи на някой за прикапване и особено когато прикапва доста време... аз за това мразя да държа и винаги гледам да си правя всичко сам до колкото мога, за да не попада някой на моето място. Но когато се налага да ми държи някой, винаги гладам да слагам другата ръка пред дъгата за да не го осветявам...
                              Моите снимки...
                              https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                              https://500px.com/ivankoo

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                                Не съм стигал до там.....

Добре де Спарки нали от време на време се пак гледаш през маската не може ептен без нея
                                Най-зверското ми осветяване е не когато аз съм заварявал, а когато си правихме експерименти с една машина. Хич да не гледаш към дъгата, когато някой заварява, ако е в закрито помещение, какъвто беше случая, за да си сигурен че няма да се осветиш трябва да си с гръб, и откъм очите ти да няма нищо дето да отразява дъгата. Една бяла стена е достатъчна, и си се осветил като пич, без да си направил и една заварка дори. Най-сигурно е да си с цайси с UV защита, покриващи максимално голяма част от зрителното ти поле. Жълти работни цайси комай вършат добре тая работа, ако си пише че са и с UV защита.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X