Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж на газова уредба Opel Astra F C14SE и няколко въпроса.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Монтаж на газова уредба Opel Astra F C14SE и няколко въпроса.

Октан коректора би трябвало да е на 95(200 ома резистор), но извесно време без да искам съм карал и на 91( 0 ома) поради закъсано кабелче и не забелязах разлика в поведението на мотора
    .Разликата е единствено в разхода на гориво колега 88мм.Друга разлика не съм забелязал.
    Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A

Коментар

Търсих и не можах да открия този резистор за октан коректора.Някакви идей къде се намира?
      Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Открих октан коректора,намира се точно до буксата за диагностика.В положение 95 е а има и 91.Четох в нета че ако променя стойността на резистора ще увеличи аванса но за сега няма да си играя понеже има други работи за правене.Колеги въздушния филтър ми е за смяна и се чудя дали да не сложа от "спортните" за 10 лева,да махна онази тапа в смукателя и да пусна повече газ да видя дали ще подобри вървежа.Но в момента разход газ ми дава 10-12 в градско като минавам през най-големия трафик.На бензин върви малко по-добре в целия диапазон от обороти а на газ върви отлично до 3500,даже на 5-та с 1000 оборота градско не тресе и си поема...
        Поздрави

Коментар

Ти луд ли си? Тва дето го каза за 10 лв., не е филтър, а някаква кошница, която предпазва да не влизат слама, ако караш по къра. А иначе един приятел ми беше споменал за обслужваем филтър на К&N мисля че беше. Цената беше около 100-150 лв. с комплект консумативи. Повече не съм се интирисувал, по евтино ми излезе да си сложа аварийна клапа.
          Кольо Динев

Коментар

Не ти трябва спортен филтър, тая кола с тоя двигател е за возене, за спорт има 2.0 - 204 коня, а и на газ ти трябва по-малко въздух, най-много да вземе да гасне на газ. Иначе за генератора си виж масата към двигателя, проблемна е за Опел тия години. На моята Вектра 3 пъти сменях релета, гори ги и ни лампа свети, ни дявол.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

Да няма смисъл убедих се сам вече и разхода е друг ако върви нормално .Точно и масата и +са правеха проблеми също смених диодна плочка реле и лагери...Сега вече зарежда перфектно.Вектрата я дадох на един приятел... Замислям проект с XE или като посабера още малко пари да взема 124-ка купе един приятел има такава и просто няма нищо общо с опелите ,до тогава пак ще трябва да се возя с астричката и пак съм пред дилема за монтиране на газ на нея.Вектрата умираще след 3.5к оборота а астрата точно там се събужда и ми се струва,че е много по-пъргава но определено вектрата вървеше много повече от ниските.
              Поздрави

Коментар

Вектрата е колата, която ми легна на сърцето, смених я заради липса на климатик и мерак за нещо с повече коне. А съм покарал коли - служебни, лични, нови , стари... Всичко е до късмет, сега карам 124 - всички казват няма чупене, е за една година втори път е в сериозен ремонт, но за 19 годишна кола на неизвестни километри не смятам че е драма. Не мога да каже, че не съм доволен от колата, мисля още дълго да я покарам, живот и здраве.
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

Единствения минус на бенца е,че в България щом е мерцедес гледат да те изръсят много независимо за какъв ремонт и какъв мерцедес става въпрос.
                  Иначе вектрата е един от малкото опели на който визията ми харесва.Сега наблюдавам пазара и гледам за c20ne или c20xe,вече може да се каже,че има станах спец,изпитах им всичките детци болести
                  Поздрави

Коментар

Моя Бенц го гледат тъпо като отворя капака. Иначе проблема е да намериш кой знае какво да го прави(това се отнася за всички коли вече де). Иначе цените на частите е нормална, моя сега е пръснат и купувах всичко по главата + гарнитурите, нормално за 19 годишна кола. Проблема е броя на клапаните и цилиндрите, ама това е друга тема
                    Ford Maverick II 2.3 XLT
                    Ford Mondeo MK5

Коментар

• От: Монтаж на газова уредба Opel Astra F C14SE и няколко въпроса.

Здравейте да се похваля астрата c14se вече е с обикновенна газова уредба бутилката е българска 30л,изпарителя е mimgas,имам ламбда симулатор и симулатор на дюзите.Разхода е сравнително добър около 10л. газ,не свети чека.Газаджията я настрой на така наречения газ анализатор и каза след 1000км да мина пак за допълнителна настройка.Като минус мога да добавя,че вече няма място в багажника зарди бутилката и суббуфера което не се харесва на баща ми .
                      Сега според мен има повече въртящ момент в ниските обороти което е добре но във високите можеби е една идея по-зле.
                      Да ви попитам октан коректора когато колата се кара на газ на 95 ли да го оставя или на 98?Газаджията каза: "Не го пипаи" .

Коментар

Моята Вектра я карах на 95 и си вървеше перфектно на газ, обикновено АГУ
                        Ford Maverick II 2.3 XLT
                        Ford Mondeo MK5

Коментар

На Вектрата имаше 91 и 95 позиций на октан коректора доколкото знам "бута аванса" което при каране на газ би било добре.

Коментар

Газта мисля че е около 100 октана, ОБАЧЕ изгаря с по-ниска скорост и затова иска по-вече аванс от бензина, затова си го остави на 95.
                            Кольо Динев

Коментар

Здравейте,карам си безгрижно астричката на газ но се появи един проблем:Нещо се замисля в ниските обороти както на бензин така и на газ,като на бензин е по-силно изразено.Хванах и цаката и при плавно подаване на газ не се получават гърмежи,но по някой път в наклон + натоварена кола се случва да гръмне,първият път ми счупи филтърната кутия,после я смених и на "кихалката" и разтегнах повече пружината и сега няма проблеми .Та на въпроса това замисляне със смяна на кабели/свещи дали ще се оправи.На тъмно не виждам да хвърчат искри от кабелите нито ме хваща ток.Но пък от друга страна от както имам колата не съм ги пипал.
                              Другия ми въпрос е все още не съм ходил за допълнителната настройка след "слягането" на мембраните,мисля аз да си я направя,само някой да даде жокер дали да обогатя или обедня сместа,за да не губя време.Също четох и за настройка по ламбда мисля и нея да я пробвам,но първо искам да оправя колата да върви нормално на бензин.
                              Поздрави!

Коментар

От досегашния ми опит с АГУ съм разбрал ,че гърмежите са основно по две причини !
                                Бедна смес и неизправност по запалителната уредба ! Можеш на първо време да свалиш свещите и да регулираш електродното разстояние !Моето мнение и по прочетено в нета е ,че за газови горива трябва да е 0,7 мм.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X