Обява

Свий
Няма добавени обяви.

БДТ 3,0 преработка на повдигащия механизъм

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • #31
  То даже на повечето трактори датчиците за позиционното на навеса са на самата ос държаща лапите към коритото. Аз съм виждал на ландини поради такова каране датчика да протече и свалянето му първо е трън в задника ,второ струва 500 лева точно защото всички удари от браната се поемат и предават към трактора и датчика на позиционното регулиране. При ню холанда ми тъй като е изключително евтина сглобка позиционното е механично и няма опасност да разбие датчика ,защото няма такъв. Браната обаче също я карам на лапите и за 3-4 години видимо има износване/разбиване на жабката ,отворите на жабката към гредата както и самата ос ,която е в коритото видимо почва да сълзи вече от семерингите на коритото. Засега все още не тече. Идеята не е лоша ,напротив. Правилно е да се кара така брана ,но като всяко нещо руските и българско/руските машини са зле ама много зле и евтино копирани западни. Там където американеца си е поиграл да измисли нещо макар и по-сложно ,но правилно от инжинерна гледна точка ,руснака го е копирал и това ,което му се е видяло по-сложно го е спестил. Всички по-големи брани на JD , кейс или салфорд се карат на твърд теглич.

  Коментар


  • #32
   Благодаря колега.....
   Тука и повечето мой колеги ...всички ми казват защо се занимаваш с глупости .....от едно време таки ги караме ...браните.....
   То добре ги карате ...ама и техниката не е вече същата и ...това че навремето е нямало твърд теглич.

   Коментар


   • #33
    Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение

    БДТ-7 е Х-образна и не и трябва тая система.
    На тройката която правих не можеше да работят и двете секции на еднаква дълбочина.В резултат вървеше накриво,като забитата секция се стремеше да върви направо.
    Не бях виждал V-образна Брана без тая джаджа,не знам как са решили проблема.

    Коментар


    • #34
     Първоначално публикуван от krumtenev Преглед на мнение
     Благодаря колега.....
     Тука и повечето мой колеги ...всички ми казват защо се занимаваш с глупости .....от едно време таки ги караме ...браните.....
     То добре ги карате ...ама и техниката не е вече същата и ...това че навремето е нямало твърд теглич.
     То и за старите дараци има твърд теглич, даже някъде ми се търкаля за МТЗ, от години не е слаган и ръждясва по двора.Въпроса е дали ти се занимава постоянно да сваляш и качваш, да проверяваш още няколко болта, а теглича и той се разбива, не е вечен.При мен удобството беше, понеже често влачех едноосно ремарке, а хидравликата ми изпускаше и стартера не работеше, та можеше да го паля на чакмак баир.Но теглича в този си вид, ако не се лъжа пречеше и на силоотводния вал и на обтяжките за надлъжните греди.Може би пречеше, защото беше най-масивното желязо в целия трактор, преди време гледах едни в анимекс, пак за МТЗ, ми те изглеждаха като красиво сгънати салфетки в сравнение с моя.Ти не беше ли с беларус от новите?

     Коментар


     • #35
      Беларуса го смених с JD6320 ....с 3 години по млад от беларуса.....но на светлинни години от него.

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 4,385 в 20:28 на 18-02-20.

      Зареждам...
      X