Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подслушване на смартфони

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Подслушване на смартфони

Забравих да спомена най-голямата дупка SMS ите - знаете как си получавате настройките за интернет автоматично, какво пречи телефона да получи каквито и да е команди по същия начин, даже и хардуерни, кой гарантира че няма някъде малък дял управляващ хардуера който не се вижда. Със сигурност може да се четът всички сензори на телефона.

Коментар

От: Подслушване на смартфони

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
      Могат да активират изключен телефон за да установят къде си ...
      Е хубаво де - как става тази работа? Седи си дървото изключено, изведнъж сигнала го удря по тиквата и той се включва...
      Предполагам прочете това мнение: http://www.offroad-bulgaria.com/show...97#post2174697

А за начините за хакване определено съм съгласен, което пък всъщност ги прави несигурни. Явно това са имали предвид тези по телевизията, като казаха, че е по-лесно със смартфоните.
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

... а той го продаде на един полицай за 2000$. ...
        купил си е ВЕФ за 2000

@silverfox: чакащо радио си мисля че консумира микроампери, та може месеци да е в готовност, отделно някои апарати имат и часовникова батерийка.

слагайте си джаджите в метални каси/кутии/пликове и сте защитени и без свръзка.
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Могат да активират изключен телефон за да установят къде си , могат и да активират микрофона. Ако имаш GPS на телефона, , могат да разберат точно къде си.
          Изобщо не им трябва GPS, те си гледат клетките. А ако е изключен телефона, с извадена батерия, ще да е доста яко нещо да активират излъчвателя за да те следят.
          Това за SMS-ите е възможно, но по-скоро при не-смартфоните. Там всичко е забито в РОМ и не е много ясно какво се рънва при определена команда. При смартфоните всичко е софтуерно, имат си разни SIM Toolkit-ове, които работят със сим картата и оператора. Доколкото кода им е отворен или затворен - може да се правят някакви предположения за възможности. Сега се сещам за един як гаф на Самсунг мисля, които бяха настроили един модел смартфон да изпълнява всеки код от тип #хххх получен като SMS, включително и кода за Factory reset... Но това са по-скоро издънки. Най-лесния за изпълнение вариант, от по-известните, е да симулират базова станция, и да се възползват от опциите на GSM протокола. А най-евтиния вариант е да се плати на някой да сложи нещо някъде...
          Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
            @silverfox: чакащо радио си мисля че консумира микроампери, та може месеци да е в готовност, отделно някои апарати имат и часовникова батерийка.
            Ако направиш такова можеш директно да кандидастваш за работа във всяка фирма занимаваща се с радиооборудване.
            Колко издържа батерията на една радиостанция без да говориш по нея?

ПС: Ей тук намерих данни: http://www.rennes.supelec.fr/ren/rd/..._13dec2012.pdf

Scenario
            Receiving a voice call - 612.7
            Making a voice call - 683.6
            Idle mode - 15.1
            Мерната единица е mW.
            Последно редактирано от silverfox; 30-04-13, 08:56.

Коментар

Re: Подслушване на смартфони

За ГСМ не е нужно да е мощно и не е нужно да работи непрекъснато. Може консумацията да се сведе до минимум. Радиостанциите са с мощни предаватели и приемници и дори да не са на пълна мощност си мисля че ще харчат много повече. А и не е нужно да кара години на батерия - при всяко включване та се зарежда.

Коментар

Преди години работех в GSM сервиз на Нокиа. Имах достатъчно време да си поиграя с функцията "Nokia monitor", която я има вградена във всяка Нокиа и не е документирана никъде официално. А не е документирана официално, защото не била за крайните клиенти, а само за вътрешни инженерни нужди на Нокиа. Но "Nokia monitor" го имаше на всеки телефон. Като тук изобщо не става дума за смартфони и допълнителен софтуер. Просто в телефоните има неща, за които обикновеният човек не подозира. Изводът е ясен: В един телефон има разни неща, за които производителят е сложил и не ги е обявил на потребителя. Ето едно от нещата, които телефонът прави постоянно: Сканира сигналите на базовите станции и от време на време комуникира с тях (разменя информация) без да се провежда разговор - по служебен канал. Една базова станция може да накара телефон да се прехвърли към друга базова станция според разменената информация: на колко метра се намира от всяка засечена базова станция, каква е силата на сигнала, който получава нея. Със сигурност базовата станция може да го кара да прави и други работи.
                Както вече каза Ник Николов: Ако едно нещо може да се направи, значи е направено. Т.е. съвсем нормално е да приемем, че във всеки един GSM апарат има вградена функционалност за активиране на микрофона и предаване на звука без потребителят изобщо да разбере нещо. Затова най-сигурният начин за параноичните си остава изваждането на батерията - няма ток, няма излъчване.
                Има и още нещо, за което дядо Владо спомена. Когато един GSM предава, някои неекранирани електроуреди се влияят от това: Касетофон, Радио, Телевизор, Монитор... Такъв уред може да издаде, че в момента ви подслушват. Но пък няма как да ходим както едно време негрите в Бронкс с включен касетофон на рамо само и само да сканираме дали ни подслушват...
                Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                  Е хубаво де - как става тази работа? Седи си дървото изключено, изведнъж сигнала го удря по тиквата и той се включва...
                  Предполагам прочете това мнение: http://www.offroad-bulgaria.com/show...97#post2174697

А за начините за хакване определено съм съгласен, което пък всъщност ги прави несигурни. Явно това са имали предвид тези по телевизията, като казаха, че е по-лесно със смартфоните.
                  Прочетох и има логика. Но все пак не знаем дали като е само изключен не продължава да се регистрира гадината. Виж, ако свалиш батерията и смениш града, вероятно ще го засекат по трудно.
                  За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Някой чувал ли е нещо за увеличаването на IMEI-я с две цифри?
                    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                    08седем9010З60
                    MAKE RALLY NOT WAR
                    Confidence in Motion

Коментар

• От: Подслушване на смартфони

The IMEI (14 decimal digits plus a check digit) or IMEISV (16 digits) includes information on the origin, model, and serial number of the device. The structure of the IMEI/SV are specified in 3GPP TS 23.003.

Коментар

Първоначално публикуван от Preslav Peychev Преглед на мнение
                        Някой чувал ли е нещо за увеличаването на IMEI-я с две цифри?
                        Тая смешка като я чух по новините щях да се задавя с бирата
                        На някои телефони освен IMEI, който е 15 цифри показва още 2 цифри разделени с наклонена черта, както blago72 е писал, това е Software Version (International Mobile station Equipment Identity and Software Version Number - IMEISV)

Коментар

Лично аз не вярвам, че смартфон със стандартен софтуер и хардуер може да се активира като микрофон с мрежова команда.
                          Предполагам и какво е имало във ван-а: мобилна клетка, за да могат нерегламентирано да подслушват GSM телефони.
                          Щото ако слушат през директната си връзка с операторите най-вероятно трябва да спазват уговорен протокол и да оставят следи.

Коментар

Владо и на мен ми стана смешно, но тук се опитват да ме убедят, че било вярно.
                            Извадиха един телефон, за който се смята, че е подслушван и накрая на IMEI-а има добавени две нули.
                            А сега да видим, прав ли съм, не съм ли.
                            Според мен това е глупост.
                            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                            08седем9010З60
                            MAKE RALLY NOT WAR
                            Confidence in Motion

Коментар

Ами да извадят същия модел телефон, за който смятат, че е неподслушван и да видят какво пише след IMEI.

Коментар

Да подслушваш телефон не е проблем, като промяната в IMEI-а би била полезна по-скоро в обратна посока - да не можеш да бъдеш правилно идентифициран в мрежата.
                                Поради тази причина, в някой страни (Англия и Индия напр.) смяната на IMEI е инкриминирана. Отделно Индия изисква операторите да не дават достъп до мрежата на фалшиви/невалидни IMEI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X