Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подслушване на смартфони

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подслушване на смартфони

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
    Аз с това съм напълно съгласен и никой не спори, че в повечето, да не казвам във всички държави операторите имат задължение да предоставят възможност за подслушване на съответните служби...
    Може би искаш да кажеш "национални" щото не са държавни.

Пак казвам - говоря за възможността на оператора или който и да е да ми активира достанционно телефона, тъй щото да започнат да слушат през микрофона.
    Не го вярваш ли? Щото аз ти казвам - пряк свидетел съм, барабар с резултатите. Какво остава тогава - някой да ти го демонстрира ли. Не разбирам.
    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
      Може би искаш да кажеш "национални" щото не са държавни.
      Писах във всички държави операторите, а не всички държавни оператори.

Не го вярваш ли? Щото аз ти казвам - пряк свидетел съм, барабар с резултатите. Какво остава тогава - някой да ти го демонстрира ли. Не разбирам.
      На кое да вярвам? "Аз лично преди години съм виждал телефон (дори не беше смартфон) как за няма и 20 секунди (докато човека отиде до тоалетната в едно заведение) стана зависим от друг телефон без никакви външни признаци." - На това, че някой се е вързал през неговия си телефон към друг или си видял някой да ползва специална апаратура, с която активира от разстояние телефон?
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Специалната апаратура беше друг телефон, но никакъв не е проблема сим картата на подслушващия да се бутне в някаква апаратура с повече възможности.

Коментар

Специалната апаратура беше друг телефон, но никакъв не е проблема сим картата на подслушващия да се бутне в някаква апаратура с повече възможности.
          Тези "номера" с другия телефон даже и децата в училище вече ги знаят и нямат нищо общо със SIM картата.

Коментар

Разкажете как става, става ми все по-интересно.

Коментар

Активирането на телефон от разстояние, без да му е инсталирано нещо, за мен е разпространена легенда за оправдание.
              Преди време правихме ремонт в апартамента на бившия директор на завода(така го наричаха) за подслушвателна апаратура в Симеоново, с определена позиция по охраната и некоректните платци в един от мобилните оператори. Бая хора идваха при него и се разправяше тази легенда, ритуално се сваляха батерии и т.н.
              Един ден преместихме дивана на който се срещаха верните другари.....и хоп, едно устройство с големина на касетофон за кола.
              Оня бързо го смота изчервен с оправдание, че детето си играло нещо...

Коментар

...Лиценз? За производство на електронна апаратура? Странно. Аз пък се хващам на бас, че повечето китайски производители нямат лиценз!...
                Това го пропуснах.
                Лиценз - разбирай като права и задължения които произтичат от факта, че за да започнеш да произвеждаш нещо което е патентовано ти трябва съответният лиценз (разрешение или както искаш го формулирай) от държателя на патента. Приемаме че патентът не е с изтекъл срок.
                Вторият вариант е ноу-хау. Пак се връщам на примера с колата. За да произведеш същият продукт, трябва някой да ти каже как.
                И в двата случая никой не е длъжен да го прави. Може да те огрее, може и не...

Предлагам да не намесваме китайците. Там е друг случай...

Някъде нагоре споменаваш, че дискусията ще е техническа. За момента твоите аргументи се въртят далеч от техническата страна. Фирмите, персоналът и т.н.

Чисто технически - според мен не е проблем да бъде реализирано. Образно казано - "пет реда код"... След като е възможно, защо да го няма. Може и да не бъде използвано, но в някои ситуации е ценна възможност. Ако зависеше от мен, щеше да го има.

Също така, не мисля, че може да бъде открит официален документ доказващ тази възможност. Ако това ми предположение е вярно, дискусията ще се върти около предположения и ЕЖК...
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Под техническа имах предвид да избегнем политическата част.
                  И защо да са друг случай китайците, след като са основния производител на телефони - били те маркови, лицензирани или не.
                  А това, че нещо щом може да го има, значи го има... как да ти кажа. Не случайно в началото разграничих източниците на информация. Не мисля, че в днешно време толкова разпространена технология може да има такава скрита възможност без това да стане обществено достояние.
                  Технически - всички производители на чипове за телефони трябва да интегрират един и същ протокол в тях за да работи това, но така че никой да не разбере за него. Различни протоколи не вършат много работа, защото ще отнема време да се тестват всички "сигнали" за да се разбере кой ще проработи.
                  Този протокол трябва да позволява активиране на GSM модула за предаване и микрофона без намесата на софтуера.
                  Ако е необходима намесата на софтуера, то трябва и всички фирми пишещи софтуер за телефона да внедрят код, който да го позволява и пак да остане тайна (включително за linux базираните телефони с отворен код и Андроид, който също е open source).
                  Тъй като активирането става през оператора, то всички оператори трябва да спят за да не забележат тази активност или и те да са в конспирацията.
                  Всички които се занимават с конспиративни теории, както и всички фирми за сигурност, които се занимават със защита срещу подслушване трябва да не следят телефоните дали няма да започнат да излъчват определена мощност, необходима за предаване на звука докато телефона си седи ей така.
                  Този протокол или софтуер трябва да следи клетката на оператора за да прекъсне врзъката когато търсят въпросния телефон.

Коментар

Дайте първо да уточним за какво говорим в темата. Ако става дума за подслушване на разговор или на IP трафик минаващ през смартфона - технически е възможно да стане даже без администраторите на мобилния оператор да разберат. Ако говорим за подслушване на разговор в помещението, в което е въпросния смартфон - това вече е друга бира. Там си трябват "пет реда код", ама трябва и начин тези пет реда код да стигнат до телефона, защото едва ли ги има вградени от производителя.
                    “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                    Walter Rohrl
                    GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Първоначално публикуван от javoresku Преглед на мнение
                      Дайте първо да уточним за какво говорим в темата. Ако става дума за подслушване на разговор или на IP трафик минаващ през смартфона - технически е възможно да стане даже без администраторите на мобилния оператор да разберат. Ако говорим за подслушване на разговор в помещението, в което е въпросния смартфон - това вече е друга бира. Там си трябват "пет реда код", ама трябва и начин тези пет реда код да стигнат до телефона, защото едва ли ги има вградени от производителя.
                      За трафика никой не спори. Говорим за "петте реда код" и за това дали ги има стандартно в телефоните или не.

ПС: даже като се замисля трябва да се имат предвид и начините тези 5 реда код да бъдат инсталирани на телефона чрез дупка (bug) в операционната система, докато телефона е online (т.е. в интернет) тъй като сега почти всеки смартфон е online.
                      Последно редактирано от silverfox; 28-04-13, 13:13.

Коментар

Доказателства от типа " Не може да го има, пък никой да не знае .." са еквивалентни на доказателства " Щом може да го има, значи го има ", както и доказателства от типа " Мнозина твърдят, че има, ама не могат да го докажат ".
                        Всичките са ЕЖК или ЕДД - "От един дол дренки".

Ако искаме да поразсъждаваме по въпроса, би трябвало да уточним: Колко уникални идентефикационни кода има в един смартфон и колко записваеми от оператора ?
                        Някой може ли даде отговор на този въпрос ?
                        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Телефона се идентифицира чрез IMEI, а SIM картата чрез IMSI. Тъй като и двата номера са уникални, то мисля са достатъчни.

Коментар

Хакнатият телефон го хакнаха чрез IMEI а в кода за хакване имаше стринг с единния номер "+359 и така нататък" на контролиращият телефон, което (по логика) подсказва, че тази карта може да се разхожда и по други апарати. Кода за причинно включване на хакнатия телефон като микрофон се пращаше по СМС, а апарата не реагира въобще. С друг код се пускаше телефона да изпраща копие на СМС-ите, а с трети код - дублиране на повикванията - входящи и изходящи.

Коментар

Хакнатият телефон го хакнаха чрез IMEI а в кода за хакване имаше стринг с единния номер "+359 и така нататък" на контролиращият телефон, което (по логика) подсказва, че тази карта може да се разхожда и по други апарати. Кода за причинно включване на хакнатия телефон като микрофон се пращаше по СМС, а апарата не реагира въобще. С друг код се пускаше телефона да изпраща копие на СМС-ите, а с трети код - дублиране на повикванията - входящи и изходящи.
                              Това вече си е сериозно и ако не се прави с предварително инсталиран софтуер, то си е направо стряскащо.
                              Ще ме извиниш обаче за скептицизма, но не вярвам тези кодове да останат такава тайна. Няма начин просто, дори и с аргументите на Nik Nikolov.

ПС: А ти не ги ли запомни случайно тези кодове?

Коментар

Троянизирането на смартфон поне такъв с андроид е тривиално и няма никаква нужда производителя да вгражда някакъв таен "код" етц. За да се слуша какво става около някой телефон със сигурност преди това някой треа да му е "баял". Иначе за слушане на ефира могат да се ползват от "цецомобили" до прости гсми с малки промени по тях и не много скъп лаптоп.
                                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X