Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЗАБРАНА ЗА НОСЕНЕ НА НОЖОВЕ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ЗАБРАНА ЗА НОСЕНЕ НА НОЖОВЕ!

Направих си експеримент. Една седмица ходих с нож на кръста. Всеки ден влизах в банка, а имаше дни и по 2 пъти. Всеки ден бях по срещи в кафенета и ресторанти, 2 пъти ме спираха от КАТ с презумпцията, че ми е мръсен номера и да ме проверят за гражданска и двата пъти слизах от колата, канията ми се подаваше около половината изпод якето, а когато го свалях се виждаше и повече и като резултат - един път в едната банка охраната дискретно ме повика настрана, докато чаках ред за касата и ме помоли да го разгледа и си поговорихме доста, защото опашката вървеше много бавно (всъщност почти не вървеше). През цялото време на разговора не ми и намекна, че съм с хладно оръжие в банка, а си бъбрихме за дамаски стомани и други мъжки радости. (Ножа е с острие е 165мм, handmade от Русията, а канията е много красива и никак не е дискретна). Единия катаджия (малко по-млад от мене), който ме спря на караулката на Горубляне и Околовръстния също се заинтересува от ножа и пак си бъбрехме за стомани, а той ми извади неговия Кизляр да ми се узфука.
    Те това е като резултат. Никой дори не ми намекна за това, че е оръжие, все пак. Пък и аз не вдигнах темата - чаках инициатива от тяхна страна. Свалих си ножа преди 3 дни - в петък, щото си беше неудобно да влизам в кола, да се навеждам и т.н. пък и въобще не ми беше нужен в града и през работно време.
    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
      Направих си експеримент. Една седмица ходих с нож на кръста. Всеки ден влизах в банка, а имаше дни и по 2 пъти. Всеки ден бях по срещи в кафенета и ресторанти, 2 пъти ме спираха от КАТ с презумпцията, че ми е мръсен номера и да ме проверят за гражданска и двата пъти слизах от колата, канията ми се подаваше около половината изпод якето, а когато го свалях се виждаше и повече и като резултат - един път в едната банка охраната дискретно ме повика настрана, докато чаках ред за касата и ме помоли да го разгледа и си поговорихме доста, защото опашката вървеше много бавно (всъщност почти не вървеше). През цялото време на разговора не ми и намекна, че съм с хладно оръжие в банка, а си бъбрихме за дамаски стомани и други мъжки радости. (Ножа е с острие е 165мм, handmade от Русията, а канията е много красива и никак не е дискретна). Единия катаджия (малко по-млад от мене), който ме спря на караулката на Горубляне и Околовръстния също се заинтересува от ножа и пак си бъбрехме за стомани, а той ми извади неговия Кизляр да ми се узфука.
      Те това е като резултат. Никой дори не ми намекна за това, че е оръжие, все пак. Пък и аз не вдигнах темата - чаках инициатива от тяхна страна. Свалих си ножа преди 3 дни - в петък, щото си беше неудобно да влизам в кола, да се навеждам и т.н. пък и въобще не ми беше нужен в града и през работно време.

Колега,

Радвам се, че инициативата Ви се е разминала без последствия.
      Но надявам се осъзнавате, че да нарушаваш закон и да ти се разминава не е същото като да не извършваш нарушение, понеже съответния абсурден закон не съществува.

Горното го казвам без лоши чувства и воден единствено от желанието да Ви обърна внимание на една съвсем реална и действаща наредба от града, в който живея - Бургас:

" НАРЕДБА
      ЗА ОПАЗВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД
      НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА БУРГАС

Приета с решение на Общински съвет-Бургас по т. 5, Протокол № 22 от 31.03.2005 г., изменена и допълнена с решения на Общински съвет – Бургас по т. 2, Протокол № 34 от 31.03.2006 г.; по т. 13, Протокол № 39 от 29.09.2006 г.; по т. 11 Протокол № 9 от 22. 05. 2008 г.; по т. 11, Протокол № 11 от 24. 07. 2008 г.; по т. т. 16 и 21, Протокол № 13 от 23. 10. 2008г.

...

ГЛАВА ВТОРА
      ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ

Чл.3. Забранява се:
      1. (Нова приета с решение по т. 11 от дневния ред на деветото заседание на Общински съвет – Бургас от 22.05.2008г.) носене или ползване на хладни оръжия на обществени места, освен когато се касае за културни и спортни нужди или за военни цели;

...

2.(Нова приета с решение по т. 11 от дневния ред на деветото заседание на Общински съвет – Бургас от 22.05.2008 г.)По смисъла на тази наредба „хладните оръжия" са предмети, пригодени за лесно извършване на физическо разкъсване на твърди тела и предназначени за лична отбрана или нападение.

...

ГЛАВА ШЕСТА
      САНКЦИИ И КОНТРОЛ

Чл. 16. (1) (Изм. с решение по т. 13 от дневния ред на тридесет и деветото заседание на Общински съвет – Бургас от 29.09.2006 г.) На физическите лица, извършили или допуснали извършване на нарушение на разпоредбите на тази наредба, се налага глоба, в размер до 5000 лева, а на едноличните търговци и юридическите лица - имуществена санкция, в размер до 50000 лева."

Сега, комплект с отверки е ли хладно оръжие и могат ли да те глобят 5000 лева защото го разнасяш из центъра на Бургас?
      Сложен юридически казус...

Коментар

Мисля, че преди съм писал ( в тази или в друга тема ), че съм питал представител на КОС относно хладните оръжия, когато се затеках да си купя сабя в бастун от Колд Стийл относно използването му по основната функция - бастун. Оговора му беше в смисъла - можеш да си носиш всичко, обаче използваш ли го си носиш последствията по НК.

П.П. А дали според тая наредба мога да си нося ножчето за пури, когато съм в Бургас? Или някоя от писалките ми? ...
        Последно редактирано от CAESAR; 21-02-11, 17:39. Причина: Допълнение...
        Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Чл.3. Забранява се: ......освен когато се касае за културни и спортни нужди или за военни цели...........

Как ще ми докажат, че ножът не го нося за спортни или културни цели ? Нося го защото отивам на сбирка на ножарски форум (клуб ), тренирам забиване на ножове, цирков атрист съм, отивам за риба, за салам, на война..............
          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            А, как е във Франция с "ножчетата", може и да бъркам разбира се, но мисля, че се третират по-сериозно от гладкоцевното оръжие, поради възможността за скрито носене.
            Вярно е, по принцип дължината на острието не трябва да превишава ширината на китката ти.
            Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
            Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
              ...... дължината на острието не трябва да превишава ширината на китката ти.
              Предпочитам ширината на острието да не трябва да надвишава дължината на китката
              О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Е и аз така, ама ............ нали?
                Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от Vimpel Преглед на мнение

2.(Нова приета с решение по т. 11 от дневния ред на деветото заседание на Общински съвет – Бургас от 22.05.2008 г.)По смисъла на тази наредба „хладните оръжия" са предмети, пригодени за лесно извършване на физическо разкъсване на твърди тела и предназначени за лична отбрана или нападение.
                  По смисъла на тази наредба могат да те глобят докато обядваш пържола в ресторанта - все пак ползваш вилица и нож, които са " са предмети, пригодени за лесно извършване на физическо разкъсване на твърди тела", могат да бъдат изполвани за "лична отбрана или нападение". Още повече - използваш ги на публично място, и то без да се касае за "културни и спортни нужди или за военни цели".

По същата логика могат да те глобят докато завиваш някой винт на колата пред блока. Отверка - предмет, пригоден за лесно извършване на физическо разкъсване на твърди тела, пред блока - обществено място, и т.н.

Иначе казано, наредбата в този си вид е абсолютно без-мислена (тирето е умишлено).
                  Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Ето ви една добра формулировка за нож:
                    КЪМПИНГ ОБОРУДВАНЕ
                    На това ме светна холандеца, който ми прави канийте за фолкитата. Така надписват и пратките по пощата, тези, които си изпращат ножовете при него

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                    Бахти олигофрените са тия !

Във Франция гладкоцевното оръжие се продава свободно като чушки, а наш'те кратуни забраняват ножчетата!
                    На коленееееееееееееее!
                    Ти ако видиш английските кратуни как са забранили ножчетата, направо ще паднеш. Първо, че няма серетации, размера май беше към 4 см макс., нямат право на фиксирани остриета, а на фолдърите няма право на заключващ механизъм :§
                    Напиши в тубата legal knife или нещо от тоя род и ще видиш ривюта на ножове, от които ще паднеш от смях.

Иначе нашите за пореден път забраняват грешното нещо. Така е и политиката с домашните кучета, като проблемът с уличните просто се игнорира; така и режимът за притежание на огнестрелно, при положение, че всеки изруд се разхожда с незаконно такова; така и с носенето на ножове, а не за последствията от използването им за нанасяне на телесни повреди.

В контекста на горното, предлагам на депутатите и другите плоски червеи, да забранят автомобилите, защото те са водещи "предмети" в статистиката за отнемане на човешки животи!
                    Зима иде

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X