Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няма мотори!!! или какъв е пазара в БГ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Няма мотори!!!

Мпс-то е стока като всяка друга стока. Може да си решил да го караш в двора, да му драснеш клечката на мегдана, да го сложиш над камината, да го караш само на състезания на затворена писта - митницата не се интересува за какво ще ползваш стоката. Няма държава където митницата ще те предупреди "аджеба не го внасяй понеже няма да можеш да го регистрираш"
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
      Мпс-то е стока като всяка друга стока. Може да си решил да го караш в двора, да му драснеш клечката на мегдана, да го сложиш над камината, да го караш само на състезания на затворена писта - митницата не се интересува за какво ще ползваш стоката. Няма държава където митницата ще те предупреди "аджеба не го внасяй понеже няма да можеш да го регистрираш"
      Е да, ама когато става въпроса да им се изръсиш яко са много заинтересовани май
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Как така да не може да го регистрираш след ТехноТест?
        Нали те би трябвало да ти издадат документ за хомологация... и тогава не може да те върнат?
        Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Първоначално публикуван от tatkobarba Преглед на мнение
          Как така да не може да го регистрираш след ТехноТест?
          Нали те би трябвало да ти издадат документ за хомологация... и тогава не може да те върнат?
          В КАТ Габрово са "казали" че мотор може да се рег. само ако е бил рег. там откъдето е внесен. Незнам това казване на думи как се обосновават законово.
          Интересно ми е примерно ако закараш 2 еднакви мотора, единия чисто нов без 1-ви собственик, и друг регистриран някъде си. Тогава от излиза че от 2 еднакви мотора единия ще бъде рег. другия не .....
          В КАТ Ловеч пък всичко става 6 даже и без технотест. А кажете ми каква държава сме ?
          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
            В КАТ Габрово са "казали" че мотор може да се рег. само ако е бил рег. там откъдето е внесен. Незнам това казване на думи как се обосновават законово.
            Интересно ми е примерно ако закараш 2 еднакви мотора, единия чисто нов без 1-ви собственик, и друг регистриран някъде си. Тогава от излиза че от 2 еднакви мотора единия ще бъде рег. другия не .....
            В КАТ Ловеч пък всичко става 6 даже и без технотест. А кажете ми каква държава сме ?
            Краси всеки КАТ в България "си е башка луд". Миналата година, служебно трябваше да регистрирам един микробус, на който седалките са му монтирани в БГ. Съответно нося си протоколчето от Технотест. В Хасковски КАТ ми отказват регистрация с мотива, че този микробус е оригинално с тези седалки и не ми признават протокола от Технотест. А в същото време в КАТ София се регистрират всеки ден такива микробуси без никакъв проблем. Наложи се да взема наредбата от Вътрешно министерство, която гласи, че КАТ са длъжни да признават всеки един протокол издаден от Технотест или една комисиа в Шумен(забравих името как беше - бившият завод за преоборудване на товарните Шкоди)
            Иво Георгиев
            Gworkshop

Коментар

Извинявам се за лекия офф топик но имам един въпрос...

доколкото разбирам има проблеми с регистрирането в КАТ на мотори внасяни от Щатите или Япония? Може ли някой да сподели какъв е проблема.
              Питам защото ако се връщам живот и здраве искам да си докарам моторетката дето съм си я взел тука (Австралия) и ако ще срещам някакви адски проблеми с регистрацията да я продавам преди да тръгвам което хич не ми се иска де...)
              То кой знае колко пари ще ми коства да си я върна като се замисля ама ще видим...
              [img]http://ftp.domainbg.com/stanislav_7140/cooltext88212992.jpg[/img]

Коментар

Краси всеки КАТ в България "си е башка луд".
                .. ..като в щатите..във всеки щат различно..в аризона например можело да си регистрираш црф-х сове ..отиваш там регистрираш го и после се надяваш никой да не те пита ако те спрат някъде-що регистрацията ти е от аризона па ти си от..ннам къде си
                ..за съжаление..приликите ни с щатите се изчерпват ..до тук

Коментар

Първоначално публикуван от plakatista Преглед на мнение
                  Извинявам се за лекия офф топик но имам един въпрос...

доколкото разбирам има проблеми с регистрирането в КАТ на мотори внасяни от Щатите или Япония? Може ли някой да сподели какъв е проблема.
                  Питам защото ако се връщам живот и здраве искам да си докарам моторетката дето съм си я взел тука (Австралия) и ако ще срещам някакви адски проблеми с регистрацията да я продавам преди да тръгвам което хич не ми се иска де...)
                  То кой знае колко пари ще ми коства да си я върна като се замисля ама ще видим...
                  plakatista, никакъв проблем да си го регистрираш
                  Единствено трябва да минеш през технотест за издаване на сертификат, който сертификат е нужен за регистрацията на всяко едно МПС, което се внася от държави извън ЕС. Това е.

Коментар

В крайна сметка май много зависи от самия мотоциклет.
                    На някой мотори в сертификата за произход пише изрично че не са предназначени за пътната мрежа, съответно и нестават за регистрация. Ако твоя мотор е имал рег. в Австралия мисля че няма да имаш проблеми тук след като докажеш горното.

Коментар

Ако не ме лъже паметта колегата кара XR 400 (година не помня), което си е ендуро...

Коментар

Първоначално публикуван от alterego Преглед на мнение
                        Моята калкулация е проста:

Мотор - $4400 (Сузуки ДРЗ 250)
                        Такси в САЩ - $200
                        Мито (6% върху цената плюс транспорта ~ $300) - $ 282
                        ДДС - (в/у цена, транспорт и мито) - $ 996.40
                        - въпреки, че не знам дали не е двойно облагане, защото би трябвало да е вкл. в крайната ритейл цена в САЩ
                        Митнически такси в България - около 300 лв. (предполагам)
                        Технотест - 310 лв. грубо
                        Регистрация в КАТ ~ 150 лв.
                        ОБЩО - 8 606.57 лв

При положение, че си плащаш ДДС и мито и технотест и митнически такси не знам на кое му викаш в случая нелегално като е черно на бяло. Бих внесъл и от Китай, но още ми е трудно с четенето

Колкото до ЕДИ (несъмнено страшно зареден и хубав магазин) - в събота мерих Alpinestars Tech 3 - хубави италиански обувки на скромната цена от 425 лева, които смятам да си купя от САЩ за $170.00. Просто не мога да отделя 400 лв. за продукт внесен от ЕС при положение, че в САЩ е наполовина след акциза и митото, които тук не се плащат.
                        Само дето нямаш и право да реекспортираш и препродаваш нови МПС по този начин. За гаранция пък направо забрави. Евентуално можеш да станеш представител на някоя щатски производител, но и тогава най-вероятно ще те таксуват по тарифата за ЕС, а не тази за вътрешния пазар. Това че цените на почти всичко в ЕС и САЩ са съвсем различни е съвсем отделна тема, от тази конкретно за цените в България.
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Не мога ли да ги отсвиря, и толкова.Имам всичко нужно за регистрация ама няма да го регистрирам.Няма да им плащам данъци ,които си ги измислят както си искат,и са изключително несправедливи.Може ли на камиона ми който е на 25 години и пуши като печка да му бъде данъка 30лева, на колата ми която е 110 конски сили да бъде 50 лева а на този пръдлив мотор 100лева.Не е спрсведливо,няма да плащам и да става каквото ще.

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                            Не мога ли да ги отсвиря, и толкова.Имам всичко нужно за регистрация ама няма да го регистрирам.Няма да им плащам данъци ,които си ги измислят както си искат,и са изключително несправедливи.Може ли на камиона ми който е на 25 години и пуши като печка да му бъде данъка 30лева, на колата ми която е 110 конски сили да бъде 50 лева а на този пръдлив мотор 100лева.Не е спрсведливо,няма да плащам и да става каквото ще.
                            А плащаш ли си на "Чичковците" като те спрат на пътя?

Коментар

Първоначално публикуван от tatkobarba Преглед на мнение
                              А плащаш ли си на "Чичковците" като те спрат на пътя?
                              Какъв път колега? За магаре като мен да си чувал - всеки път, когато трябва да изкарам мотора чинно си го бутам до мястото и после ГААААЗЗЗЗ! Просто ще му разкарам веднага щом мога регистрацията...

Коментар

Е, който пита за регистрация - явно мисли да покара и по пътя (аз доста карам и по пътя - имам и шосеен мотор)... Който кара само в двора и в гората - за какво изобщо да споменава регистрация и данъци?

Аз гледам да съм "начисто" и да не могат и с топ да ме бутнат. Дори да не искам, все някой път ще се наложи да изляза на пътя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X