Здравейте на всички, натрупах малко впечатления за новата моторетка. Ще я сравнявам със старата, за жалост само един мотор..., но АЗ не съжалявам! Когато имам време ще пиша, че ме налегна работата. Очаквайте включване.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
DUCATI MULTISTRADA 1200S TOURING (2010)
Свий
X
-
Така... да напиша няколко реда днес, тъкмо имам малко време. Купих си Дукича, радвах му се, докараха ми го на ход до дома, свалиха си номерата и го паркирах до любимата Хонда.
Качвам малко снимки да придобиете представа за големината на двата мотора. Ако въобще успея да кача! С тази нова система ще ми бъде малко тегаво, не съм качвал до сега.
HONDA NC700X '13
HONDA Wave 110i '13
- 2 likes
-
Разбира се беше скрито от продавача, аз не забелязах де, мотора е пързалян на дясната си страна. Беше му притрита тапата на дясната ръкохватка, както и долу десния кол. И дори бе с нов десен куфар. Била му се развалила ключалката и затова я сменил само нея. Както не ми каза, че прави проблеми при превключването на предавките, понякога трябва сила за да влезе, понякога застава на свободна между скоростите, понякога си влизат като топъл нож в масло! И още някои дребни неща, които дразнят, но за тях по-натам. Даже по някое време исках да го махна, струваше ми се най-тъпото нещо, което направих до сега
но все пак сам си го подарих за 40-годишнината ми, така че реших да опитам да свикна с машината.
Май ще стане работата със снимките
Опитах да запаля с бутона, мотора има ПИН-код с който можеш да запалиш без ключ. Разбира се, връвчицата на която бе вързано капачето се пречупи. Аз като рибар извадих плетеняка и реших проблема...
След това реших да сваля акумулатора и .... ми гайката в пластмасата е превъртяна!!! Впрочем всички болтове бяха пренатегнати, всички бяха лепени... почти. Общо 4 болта смених до сега. Игра ножовката, изолирбанда... после видях, че такива гайки се вадят като се въртят с дрелката да се загрее пластмасата и като тя омекне достатъчно се вадят! Направих го, не ми се занимаваше да лея течен метал и да правя резба, затова просто налях лепило в дупката и набих гайката обратно хахаха, сега внимавам колко затягам болта!Разбира се сложих нова шина и работата заспа.
Ключа разбира се от много щракане беше счупен, защо след като е кейлес... не знам. Та поръчах си такъв от Диавел, те еднакви, намерих го за 30 евро от Холандия. 10 евро един алуминиев държач и работата заспа
Гумите бяха добри, но на 5-6г., така че едни Пирели Ейнджъл 2 просто заспаха!
Следващото, което ме подразни бе отвратителната верига мазана само със спрей! Мразя спрейовете!!!! Не бе за смяна, ама аз искам всичко да ми е наред, така че смених и нея!
Разбира се, веднага му сложих гардове на кормилото и на двигателя, скотойлер...
Забелязах, че задната спирачка нещо много лабава... Последва смяна на накладки, спирачна течност...
Купих си един малък 33л. куфар на Гиви, че ако е голям все го претоварвам, а малкия... колко да го претоваря хахаха, и прие завършен вид!
Почетох доста в нета и реших, че проблема със скоростите се дължи на разцентроване на механизма и омекване на 2 пружинки. Не грешах, но за това по-нататък!
Дойде време за отпуската, ебал съм ти и пандемията, тръгвам!!! Предстои ми разходка в Карпатите като крайна цел, осъществи се! Натоварих мотора, купих му винетки за Австрия и електронна за Унгария и навих масура.
Преди това смених масла, филтър... абе каквото си трябва. До Виена мотора се държа просто перфектно. До тук ми излезе над 8000 евро, спрях да ги броя хахаха. За самото представяне и сравнение спрямо Хондата ще отделя специален пост. Вече не искам да го разкарам, влюбих се! То така става обикновено или се влюбваш, или го намразваш! Мога да кажа, че Дукати правят страхотни машини! За сега толкова. Ето ни и за първата ни нощувка пред хотела във Виена.
Следва ден втори...
HONDA NC700X '13
HONDA Wave 110i '13
- 1 like
Коментар
-
Поне за мен на външен вид са почти еднакви ...... Разлики , има и очаквам да ги споделиш ......
-
Не са, повярвай ми. Разликата в теглото е 217 ПЪЛЕН за дукати и 218 ПЪЛЕН за хонда. Нарочно проверих току - що. Разликата в кубатурата: 1200 срещу 700, разлика в мощността: 150 срещу 48. Разлика във външния вид... нямат общо. Дукати е поне педя по-широко, с по удобна седалка... ама стига съм издавал тайни от кухнята, ще си кажа всичко по - натам. Ако трябва да съм честен, за двата мотора не трябва да се прави никакво сравнение! Просто са в отделни класове. Нещо за 24000 евро не е същото както за 7000, но аз ще направя такова, дано не ме бият много
-
Ден втори. Ужасна жега от около 36 градуса, варя се в собствен сос. От Виена до едно градче в южната част на Балатон - всичко бе само магистрала. Скука, ползвам телефона за навигация и 3км преди "хотела" прегря и изключи всички приложения. Трябваше да почакам 15-20 мин до като охлади, просто бе мнооого горещо! Хотела бе най-отвратителния, в който някога съм спал! Сложих му оценка 1 в Букинга... не ходете там! Банята и тоалетната бяха част от стаята! Мухъл, влага и паяжина с един огромен паяк. Намерих и снимка на поправената скоба на акумулатора, стана повече от добре:
Ето и малко снимки от там.
HONDA NC700X '13
HONDA Wave 110i '13
- 1 like
Коментар
-
Ден трети. Не можах да спя на дивана, който служеше за легло и в 3:30ч си събрах багажа и отпраших за Румъния! По магистралата на места с 200 и нагоре. Не съм получил нищо по пощата, но никога не е късно... Някъде на обяд вече бях в Румъния! Стигнах до Хунедоара около 15ч., настаних се в един прекрасен хотел и изчаках от България да пристигне моя приятел по пътуване - Ицо. Разходихме се до замъка, който се намира в градчето, седнахме да вечеряме и се отдадохме на заслужена дрямка!
HONDA NC700X '13
HONDA Wave 110i '13
- 3 likes
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Прибрахме се благополучно и след няколко дни решихме да оправим превключвателя на скоростите. Вкарахме дукито в гаража и започнахме да разглабяме.
Ето тези пружинки бяха уморени и ги сменихме. От Дукати са им сменили материала, както и леко формата. Старите изобщо никакво съпротивление нямаха и има един центроващ механизъм, който се бе разместил през годините експлоатация.
Наложи се да правим приспособление, с което да застопорим маховика, за да можем да затегнем гайката на 320Нм! Намерихме със зор ключ до 500Нм.
Операцията приключи успешно, не бе лесна. Събрахме машината и направихме пробно каране 2 дни из Родопите. Но моя мотор започна да кърви...
Веднага разбрах защо се получи така. Когато изпуснахме антифриза така се разсмърдя на умрели кучета... предполагам беше още оригиналния от завода - на 10г. Наляхме му нов и той започнал да мие наред и си направил пролука в силикона на капака на водната помпа. Източих пак антифриза, който вече бе поел миризмата на умрялоНов силикон и всичко приключи с това. Пак проба и всичко вече е наред. Та за сега това. На пролет ще му сменим софтуера на еку-то с тунингов такъв включващ круиз контрол. В следващия си пост ще напиша един ферман за моите впечатления от мотора, без снимки че нямам повече... за сега. Ако темата не е интересна мога да я спра до тук. Поздрави и до скоро!
HONDA NC700X '13
HONDA Wave 110i '13
- 3 likes
Коментар
-
Обзор от братушка, да ми спести малко писанеHONDA NC700X '13
HONDA Wave 110i '13
Коментар
-
'талянските машини се избират със сърце, а не с акъл. Абе влюбиш ли се и се хвърляш, а после страдаш...
Важното е обаче да те радва и да и се кефиш. Решил си по трудният начин да разбереш, че от японките по-добри няма.
Рано или късно ще узрееш, като се наиграеш...
Коментар
-
Колега, за какви коли и мотори говориш? За Фиат, Алфа и Ланчиа, или за Ферари и Ламборгини? Или за Белели, Каджива и МВ, или за Дукати и Априлия? Дукати е Ферарито при мотоциклетите. Погледни му историята, състезателните класирания... и цената! Всеки цент си заслужава. Скоро имах среща с един инженер, който е работел за Дукати доста години, тук в Европа и последно в Щатите. Та той ми сподели, че ако трябва да избира между всички марки, нищо че работи за Дукати, на кантар е да избере КТМ! И знаеш ли защо, защото австрийците прилагали по-добри инженерни решения в моторите си! Не японците, за него Дукати и КТМ са на кантар, който е в полза на австрийците. Не искам да бъда грешно разбран, всички японки са добри, Хонда е най, най... за мен лично. Не бях се качвал на Дукати, не бях го отварял... наложи ми се. Изящна изработка, всичко е мислено... и красота! Само дезмодромното управление на клапаните трябва да всява респект! Мое лично мнение.... Дукати е Ферарито в моторния спорт!
-
Дукати са Фолк с ВАГен и спирам до тук, кой, каквото иска да приказва. Имам познати с Дукати и са болни фенове. Правят, оправят, ремонтират, разхода на гориво до небесата, проблеми от всякакво естество, но си обичат машините. Та оттам явно е приказката, че италянките се обичат със сърце. Ферари и Ламбо не съм имал и не искам да имам. Мой клиент е фен на Ламбо и си ги кара няколко от тази марка. Все някое от тях е в бокса за нещо. Питам го що не си вземе нещо друго, а той ми вика, че не го бъркат парите. За него имиджа е по-важен. Ферари са друга бира. Там нещата са религия. Един от собствениците на фирмените сервизи в Мюнхен ми беше клиент и имаше 2 Ферарита. Едно негово и едно на жена му. Всяка година са на платформи и ги карат в Италия на световното годишното събиране на Ферари в Модена. Там всички са с ВИП карти. Хора, които не ги бъркат парите, а само ги интересува марката. Та с Дукати, ако теб не те бъркат парите и си голям фен на марката, няма проблеми. В противен случай, вероятно имаш проблем...
Коментар
-
"Дукати са Фолк с ВАГен и спирам до тук..." и аз спирам, няма нужда да се чете останалия коментар.
Поздрави за автора на темата за избора, начина на поддръжка и коментарите.още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home
- 2 likes
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар