Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви цигли да избера за ремонт на покрива.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какви цигли да избера за ремонт на покрива.

Те брамак са бетонни.Според мен трудно биха се чупили от градушка та колкото и е едра да е тя.На комшията ти да не са му някакво менте.

Коментар

Първоначално публикуван от bozdugan Преглед на мнение
      А пък на някои първо вертикали и после върху тях хоризонтали ,и така се получава 2пъти по голямо разтояние.
      При този вариант, водата от спуканата керемида не се задържа от първата хоризонтална летва(по-бързо протичане от тавана), а се стича между вертикалните летви.

Коментар

Първоначално публикуван от 1.4 Преглед на мнение
        При този вариант, водата от спуканата керемида не се задържа от първата хоризонтална летва(по-бързо протичане от тавана), а се стича между вертикалните летви.
        Да, това е и още един допълнителен полезен ефект. То май единствения негативен е малко повечето работа и пари за мат'рял.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Още един глас за керемиди от системата "Брамак", защото:
          -бетонни са и увеличават здравината си с годините.Разбира се , съществуващата покривна конструкция трябва да се провери за издържане на теглото.Това с градушките не се коментира.Първите Брамак сме монтирали от 2003 г. и няма такъв случай.
          -няма мокри процеси като подмазване, съответно няма какво да се поддържа.
          -осигурява вентилиране и дишане на покривната конструкция.
          -има всички аксесоари за отдушници, антени,стъклени керемиди за осветление, светлинни тунели, обработки около комини, мълниезащита и още много "гъдели" за да има цялостен завършен вид без "побългаряване" на детайли.
          -не е по-скъпа от другите системи керемиди.Калкулацията я правете на 1 м2 или цялостен покрив. За една бр. са по-скъпи,но имат по-малък разход за м2.
          -възможности за избор на визия.В сайта най-горе на страницата, има няколко снимки на изпълнени покриви.Мога да потвърдя че не си променят цветовете с времето.
          -каталога е много пълен и изчерпателен ,включително и като ръководство за монтаж.
          В интерес на истината, подобна е и системата "Тондах", даже е съмнително "подобна", но тя е доста по-нова на пазара и нямам многогодишни впечатления.
          Ако не сте се убедил още в "Брамак", може да дискутираме и другите варианти за покриви.Горното го пиша само като изпълнител на различни покривни системи според проекта и желанието на собствениците.Успех!

Коментар

Чета писал си къща, ако се качваш на покрива поне веднъж годишно не ти препоръчвам Брамак, някой е писал че не са здрави механично- чупят се при ходене въру тях.
            Аз правих, по точно ми правиха покрих преди 6 месеца и аз се сблъсках с тази дилема, и повечето съвети бяха за къща брамък- не. Сложих ТОНДАХ македонска - модел БОЛЕРО http://www.tondach.bg/navigation/cms...nguage,bg.html здрава е, стои красиво, реди се добре и е удобна за къща ако ще ходиш по нея позволява го.
            Решението за ТОНДАХ надделя над два др вариянта- българска на Стралджа също много добри отзиви чувах за нея ( по евтина е от ТОНДАХ )http://www.ceramicshouse.com/bg/europe_info.htm това бе най сериозния размисъл не заради цената, а заради традицията, която има този завод за производството на керемиди- дори старата ни къща е такива керемиди вече 50г.- аз не помня да имало проблем с тях. Другия вариянт беше гръцкия- евтин, най евтин от всички на пазара, но има едно голямо НО навсякъде чувах едно и също-" има много варовик и керемидата при по студен климат се пука.
            Избрах Тондах заради модерните форми на керемидата и близките и показатели на здравина с българските и брамака.
            Предполагам може да я видиш в всеки един склад за строителни материали.
            Успех с покрива.
            Последно редактирано от ДОБРИН; 25-06-10, 07:25. Причина: добавяне линк
            [SIZE=5][FONT=Garamond][B][COLOR=red][COLOR=blue][/COLOR][/COLOR][/B][/FONT][/SIZE]

Коментар

Аз съм 85кг и спокойно мога да вървя върху тях.Но най важното е летвите да са правилно наредени ,ако не е стъпала керемидата равномерно от двете страни нормално е да се счупи .И то се чупи само ъгълчето.И по тях се ходи само по средата.

Коментар

Още веднъж повтарям Не ползвайте Стралджански цигли.Текат и попиват вода.Имам едни 15 000 които текат.От два техни модела.

Коментар

Тия Стралджанските нали нямат нищо общо с Брамак?И Брамак къде се произвеждат?

Коментар

В Силистра и Елин Пелин, австрийска фирма, 30 г. гаранция.Работят с дистрибутори по региони. В нета има предостатъчно инфо.
                    Съгласен за керемидите на Стралджа.Българските керемиди не са това което бяха.Старите са по-добри като качество на материала и изпичане.
                    Последно редактирано от ALEX_Z; 25-06-10, 14:46. Причина: допълнение

Коментар

Никога не се стъпва по керемиди в средата, без значение каква марка са и от какво са правени.

Коментар

Би ли дал причина.Аз стъпвах по средата,защото като стъпвах по краищата и те се чупеха.По средата може и да не е правилно но нямаше проблем.

Коментар

Само ако не са от типа "турски" , че при тях няма къде другаде.
                          подаръци за мъже от FACOM
                          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от bozdugan Преглед на мнение
                            Би ли дал причина.Аз стъпвах по средата,защото като стъпвах по краищата и те се чупеха.По средата може и да не е правилно но нямаше проблем.
                            Защото керемидата ляга на двата си края и по средата става мост. Става дума за тип марсилски и производните им.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                              Още веднъж повтарям Не ползвайте Стралджански цигли.Текат и попиват вода.Имам едни 15 000 които текат.От два техни модела.
                              Колега, кога си ги купувал? Питам защото аз съм се насочил към тях. Добри са като визия и цена. А и аксесоарите са им на далеч по прилични цени от Тондах, Брамак и тн. След собствено проучване разбрах че от около година и половина са вкарали нови технологий и машини в производството си. Та от тогава са вече доста по-добри като качество. Та ако скоро си купувал и неси доволен, това мое проучване е само митове и легенди.
                              Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

От вчера се радвам на покрив, покрит със стралджански керемиди. Доверих се на препоръката на човека, който ги сложи, като преди това бях поразпитал тук-там за качествата на десетките видове цигли, които се продават. Определено исках да са българско производство, а стралджанските се оказаха и евтини и с добра визия. Разбира се, бъдещето ще покаже до колко са сполучливи, дано да не са жалили материала като са ги правили.
                                Не мисли като човек!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X