Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси за ремонт на покрив - Битумни керемиди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпроси за ремонт на покрив - Битумни керемиди

Първоначално публикуван от Ц. Кръстев Преглед на мнение
    Бг бул, за това говорим. Само че са със самозалепваща лента - без горелки и се слагат отдушници.
    Никаква лента нямаха българските. Имаха тънък найлон отдолу, за да не се слепват в пакетите, и толкоз. Но въпреки найлона си се залепиха за основата сами.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
      То проблема не е , че ти се бъркаш, проблема е, че те се бъркат. Но все пак внимавай - да не ти набумкат голо ПДЧ и да ти кажат "и това става - и в едното и другото има смола за слепване" или "ми то е същото като ОСБ-то". И двата варианта са ми ги казвали, а да не ти казвам сцените, които съм правил след такива изказвания, че сетне се чудят какво точно продават.
      Е ти ме закла сега. Точно си мислих, че поне плоскостите са чук, взимам извозвам и слагам. Сега ще има да се чудя освен къде са най-изгодни и къде реално са най-качествени.
      А за подложката, аз съм 100% за, но тя както писах обикновено има един слой найлон, мнооого фин. Да обаче битума залепва за него неизбежно след първото лято /или с горелката, кой как му е кеф/. А този найлон се бели много лесно. И тук аз удрям на камък. Ясно ми е, че няма да ми се обели целия покрив от заковани люспи, но по краищата? Предполагам, че рулоните са друга бира и така и така с горелката пърлиш и тоя найлон може да даде фира. А може ви просто ще се поразтопи и той и м/у двата слоя битум ще се вгради някак? Само от слънцето обаче...

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Но въпреки найлона си се залепиха за основата сами.
      Предполагам, че и с постелката ще е същата работа?

Коментар

Насов ти от нула ли ще го правиш, та с плоскости?
        Питам, щот ако е за стая, да знаеш изолацията /при мене вата/ върши страшна работа и зиме и лете. Нищо общо.

Аз пак да питам, става ли за импрегнат на дъски моторно масло?
        В смисъл мойте баща ми ги е извапцал преди 10 години - сега ще видим как са. Гадинки не би трябвало да има, за друго ще разгледам, при все, че тая пролет тече от тук там.

За горелката - постелките и рулоните бил важен майстора! Да не го прегрее или да не го лепи студено!
        И всъшност как се лепи на ламарина тоя битум?
        А и с какво се обработват стари поцинковани ламарини?

Коментар

Става си маслото. Изолация ще се слага отделно, каменна вата, но натавана ще е от вътре... Слагам плоскости, щото къщата е с керемиди от време оно и за равно не може и да се мисли.

Коментар

Никаква лента нямаха българските. Имаха тънък найлон отдолу, за да не се слепват в пакетите, и толкоз. Но въпреки найлона си се залепиха за основата сами.
            Точно за това е пламъка - да стопи тази лента и така да се свържат битумните участъци.
            При рулоните също се лепи само на 10 см в горния(долния) край.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
              Точно за това е пламъка - да стопи тази лента и така да се свържат битумните участъци.
              Ми нали и аз това ти казвам - лепи се и без да си я стопил. Не ме питай защо - не знам. Просто факт. Специално проверих година по-късно. Лепихме ги единствено на нещо като островърх купол, щото там се и редиха керемидка по керемидка, а не като цели ленти. Разлика в слепването между купола и другия покрив нямаше. Найлона не сме махали. От кутията директно на покрива, и коване с пирони (къси и с големи глави - нещо като кабарчета на анаболи). Толкоз.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                Следя темата и спора. Интересни мнения. Ето и моето:
                Има битумни керемиди, който в горния край се КОВАТ с пирони . Пироните са с уголемена глава .
                После се залепват газо-пламъчно. Върху този покрив това е решението. Според мен.
                защо ли си мисля,че за битумни керемиди минимален наклон е 14-15 градуса.А не мога да преценя вашир покрив но не ми се струва да е такъв наклона.
                Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
                GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Detaili m.ker.ROOF Co..page2.jpg
Прегледи:1
Размер:36.2 КБ
ID:5383426Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Detaili m.ker.ROOF Co..page1.jpg
Размер:37.0 КБ
ID:5383425Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Detaili m.ker.ROOF Co..page3.jpg
Размер:31.4 КБ
ID:5383427Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Detaili m.ker.ROOF Co..page4.jpg
Размер:31.3 КБ
ID:5383428Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Detaili m.ker.ROOF Co..page5.jpg
Размер:33.4 КБ
ID:5383429Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Detaili m.ker.ROOF Co..page6.jpg
Размер:29.9 КБ
ID:5383430Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Detaili m.ker.ROOF Co..page7.jpg
Размер:28.2 КБ
ID:5383431Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Detaili m.ker.ROOF Co..page8.jpg
Размер:33.5 КБ
ID:5383432
                  .............и малко картинки за метални керемиди обещани от вчера/нещо не ми харесва детайла за комина само/.........утре ще кача и за керамични макар,че принципа е еднакъв.ОСНОВНА РАЗЛИКА С КЕРАМИЧНИТЕ- вдига ги вятър ако не са изпълнени както трябва внимавайте при монтажа.
                  GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Ох и много ми се иска да ви кача едно добро ръководство за монтаж на битумни керемиди,но има рекламно лого...........дали ще се тълкува като реклама?
                    GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Първоначално публикуван от Ц. Кръстев Преглед на мнение
                      Насов ти от нула ли ще го правиш, та с плоскости?
                      Питам, щот ако е за стая, да знаеш изолацията /при мене вата/ върши страшна работа и зиме и лете. Нищо общо.

Аз пак да питам, става ли за импрегнат на дъски моторно масло?
                      В смисъл мойте баща ми ги е извапцал преди 10 години - сега ще видим как са. Гадинки не би трябвало да има, за друго ще разгледам, при все, че тая пролет тече от тук там.

За горелката - постелките и рулоните бил важен майстора! Да не го прегрее или да не го лепи студено!
                      И всъшност как се лепи на ламарина тоя битум?
                      А и с какво се обработват стари поцинковани ламарини?
                      относни импрегнирането-става,а ако загреете маслото до около 70-80 градуса ..........прикъзка.Друг евтин начин за импрегниране е с водно стъкло..........
                      ламарината.....т.е. метала има различно температърно разширение от битумната изолация.Внимавайте.Стари поцинковани ламарини........има различни бой и грундове.Само не ги мацайте с ЦИНГА
                      GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Първоначално публикуван от alex052 Преглед на мнение
                        относни импрегнирането-става,а ако загреете маслото до около 70-80 градуса ..........прикъзка.Друг евтин начин за импрегниране е с водно стъкло..........
                        Колега, недейте така, моля... Импрегнирането става с импрегнанти и отработеното масло не е един от тях. Нека когато даваме акъл да спазваме технологичните процеси, а хората да си избират сами с какво да си трошат главата. Отработени масла, водни стъкла ... Сега поне по магазините има качествени и разнообразни импрегнанти. И още нещо - върху импрегнирана дървесина нищо не се лепи, щото просто не може да адхезира заради водоотблъскващите съставки в импрегнанта. Ако се залепи - импрегнанта е за боклука.
                        Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                          Боже боже ощуре народът

Аз ми се ще да питам що турските керемиди изкарват столетия а сегашните......й тате
                          Щото турските са ги правили Византийците!!!
                          Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Доколкото си спомням мойте керемиди ги коваха и нагряваха а отдолу имаше някакви рула с изолация също , мота ми се, че лепиха и нея руло по руло. А сега от годините съвсем се е залепило всичко и е станало като едно цяло. Ни вятър мое да ги дигне ни вода. Пък и според думите на майсторите които ми оглеждаха и тая година покрива казаха,че е супер ненатоварена така конструкцията. Говореха там за някакви килограми на кв/м ама кой да слуша . Аз като чух "сичко е ок" (въпреки че повечето майстори сигурно биха си намерили нещо за доизкусуряване, тези бяха от бригада на мой близък познат и бяха честни) и забравих другото. Наблизо има къща с зелен метален покрив също. Е при мен обезветяването е плавно и еднакво навсякъде. При него е на петна. А и ми каза,че като вали вътре е като в военно музикално училище звука. При мен със каменната вата и другите му там подложки и гипсокартон почти не се чува и про;ивен дъжд. Съвсем малко колкото за романтика. Сега намерих и някакви снимки отпреди поставянето на ватата и гипсокартона как е изглеждал отвътре покрива и как се е получил накрая ( то май няма много общо последното с темата )
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF1853.jpg
Размер:98.7 КБ
ID:5383448Натиснете снимката за да я уголемите

Име:07032012164.jpg
Размер:112.6 КБ
ID:5383447Натиснете снимката за да я уголемите

Име:07032012166.jpg
Размер:116.1 КБ
ID:5383446
                            висете отпуснато

Коментар

Ми нали и аз това ти казвам - лепи се и без да си я стопил. Не ме питай защо - не знам. Просто факт. Специално проверих година по-късно. Лепихме ги единствено на нещо като островърх купол, щото там се и редиха керемидка по керемидка, а не като цели ленти. Разлика в слепването между купола и другия покрив нямаше. Найлона не сме махали. От кутията директно на покрива, и коване с пирони (къси и с големи глави - нещо като кабарчета на анаболи). Толкоз.
                              Възможно е да се явява нещо като лепило на лента.
                              Това с "кабарчета на анаболи" е най-точно казано.

Първоначално публикуван от alex052 Преглед на мнение
                              защо ли си мисля,че за битумни керемиди минимален наклон е 14-15 градуса.А не мога да преценя вашир покрив но не ми се струва да е такъв наклона.
                              Правилна преценка. 12 градуса е.
                              Толкова прецених , че е правилно за да е красиво отдолу. Така искаше човека(а той ми е близък) и това не ме притеснява да му дам 5 години пълна гаранция с условието - "ДА НЕ СЕ ХОДИ С ТОКЧЕТА по покрива".
                              Понякога (почти винаги) човек трябва да знае какво може и какво не бива да прави.
                              Прикачени файлове
                              Последно редактирано от bgbul; 14-06-12, 07:44.

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                                Колега, недейте така, моля... Импрегнирането става с импрегнанти и отработеното масло не е един от тях. Нека когато даваме акъл да спазваме технологичните процеси, а хората да си избират сами с какво да си трошат главата. Отработени масла, водни стъкла ... Сега поне по магазините има качествени и разнообразни импрегнанти. И още нещо - върху импрегнирана дървесина нищо не се лепи, щото просто не може да адхезира заради водоотблъскващите съставки в импрегнанта. Ако се залепи - импрегнанта е за боклука.
                                Прав сте другарю началник............критиката Ви е конструктивна и правилно насочена,посипвам главата си с пепел.
                                Е описаните по горе материали са стари,но това не означава,че не вършат работа.Да маслото е пожароопасно и да импрегнанти дал господ.Но очевидно се търси нефинансовообременяващо решение.........затова и си позволих мнение,че е възможно.А иначе съвсем сериозно сте прав за забележката.
                                GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X