Обява

Свий
Няма добавени обяви.

При зъбобол!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

При зъбобол!!!

Пих още един аналгин. От аптеката не искат да ми продадат упойка. Зъба е мъртъв от години. Убеден съм, че мотода на човека е правилен. В момента е наистина с временна пломба. Прави снимка, отделно с една електронна джаджа мери докъде е канала. Имаше един неоткрит от предишния зъболекар който бе обработен сега. Просто трябва да спра болката за три дни защото съм неработоспособен, а не мога да си го позволя.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

От: При зъбобол!!!

Това с чаршафа не работи. Пробвано.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Пробвай два хапа нурофен 400мг. Той ме е успокоявал както никое друго хапче.

Коментар

Аулин?Течен аналгин? При мен и двете помагат.А докато чакаш имаш ли нещо като временна пломба?Ако да изчовъркай я за да може да изтече гадостта, ще те отпусне.Поне при мен така се случи преди време.А ако болките продължават обади се на зъболекаря си......това определено не е нормално.
          Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
          GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Първоначално публикуван от alex052 Преглед на мнение
            А докато чакаш имаш ли нещо като временна пломба?Ако да изчовъркай я за да може да изтече гадостта, ще те отпусне.
            Такова нещо само след разговор със зъболекаря! Иначе цялото чистене и обработка отива по дяволите и се тръгва от нула, че даже и от под нулата. И според мен толкова силна болка не е нормална. Просто му звънни утре и му кажи каква е хавата.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Просто махни временната пломба и всичко под нея с някоя по-дебела игла и ще ти мине.Ако и от това не мине,ще останеш без зъб.

Коментар

Имах подобен проблем в казармата, не можех да си намеря място от болка, пих аналгин, слагах си филтри от цигари и други разни бабини деветини ...тогава някой ми даде една опаковка беналгин и това ми помогна, обаче беше преди 20-тина години. Сега май има нещо със същото наименование, но дали е с такова съдържание, не знам.

Коментар

Първоначално публикуван от solart Преглед на мнение
                  Имах подобен проблем в казармата, не можех да си намеря място от болка, пих аналгин, слагах си филтри от цигари и други разни бабини деветини ...тогава някой ми даде една опаковка беналгин и това ми помогна, обаче беше преди 20-тина години. Сега май има нещо със същото наименование, но дали е с такова съдържание, не знам.
                  Темпалгин е подобно. Ама, всичките са "метамизол натрий", демек - аналгин. В темпалгина имаше и още нещо. Мен ме кара да се чувствам странно, за разлика от всичко друго. Но за болка ми помагаше, когато се случваше да пия такова.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Екседрин или Ацефеин, съдържат комбинация голяма доза аспирин и парацетамол плюс кофеин който допълнително усилва ефекта им, без рецепта са. Другият вариянт е да поискаш от зъбаря да напише рецепта за нещо с кодеин, примерно ко-кодамол.

От домашните илачи, карамфилово масло директно сложено на венеца, не знам дали го има в аптеките или в магазинчета занимаващи се с "ароматерапия". (Дъвченето на карамфил не е достатъчно за да се получи нужната концентрация за ефект.)
                    Последно редактирано от Asteri; 25-03-14, 22:47.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
                      Просто махни временната пломба и всичко под нея с някоя по-дебела игла и ще ти мине.Ако и от това не мине,ще останеш без зъб.
                      Точно не искам да провалям усилията до момента. Човека свърши чудеса за да спаси зъба. Снощи бях хеликоптер. Два течни аналгина и два аулина, и пак боли яко, а аз трая много на болка, но така ще се отровя. Днес отивам за наркоманска рецепта.

Коментар

Ако беше ме послушал щеше да се наспиш.Доктора ти може да е направил чудеса за да спаси зъба ти,но лечението му е грешно.

Коментар

Малко хума на гъста каша, /да не се разтича/ и се слага на зъба, отнема болката на втората минута - лично съм го проверявала доста пъти - имах оток от растящ мъдрец и се спасих от операция, каквата ми предложи зъболекарката.
                          Хумата се продава в аптеките и струва между 35 ст. и 2 лева, в зависимост от разфасовката. Ако отокът е голям, се слага на него от външната страна (на бузата). Много помага при болка и оток.
                          Последно редактирано от n_petrova; 26-03-14, 07:16.

Коментар

Първоначално публикуван от n_petrova Преглед на мнение
                            Малко хума на гъста каша, /да не се разтича/ и се слага на зъба, отнема болката на втората минута - лично съм го проверявала доста пъти - имах оток от растящ мъдрец и се спасих от операция, каквата ми предложи зъболекарката.
                            Хумата се продава в аптеките и струва между 35 ст. и 2 лева, в зависимост от разфасовката. Ако отокът е голям, се слага на него от външната страна (на бузата). Много помага при болка и оток.
                            Не е споменато в случая да има отток. Иде реч за прелекуване на мъртъв зъб.

Коментар

Едно от най-ефикасните обезболяващи е "Паракофдал" ! Евтино и свръхефикасно, но лекарите не го изписват , защото никой не им е платил за тая работа ! Но не прекалявайте..все пак съдържа кодеин и на някой може да му хареса
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Не знам дали тук някой наистина го е болял сериозно зъб.Мен ме е болял.През 2004 година един четвъртък вечер ме заболя.Едвам изтраях до сутринта, не помогна беналгин, аналгини всякакви други упойващи.Единствено 150-200 грама коняк ме спасиха и то колкото алкохола да притъпи леко усещането и да заспя едва към 4'00 часа сутринта.

След това на 2 ходения ми оправиха зъба...НО не съвсем!

Тази година един четвъртък вечер в началото на февруари същият зъб ме заболя отново докато ядох зелена салата и си "капнах" малко оцет(от хубавия-балсамов) и той влезе в уж "излекувания" през 2004 година зъб.
                                Не можах да заспя цяла нощ.Пробвах течни аулини от на жената "колекцията" и какво ли още не.Нищо не помогна.

За първи път ми се случва да се потя от болка ...Такова нещо не ми се беше случвало дотогава...Не спах цяла нощ, ходех по слипове у нас и в най-студените стаи и се потях от болка...

На другата сутрин бях "цъфнал" пред кабинета на зъболекаря.Тя ме видя и само ме попита "С болка или без болка?". Казах и че съм с болка. Тя ме прие веднага след като довърши пациента който лекуваше.Седнах, попита ме дали да ми сложи упойка, казах и че не знам, досега не сами слагали.Тя ми отговори че без упойка много боли и е направо "касапско".Казах и да слага.Сложи.След 15-на минути устата ми започна да криви на една страна където е упойката когато говоря.Изчегърта предната бяла металокерамика и каза, че целият ми зъб е изяден от микробите и са останали само стените му.Така си беше.Изчисти го и сложи арсен.Насрочи дата след след 3 дни в понеделник.Петък ме боля целят ден въпреки сложения сутринта арсен, та чак до събота към 1'00 часа докато най-накрая мозъка се предаде и заспа...В понеделник отидох.Отново изчегърта временната пломба, изчисти арсена и сложи този път някакво лекарство.След това отидох в Петък.Би ми упойка. Изчегърта временната пломба и започна да го чисти.Изчисти донякъде, отново сложи лекарство и го запечата.Отидох другата седмица в вторник.Би ми упойка .Изчегърта временната пломба и отново започна да "копае" и чегърта с някакъв метален инструмент, каза че всичко е изядено и бацилите най-вероятно са плъзнали по "каналите"(корените) и там "лапат здраво".Чегърта здраво и макар с упойка се чувстваше някакво неприятно усещане и дискомфорт.Чегърта или пили около 15-25 минути, аз изгубих представа за времето.Няколко пъти пръска с нещо вътре в устата и "каналите"и уредите го изсмукваха .Така 2-3 пъти.Отново го запечати.Попитах я дали съм готов.Тя ми се усмиха и ми каза"Много сте наивен, също както аз съм с компютрите.При вас има още доста работа, за първи път ми се случва да правя и да се опитвам да спася толкова изяден зъб.Сложила съм лекарство.Следващата ни среща ще е другата седмица в по.Направо зяпнах ококорен...Ама следващият понеделник отидох отново.Отново същата процедура- с "пилене" на корените/каналите с някакви метални инструменти и уреди, та чак главата ми се клатеше както си бях отворил устата.Добре че поне имаше упойка.Сложи ми отново лекарство и отново направи временна пломба.Каза ми да отида следващата седмица в сряда и тогава щяло да е последното и да затвори зъба.Отидох, махна временната пломба, чисти лекарството, може да е слагала ново, но каза че трябвало за да може зъба да издържа повече ще му сложи някакви стъклени шипци, щифтове или нещо такова(не разбрах) за да го укрепи допълнително.Започна да ги слага, не знам колко бяха но мисля около 3 броя.След това започна да "запоява" с бяла пломба и най-накрая бях излекуван според нея, НО не съвсем...

Каза ми че е добре за 100% сигурност "зъба да бъде облечен" може би е имала предвид с коронка.
                                Така или иначе вече бях забрави кога започна лечението на зъба ми...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X