Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Веднага може да се разбере дали водата е много - започне ли да маже под бъркалките, определено е така. Аз проверявам какво става 2-3 минути след започване на постоянното бъркане. Обикновено се налага обиране на остатъците от стените на казанчето, защото мразя разноцветни петна по изпечения хляб.
    Искам винаги да съм най-бързия, дори и на паркинга!
    Колин Макрий

    Коментар


    • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

      Първоначално публикуван от Борислав Ангелов Преглед на мнение
      А бе пичове, дайте малко акъл. Ползвал съм хлебопекарна преди години и имам супер спомен. Изгоря и я изхвърлих и сега около 7,8 години по-късно се сдобих отново с такава. Обаче... трагедия. Хляба става като паве. Не се надига достатъчно, спада, вътре е глетав... а бе мн. зле. Някакви идеи? Ето какво правя...

      Спазван технологията стриктно. Маята е инстантна, някаква френска, но и с на йоткер пробвах и .. мтц.. Уредчето ли е прецакано или нещо съставките са ми куци?
      Моята хлебопекарна е Аляска, правя бял хляб като включвам на програма 1 /Основна/, слагам първо водата и олиото, след това изсипвам брашното, покрая на брашното изсипвам захарта и солта, а в средата, като внимавам да не стига до течността и солта, правя дупка, в която слагам маята/ползвам суха на д-р Йоткер/. Рецептата ми е следната:
      Вода 330 ml.
      олио или краве масло 2 супени лъжици
      510 грама брашно
      сол 1 ч.л
      захар 1 с.л.
      1 чаена лъжичка суха май или 1/4 кубче мая

      Става прекрасен, напълва формата догоре!

      Коментар


      • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

        300 мл.вода е ужасно много на 400-500 гр.брашно

        Това със 180-200 мл.

        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 г.
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

        Коментар


        • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

          Аз не меря нищо,отсипвам половин пакет брашно,и добавям нещата на око,докато ми хареса топката която се образува
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 г.
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

          Коментар


          • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

            http://forumbabgmama.blogspot.com/
            Искам винаги да съм най-бързия, дори и на паркинга!
            Колин Макрий

            Коментар


            • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

              Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
              Аз не меря нищо,отсипвам половин пакет брашно,и добавям нещата на око,докато ми хареса топката която се образува
              Да, ама ако трябва да добавиш вода, започва едно пръскане ...
              Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

              Коментар


              • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                С ваша помощ го докарахме до някъде.




                Продължаваме с експериментите. Хляба с мляко, като вкус различава ли се с нещо особено?


                Коментар


                • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                  Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
                  Да, ама ако трябва да добавиш вода, започва едно пръскане ...
                  Още с купуването на първата ми хлебопекарна взех и електронна кухненска везна. Меря, слагам продуктите и отварям само 2 пъти - за ваденето на бъркалките и за ваденето на готовия хляб.

                  П.П. Излъгах - отварям и в началото на месенето, за да сваля остатъците от стените на казанчето, та хлебчето да не прилича на това, което е сътворил Борето - все едно е търкаляно в брашно след изваждането му. Обикновено получавам ето такъв краен продукт:

                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:037457976-big-1.jpg
Прегледи:1
Размер:274.6 КБ
ID:5800102
                  Искам винаги да съм най-бързия, дори и на паркинга!
                  Колин Макрий

                  Коментар


                  • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                    След като счупихме две лидълски хлебопекарни,след доста натоварена употреба,третата,която ни дадоха (гаранционно) веднага замина в ОЛХ....айде нема нужда по един 'леб на ядене....
                    P.S Пробвали сме всякакви рецепти,много вкусен хляб се прави.
                    Cherokee WJ 4.0L- NP242
                    Honda Africa Twin XRV 750

                    Коментар


                    • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                      Пичове, вечерния опит се получи перфектен. Намалих водата, както ме посъветвахте. От утре почвам експерименти с козунаците.


                      Коментар


                      • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                        Първоначално публикуван от Борислав Ангелов Преглед на мнение
                        Пичове, вечерния опит се получи перфектен. Намалих водата, както ме посъветвахте. От утре почвам експерименти с козунаците.
                        Внимавай с килограмите че топлия хляб много бързо се харчи!


                        Land Rover Discovery II, V8 4.0
                        VW Golf VI variant
                        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

                        Коментар


                        • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                          Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                          300 мл.вода е ужасно много на 400-500 гр.брашно
                          Все в такива количества се прави вкъщи и е супер. 340мл течност на 500г брашно. Може би зависи от брашното колко вода поема.


                          Друго дето се сещам че може да е увредило рецептата е ако продуктите са сложени в машината по погрешен ред. Едни машини искат първо вода, а брашното отгоре. Други искат първо брашното, а водата отгоре.


                          Първоначално публикуван от Борислав Ангелов Преглед на мнение
                          Продължаваме с експериментите. Хляба с мляко, като вкус различава ли се с нещо особено?
                          На мен ми харесва повече с мляко. Разликата зависи от маслеността на млякото. С 1% масленост не се усеща особено, малка разлика. Най-забележима разлика има ако сложиш вода както си е по рецептата, плюс 2 с.л. мляко на прах (без да се разтваря във водата, отделно си).


                          Ако ти на вълна експерименти, пробвай към обикновена рецепта да добавиш една настъргана (или нарязана мноооого наситно) глава лук

                          Коментар


                          • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                            Добър резултат се получава и със маслини,но съм забелязал че хлябът става по сбит.Стафиди и слънчоглед също е Ок.

                            Много ми допада мляко ,не печени бадеми и стафиди.
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 г.
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

                            Коментар


                            • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                              Първоначално публикуван от Борислав Ангелов Преглед на мнение
                              Пичове, вечерния опит се получи перфектен. Намалих водата, както ме посъветвахте. От утре почвам експерименти с козунаците.
                              Не съм пробвал,нямам толкова търпение.
                              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                              Kawasaki Versys 650 2008 г.
                              Анатолий Пейчинов o8875о9815
                              https://dvrbg.com/

                              Коментар


                              • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                                Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение

                                Друго дето се сещам че може да е увредило рецептата е ако продуктите са сложени в машината по погрешен ред. Едни машини искат първо вода, а брашното отгоре. Други искат първо брашното, а водата отгоре. :

                                Не съм забелязал такава закономерност,правил съм дипломна работа по пруфери,това са именно устройства за междинна ферментация на тестото...бил съм едно лято в хлебозавода в Пловдив.Незнам да има последователност при машинната обработка,дори е неприемливо да има такава,единствените магии се правят в пруфера,но такива условия в домашни условия са почти невъзможни.

                                Ако месиш на ръка или с отложен старт,е друго
                                При отложения старт задължително ползвам суха мая,която слагам най отгоре на сухо.
                                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                                Kawasaki Versys 650 2008 г.
                                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                                https://dvrbg.com/

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 4,057 в 14:19 на 14-06-16.

                                Зареждам...
                                X