Клебанията ми са за един от тези два автомобила в ниския ценови клас.Недостатъци между двата медела.Всяка информация би ми била от полза.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Dacia Duster или Skoda Yeti
Свий
X
-
От: Dacia Duster или Skoda Yeti
Вариант 4x4 или 4x2?
В ценовия диапазон по-високото ниво на оборудване на Дачията (4x4) се доближава до базовото ниво на Шкодата(4x4).
Засега нямам оплаквания от Дачията само 2000 км. и то предимно градско, за Шкодата не мога да споделя.
Общо взето всичко което е поставено на Дачията е вече изпитвано (двигател, ходова част, задвижване 4x4, и т.н.)
Бензиновия двигател е двигателя от меган,
Дизеловия в диапазона 85-100 к.с. е същия като на нисан микра, кашкай, рено канго, рено лагуна и още доста други дачии, рена и нисани.Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
Dacia Duster 4WD
-
Колега , ако бе такава разликата хич нямаше да питам , но...сега ми предлагат Dacia Laureate DCI 110 k.s за 32 590 лв , както и Skoda Yeti Адвенчър 2.0 TDI-CR 110 k.s за 35 417.Обордванията са аналогични.От това се пораждат колебанията ми.По скоро здравина , функционалност , ей такива нещица.Изтъкват ми плюс че това е най новия двигател на ВАГ.„Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“
Коментар
-
Едното е рено(нисан), другото е фолксваген. Шкодата е оборудвана с доста повече глезотийки от Дачията.
Не си ли направил драйв тест все още?
п.п. Шкода Йети ми прилича малко на баничарка, но това е мое мнение.Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
Dacia Duster 4WD
Коментар
-
ВАГ двигателите-ПД,коман рейлите 95% не стават за нашите ширини.Щом ПД поколението от ВАГ през 2009 година признават че са грешка,но си признават след 9 години,минават на команрейлите и се оакват още повече.Определено за мен френският дизел е за предпочитане.Дори и италианците взеха да правят по качетсвени дизели от германците.Наблюденията са ми за 3 години и над 150 000 км,минати от мен и колеги с шелски евродизел,никакави ядове с дюзи,помпи и т.н,а са по 1.3 двигатели на баничарки,и се товарят като чуждо магаре.При -20 палят само с един подгрев на двигателя!
Поздрави
Коментар
-
Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнениеВАГ двигателите-ПД,коман рейлите 95% не стават за нашите ширини.
Не стават пък са едни от най-продаваните дизели(може би и най-продаваните) в Европа.Явно клиентите са силно оглупяли последните години.
Такива твърдения са несериозни.
Дачия-Шкода.Изпитана стара и евтина техника, срещу най-доброто в момента за тази цена.
Иначе и на мен Йети не ме кефи като дизайн, но и тигуана също.
За еднаква цена бих взел Шкодата.С 10 000лв ако е разликата скачам в Дачията!Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration
Коментар
-
Боклуци са сигурно, затова ги слагат на всички аудита, фаувета, шкоди, сеати, че даже и на митсубишита, крайслери и джийпове. Горе - долу половината, че и повече автопазар в световен мащаб.
Да не говорим, че в случая сравняваме разтоварен двулитров дизел (същата кубатура я има и във версия 170 к.с.) с натоварен 1,5 такъв и че ще се кара като лична кола, а не като служебна.Не бързай ако искаш да стигнеш
Дали двигателите са боклуци или не времето ще покаже, след съответната нужда от ремонт, колкото повече издържат толкова по добре за новите собственици.
Поне ще знаеш, че при нормално каране и сравнително добро отношение към колата поне 5-6 години няма да се занимаваш с нищо по нея.
Окачването на Дачията е от Нисан Кашкай, а платформата за направата е от X-trail, за шкодата незнам може би от тигуана.Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
Dacia Duster 4WD
Коментар
-
Колега, качи се и в Yeti и сравни изработката, сравни материалите. Помисли си, че едната кола е правена в Румъния, а другата в Чехия, която от началото на миналия век има силно развито машиностроене. Представи си, че едното е Renault, а другото е VW... Относно офроуд качествата им не бих могъл да кажа каквото и да е, но според мен и двете коли са по - скоро едни високи комбита. Но Dacia е грозна, много грозна.
Коментар
-
Първоначално публикуван от rsk_skodaowner Преглед на мнениеКолега, качи се и в Yeti и сравни изработката, сравни материалите. Помисли си, че едната кола е правена в Румъния, а другата в Чехия, която от началото на миналия век има силно развито машиностроене. Представи си, че едното е Renault, а другото е VW... Относно офроуд качествата им не бих могъл да кажа каквото и да е, но според мен и двете коли са по - скоро едни високи комбита. Но Dacia е грозна, много грозна.УАЗ 31512-Тото
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар