Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Cherokee (XJ) 4.0 - ново попълнение.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Jeep Cherokee (XJ) 4.0 - ново попълнение.

Събрана информация на този етап, дори само за поставянето на заден твърд блокаж:

-друг заден мост (Dana 44/ Chrysler 8.25)
    -друг преден мост (Dana 44/ Dana 30)
    -друга раздатка (249/249OD/242HD/231HD)
    -конверсия от ресьори към пружини отзад
    -нов заден кардан

за 35-ци:
    -фланци на джантите
    -лифт + 2 инча.
    Последно редактирано от verter; 26-01-13, 18:20.
    Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
    0888/00-55-37

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
      ...
      -конверсия от ресьори към пружини отзад.....
      Възразявам .
      Каква ще е разликата с ZJ в този случай ?
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Не знам каква ще е разликата. Може би, че имам нарязан и нарочен черок, а нямам такъв Гранд.

Днес си говорихме с bigy, че раздатката 242 е слаба дори за кални 33-ки без блокаж. Късмет е, че още не съм счупил моята, въпреки че една счупих косвено.
        В общи линии рано или късно ще трябва да потягам черока, защото така не ми харесва - в очакване за счупване. Преди поне не мислех за тия неща и си му раздавах газ, сега вече се спекох....

Ще събера постепенно гореизброените неща и когато ги имам всичките ще ги монтирам. Мисля, че джипът ще стане по-здрав отколкото сега.

-242 Heavy Duty (днес разбрах за съществуването й) раздатката на кои модели фабрично се монтира? Предполагам, че на някой Dodge, но дали има и на Jeep? При WJ ?

-Под алуминиева Dana 44 какво се разбира? Капакът ли е алуминиев?

-Конверсия от ресьори към пружини на задния мост какви плюсове и минуси има?
        Последно редактирано от verter; 26-01-13, 19:05.
        Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
        0888/00-55-37

Коментар

• Re: Jeep Cherokee (XJ) 4.0 - ново попълнение.

Раздатка 242HD се монтира на WJ 4,7 за да понесе въртящият момент, като цяло са много много редки, доколкото знам само на американски изпълнения се слагат
          Grand Cherokee ZJ 94 5.2 + Rough Country 3.5" + BFG Mud Terrain KM2 31x10.5x15
          0886/872-646

Коментар

А сега с какъв мост си отпред не си ли с DANA 30, че гледам си го включил в опциите за преден? Иначе знам къде имаше мостове крайслер 8.25, ако искаш може да минем да видим стоят ли, бяха на ниски цени, а чух че са доста здрави. На бронираните черокита имаше такива. Иначе съм намерил и една раздатка в щатите 242HD там сте излезе към 300 и нещо долара, ако взимаш такава обаче имай впредвид, че изхода е с 32 шлици и ще ти трябва такова йоки или парче от задния кардан дето е било на тази раздатка.
            Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
            http://www.facebook.com/JeepBG
            LZ1GGC

Коментар

Влади, до къде стигна с проучването и с решението, че ми е интерсно развитието на темата. Поздрави.
              I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X