Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Затъмняване на стъкла?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Затъмняване на стъкла?

Аз лично съм свалял фолио с лакочистител за нокти (от някое левче по голяма разфасовка). Сваляш найлона на фолиото, взимаш едно парцалче и го мокриш с лакочистител, след това с препарат за стъкла и става като ново.
    Mitsubishi Lancer Station Wagon 1.6 GLXI 16V 4WD

Коментар

Колеги... Днес пред едно кафе гледам спрели няколко коли на който затъмнени всички стъкла. Като ги наближих гледам всички си лепнали по един такъв на личните си автомобили:
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:stiker_sdvr.jpg
Прегледи:3
Размер:21.9 КБ
ID:5594094
      Следния закон който съм сигурен, че е известен на всички ни:
      "Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се
      ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на
      автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
      прозрачността им.
      (2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките
      автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на
      огледала за виждане назад от двете страни на автомобила."
      Това за тях не важи ли, затъмняват си ги на 15%, 20%... Затъмнихме стъклата на един голф, не съм сигурен с кое от двете 50% или 70%, но се виждаше през него идеално от вън на вътре което май ще рече 70%. Спряха ни господата накараха ни да отворим стъклото до средата и започна да човърка с пръст, след като установи че е фолио вика или го сваляте и си продължавате къде сте тръгнали или спираме автомобила от движение. Ами тогава да вземем и ние да си налепим такива стикерчета...

Коментар

Сигурен ли си, че са били лични автомобили. Защото има доста необозначени полицейски автомобили (във Варна съм забелязвал основно астрички различен цвят, като доста от тях май бяха с номера В14хххх), коИто са така затъмнени...
        Става въпрос за предните стъкла, иначе за задните няма проблем ...
        То си пише - имаш ли две странични огледала - нямаш проблем...

П.С. замислям се дали бъркането на И с Й е само от незнание или вече стана някаква мода
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Колега и тук ги има Astra G CC със затъмнени стъкла (на които започнаха да отлепят фолиото) за тях е известно, че са цивилни патрулки, регистрацията им е с първите цифри на всяка серия. А пък Audi A4, Seat Ibiza, Mercedes C270 combi, Vectra B, Renault Scenic, VW Passat 2 и тем подобни не мисля, че са цивилни патрулки.

Коментар

Първоначално публикуван от _mitaka_ Преглед на мнение
            Колега и тук ги има Astra G CC със затъмнени стъкла (на които започнаха да отлепят фолиото) за тях е известно, че са цивилни патрулки, регистрацията им е с първите цифри на всяка серия. А пък Audi A4, Seat Ibiza, Mercedes C270 combi, Vectra B, Renault Scenic, VW Passat 2 и тем подобни не мисля, че са цивилни патрулки.
            Не споря... Но със сигурност съм виждал такъв Мерцедес (може-би конфискуван)
            Конкретно дадения факт не ме бърка - напротив... Като видя подобен 'тунинг', дето му трябва нощно виждане за да кара през деня ми става смешно - явно мнооого комплекси избива шофера
            За служебните е разбираемо - там често на предните седалки вътре има техника и хора, които трябва да останат мааалко по-незабележими
            За какво ми е да затъмнявам предните стъкла? Чувствам се комфортно в колата си. Да, задния сектор - прозорци на задните врати и по-назад, при мен е заводски много затъмнен, но отпред видимостта е ОК... Климатика компенсира евентуално слънчево греене..
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Да попитам, на Нисан терано къса база, как се свалят задните прозорци, те се отварят навън и за да се залепи качествено трябва да се свалят, предполагам е само от винта на дръжката за затваряне и се издърпват, но моля някой който е свалял да каже, да не откривам топлата вода.
              "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X