До сега не сам чел някой да прави тука такова нещо на Нива да слага турбо. Вие как мислите за тази идея. Имам предвидза да използвам карба за първо време, знам че ладовия двигател с карб издържа до 0.8 надув. Аз имам идея да го надуя до 0.4-0.5 горе долу за около 100 коня малко да живне машината. И с по-малка турбина да дъпра от ниските до 4000 оборота повече не наспъпвам. Но дали останалите чаркове са достатъчно презапасени за по-голяма мощност, скорости раздатка дифове. На Нива-та са особено натоварени сега, а за по голяма мощност незнам. То е еднакво все едно да сложа Абардов двигател, но искам да се запази простотата и евтината подръжка на двигателя, затова в момента сам оставил на заден план и слагането на електроника. Много ли е шантава идеята? Тази Нива ми е влязла под кожата и няма оправия!!!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Турбо на Нива?
Свий
X
-
До: Турбо на Нива?
За проста и евтина поддръжка на любителски турбиниран двигател - забрави. По руския и българския нет има доста сведения за такъв тунинг на класически Лади (двигателят е същия).
Откъм раздатка и дифове изненади не очаквай, но със скоростите е малко на късмет.
-
Здравейте.Колега идеята която си намислил,и аз доста се чудя и мая-искам сила в баир,искам сила да върти по-обемни гуми.Доста се мотах из руските форуми-видях нива инжекциа с турбо и одивителните 160Конски сили,четох също че нивовата конструкция е предвидена за доста по голяма теглителна сила от към двигател-до 160конски сили.От мен слагай турбо и не се коси за нищо по моя край имаше една нива с 140коня двигател от мерцедес 200д или 190д,само знам че беше 2.5.Колата изкара доста време.поздрави
Коментар
-
Както се вика сега опипвам почвата. За ладите гледах техния форум има доста хора с турбо и от там ми хрумна идеята ама тука на Нивата има доста повече натоварване на отделните възли. Но въпреки всичко сам решил твърдо да сложа и ще пусна една тема за проекта първо за основния ремонт на ДВГ-то после и на турбото.
Коментар
-
Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнениеКакто се вика сега опипвам почвата. За ладите гледах техния форум има доста хора с турбо и от там ми хрумна идеята ама тука на Нивата има доста повече натоварване на отделните възли. Но въпреки всичко сам решил твърдо да сложа и ще пусна една тема за проекта първо за основния ремонт на ДВГ-то после и на турбото.Където Бирата, Там и Аз...
Коментар
-
Поне следващите 4 месеца само ще обмислям нещата, защото сега сезона се работи да се съберат парички за количката. След лятото ще я подхващам. А можете ли да ми кажете коша на Ладата и Нивата дали са еднакви? Защото моя ми се струва по-тесен от колкото на Ладата и ще трябва да мисли нещо да се събере там. Дали да не трябва да го слагам от другата страна там пък място бол.
Коментар
-
Я докато колегата обмисля турбото, аз да попитам има ли файда при наще 1.6 карбураторни машини от интерколер
Зачетох се в ТАЯ тема, и се позачудих... по добре ще е да се вкарва по студен въздух в моторчето, ама през кулера ще може ли да тегли
Я малко ако може да поумувамеКъдето Бирата, Там и Аз...
Коментар
-
Атмосферен ДВГ не може да тегли само през кулер. Съпротивлението на тръбичките му е голямо и ще "души" двигателя. Резултат - обогатена смес, все едно си затворил донякъде въздушната клапа.
Пък и няма особен смисъл - той служи да намали температурата нагнетения от турбината въздух, който е >100 градуса. Карбуратора смуче въздух от коша на двигателя, който по време на движение на автомобила се охлажда.Последно редактирано от м20_маниак; 25-06-09, 03:01.С "Фармахим" - непобедим
Дизел - само дънки!
Коментар
-
А пък на инжекционните Ниви всмукателната тръба на въздушния филтър е забита точно зад радиатора. Дали така не се получава някакъв си интеркулер...Only after the last tree has been cut down,
Only after the last river has been poisoned,
Only after the last fish has been caught,
Only then will you find that money cannot be eaten.
Коментар
-
Да ви припомня,че на нива и се подгрява всмукателния колектор и ако ви е зор да си охлаждате въздуха първо трябва да се изолира затоплянето а и ми е много интересно какво го затопля тоя въздух,че да го охлаждате?Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited
Sofrace Offroad Team
Коментар
-
Все пак темата е за турбиниране. Интеркулерът затова е "интер", защото е между турбината и двигателя. Да се поставя каквото и да било на пътя на въздуха, в атмосферен двигател, е рядко безсмислено - той по-студен от околния въздух, все едно, няма да стане.
Отоплението на смукателните колектори "спасява" ниските режими в карбураторните и моноинжекционните двигатели. За сметка на това, се губят високите. Неизбежен елемент от "тунинга" на една стара кола е да се премахне това отопление - печелят се 2-3-4% мощност и колата става невъзможна за каране в града, особено в студено време.
Коментар
-
В началото на 80-те год. в "АВТО МОТО СВЯТ" съм чел,че фирмата-вносител на Лади в Белгия слагала на част от Нивите турбокомпресор. Ако не се лъжа,споменаваше се за мощност от порядъка на 130 к.с. Имаше много ефектна снимка на НИВА в полет.Животът е харизан кон според мен...
Теди
Коментар
-
Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнениеВ началото на 80-те год. в "АВТО МОТО СВЯТ" съм чел,че фирмата-вносител на Лади в Белгия слагала на част от Нивите турбокомпресор. Ако не се лъжа,споменаваше се за мощност от порядъка на 130 к.с. Имаше много ефектна снимка на НИВА в полет.ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318
Коментар
-
Тук в нашето градче има един лудак дето си турбинира Лада-та седмица (7 серия). В началото сложи едно турбо и газ, да ама не. Последва ремонт на ДВГ и монтаж на газов инжекцион и мегаскуит електроника и сега ладичката си е малко самолетче и притеснява доста често лъскави и скъпи коли по пътищата
. Та проекта може да се окаже успешен ама незнам с карбуратора как ще се разбереш
„глупава глава на краката почивка не дава”
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар