Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв двигател може да се сложи на Нива?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв двигател може да се сложи на Нива?

Питането ми е какъв двигател, освен стандартния руски може да се монтира на Нива с минимум преработки. Дизелов или бензинов, въпросът е да има прилична мощност и да не е супер скъп като поддръжка. Естествено дизелов е за предпочитане, но четох противоречиви отзиви за двигателя на Пежо, който се слага на някои Ниви. Изобщо всяко мнение ще ми е от полза. Благодаря.

До: Какъв двигател може да се сложи на Нива?

С минимум преработки-ФИАТ Абарт.Мисля от 132-ка си заслужава,2-литров,2-валов,карбуратор...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Като мощност може би по-скоро имам предвид въртящ момент, който при дизелите е налице още в ниските обороти. Все пак нивата не е за високи скорости, и въпросният двувалов двигател няма ли да бъде като вързан в Нивата?

Коментар

Първоначално публикуван от dobrinb Преглед на мнение
        Като мощност може би по-скоро имам предвид въртящ момент, който при дизелите е налице още в ниските обороти. Все пак нивата не е за високи скорости, и въпросният двувалов двигател няма ли да бъде като вързан в Нивата?
        О ,няма да е вързан,ама ще се сменяват дифове редовно,щото мисля няма да издържат .

quadra Виж, входа на Нивовата раздатка е на кардан - теоретично можеш да завреш какъвто си искаш двигател и скорости отпред. Друг е въпросът колко ще живее всичко след това - с тези материали от говнолин...
        Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Виждал съм Ниви с двигател от Мицубиши 2000 ТД, Фолксваген 1600 Д и Пежо 1.9Д. Не знам кой е най лесен за приспособяване, мога да питам, но най-добре върви с Японеца .

Коментар

двигателя на Пежо е слаб, но е бетон. Стига разбира се охлаждането да е решено добре
            Зима иде

Коментар

На скоростите на нивата пасва почти какъв да е Фиат, Алфа, Ланча с умерен обем. С камбана за скорости от дизелова Нива пасват разнообразни френски двигатели. С фланци ще пасне какво да е. Място има.

Проблем веднага се образува в скоростната кутия - тя се охлажда лошо, при движение по асфалт с висока скорост ресурсът и е малък и с щатния двигател. Друга скоростна кутия трудно може да се постави заради ограничение по дължина - карданът до раздатката е 10см и се състои само от карета и шлици. Да се мести И раздатката изглежда вече яко приключение.

Раздатката ще издържи, или поне много повече от скоростите. Диференциалите ще надживеят две или три Ниви.

Коментар

опс грешна тема, някои да го изтрие моля

Коментар

виждал съм лада с двигател на фиат 1,9дизел пасвал към скоростната кутия идеално
                  0898707872-Здравко

Коментар

Имах Нива с двигател от Фиат Арджента с механичен турбо компресор. Изключително мощна машина. Нивата вдигаше 190км/ч., а в ниските нямаше равна. Карах я близо 30000км и нямах никакви проблеми със скорости, раздатки и полуоски.

Коментар

Стартера на Фиат 1,9 Д е от дясно,а на Нивата е от ляво.Не пасва идеално правят се изменения но става.

Коментар

Питането ми е какъв двигател, освен стандартния руски може да се монтира на Нива с минимум преработки. Дизелов или бензинов, въпросът е да има прилична мощност и да не е супер скъп като поддръжка. Естествено дизелов е за предпочитане, но четох противоречиви отзиви за двигателя на Пежо, който се слага на някои Ниви. Изобщо всяко мнение ще ми е от полза. Благодаря.
                        Имам такъв мотор двувалка Фиат 1,6 100 к.с.Идеален е за Нива като мощност и кубатура и не ми трябва.Ако проявяваш интерес,обади се.
                        Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                        имат право да гласуват на избори.

Коментар

Мой приятел купи двигател 1.9 дизел от фолксваген слаган на нива в Словения понеже мотора е без турбо колата била много спъната и тука го сменили с ладов тия дни ще взема от него всичко което е правено по мотора за да се качи на нивата пети за тампоните рязания картер и къквото друго са му дали с мотора ако някой го интересува ще му ги подаря .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от TNG Преглед на мнение
                            Стартера на Фиат 1,9 Д е от дясно,а на Нивата е от ляво.Не пасва идеално правят се изменения но става.
                            Май на всички стари Фиати е така.Със сигурност на 130,131 и изобщо двувалките.Иначе тия мотори са много добри и са се доказали като много надеждни.Аз също търся мотор или гореспоменатия от Арджента с механично турбо или Абартовия - 2000 кубика на 130 к.с.За дизел не съм мислил,но ако се дойде до него,то такъв си има готов - 1,9 Д на Пежо,правен специално за руснаците за дизеловата Нива.Не съм карал такава и нямам впечатления от този мотор.Във всеки случай,германците го оплюха,но май беше от завист,че руснакът предпочете да възложи на Пежо разработката,а немците също я искаха.
                            Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                            имат право да гласуват на избори.

Коментар

Моля да не се обиждат ниважиите но проблемът на нивата не е двигателя.По скоро са некачествените материали използвани при производството и.
                              Идеята и конструкцията е много добре оразмерена и балансирана за времето си.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X