Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Домашна шунка
Свий
X
-
От: Домашна шунка
Колко време се вари и колко събира уреда ? И количеството на поправките ? Благодаря !Последно редактирано от alexalex69; 12-07-15, 21:40.По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.
-
От: Домашна шунка
Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнениеКолко време се вари и колко събира уреда ? И количеството на поправките ? Благодаря !
Коментар
-
От: Домашна шунка
Остана ми смес от шунката, която шунковара не можа да побере. Оформих я ръчно като наденичка, увих я с алуминиево фолио, отгоре с домакинското фолио. Отново преседя в хладилника 48 часа, после я обработихме в гореща вода с постоянна температура 85 градуса по целзии. Оставихме я 24 часа в хладилника и ... се получи гола(без обвивка) домашна шункова наденица.
Коментар
-
От: Домашна шунка
Сега е лято, ядат се плодове и зеленчуци. Какви са тези холестеролни бомби, които предлагате?
Работата, във вариянт "направиси сам", я виждам така:
Имам млековарка 2 л вкъщи. Тряба да измисля с някакви скоби да пристягам капака, за да не се отваря. Трябват ми неръждаема пружина и едно такова кръгло нящо, пак неръждаемо. Ако се поддържа съвсем бавен огън, малко преди да свирне свирката, даже и термометър не ми трябва ...Nissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
От: Домашна шунка
Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнениеЗа заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
-
От: Домашна шунка
Колегата /евала!/, е драснал няколко реда - http://batimiti.blogspot.com/2015/01/blog-post_9.html
Цял ден рових, четох...шса купува! Лято било...
Не знам как до сега изобщо не съм знаел за този уред? В БГ Мама са на 51-а страница...бахти!0885600006 - Чичо Коце
Коментар
-
От: Домашна шунка
Първоначално публикуван от targa Преглед на мнениеДай линк към немския амазон.Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
Dacia Duster 4WD
Коментар
-
От: Домашна шунка
Значи аз съм на друг модел, а не пластмасовия на Тескома.
Първоначално публикуван от Балканджи Пламен Янков Преглед на мнениеЯ дай по-подробно рецептата за това без уреда, че от как се е стоплило времето рецептите на Kozeboy (да се свети името Му) стават по-трудно.
- по равни количества свински врат и бут (бута ми създаде много проблеми с чистенето на жилите и ципите, а после при варенето на шунката пусна много желе);
- по 25 гр сол на килограм смес (мерите я след като сте изчистили месото и е напълно готово за работа);
- по 4 гр пудра захар на килограм смес (аз карах със захар на кристали, обаче я разтворих предварително във водата);
- по 100 мл вода на килограм смес
- от себе си добавих по една чаена лъжичка бял и червен пипер.
Месото се нарязва на малки кубчета (към 2х2 см). Една трета от него пък се смеля на кайма (аз го минах през чопъра). После и двете части от месото (нарязаното и каймата) се омесват с подправките. Желателно е омесването да стане на машина. Колкото повече се меси, толкова по добра заготовка се получава. Препоръчва се сместа да се меси на машина минимум 7 - 8 минути.
Значи аз специално преди това заврях водата разтворих в нея подправките и после я оставих да се охлади. Като се охлади даже я заврях в камерата да стане ледено студена. По руските форуми пише месото да се обработва силно охладено и водата по възможност също да бъде ледено студена.
Като се омеси хубаво заготовката я зареждате в шунковара и го оставяте 48 часа в хладилника. След това се вари на 85 градуса по целзии за време което зависи от диаметъра на шунковара (минута на милиметър от диаметъра - това пак от руските сайтове).
Както ви писах една малка част от сместа, затова я увих в алуминиево фолио и след това пък и в свежо фолио (по стегнато) и тя така престоя 48 часа. После я варих затисната с чиния ама нея за около час.
Импровизациите и експериментите винаги ще са ви в полза.
Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнениеКолегата /евала!/, е драснал няколко реда - http://batimiti.blogspot.com/2015/01/blog-post_9.html
Цял ден рових, четох...шса купува! Лято било...
Не знам как до сега изобщо не съм знаел за този уред? В БГ Мама са на 51-а страница...бахти!Последно редактирано от poptolev; 13-07-15, 22:21.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар