Обява

Свий

Правила на форум "Продавам"



Уважаеми колеги,


Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Писането на български език на кирилица е задължително. Всички теми и мнения в тях, написани на латиница ще бъдат изтривани без предупреждение, а авторите им ще бъдат санкционирани за нарушаване на правилата за правопис.

2. Осъществяването на търговска дейност се извършва по следните правила:
Правила на Форум "Търговски Партньори"
Правила на Форум "Търговски отстъпки за членовете на форума"
Във всички други случаи е забранено публикуването на обяви с цел осъществяване на търговска дейност. При опит за такава, темите ще бъдат изтривани, а авторът им ще получи временна или постоянна забрана за посещение в портала.

3.
Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

4.
За случаите на обяви за замени (бартери), обявите следва да се публикуват във форум "Продавам", а авторът трябва да посочи в заглавието "Заменям…" или "Бартер…".

5. Задължителни елементи на всяка обява за продажба:
- телефонен номер за връзка, а по възможност и други средства за контакт (e-mail, skype, icq и др.);
- цена (ако е твърда и не подлежи на договаряне, трябва да се упомене в обявата);
- актуални реални снимки на конкретно предлагания предмет, независимо дали е нов или употребяван (във формат не по-голям от 800х600 пиксела, без рекламни логота)

- населеното място, в което се намира предметът.

6. Темите следва да съдържат обява за продажба само на един предмет или брой артикули, които съставляват един комлект. Когато се касае за автомобили, АТВ или мотоциклети не повече от един брой в съответната тема, цял или на части. Ако се продава екипировка до един комплект (каска, панталон, ръкавици...) Обявите за продажби на гуми и джанти да се свеждат до един комплект за съответния вид превозно средство. При наличие на повече предмети, те следва да бъдат разделени в отделни теми. Разрешава се в темите да се продават повече предмети само в раздел "Гаражни разпродажби". Същият може да се използва за разпродажба на дребни неща, които не е уместно да се разделят на много теми.

7. Участниците, които публикуват обяви за продажби от името на друг човек, трябва изрично да го посочат, както и да напишат дали гарантират за продаваните предмети или само публикуват обявата, без личен ангажимент, с уговорката, че покупката на такъв предмет е с неясен изход за купувача. Непосочването, че се продават чужди предмети, се счита за нарушение, при установяване на което, обявата ще бъде изтрита, а авторът официално предупреден.

8. "Повдигане" или "Ъп" на теми се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. При приключване на сделки, пишете "продаден/а/о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и премествани в подфорум "Архив".

10. Без налични разрешителни документи е забранено предлагането за продажба на вещи, за които се изисква определен вид разрешение от компетентни органи - например огнестрелни оръжия, боеприпаси, акцизни стоки и др. Не се разрешава публикуването на обяви за предлагане и закупуване на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

11. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

12. Забранява се публикуване на обяви за продажба на МПС или други вещи с наложен запор или други обстоятелства, които пречат на продавача законно да се разпорежда с тях. Такива включват, но не се изчерпват с документи на чуждо име и всякакви "проблеми, не позволяващи прехвърляне" по нормативно установения ред. Съществуващи други тежести върху предлаганата стока (залог, неплатени данъци за минали периоди и подобни) следва да бъдат изрично посочени в обявата.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Продавам", няма да се отчитат от брояча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

Въпроси, свързани с изтрити обяви, може да се задават тук: Защо ми е изтрита темата?

За контакти с модераторите на форум "Продавам", ползвайте лични съобщения
до: Plamen Alexandrov, silverfox, STROILи Malkiya Rumba.

Пожелаваме Ви успешни сделки!

Вижте повече
Вижте по-малко

Закъсах.Бг един проект на easytracking.bg

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    Първоначално публикуван от D.Dimitrov Преглед на мнение

    Откровено казано, не участваме в ценообразуването на услугите, и не съм сигурен, доколко точно мога да коментирам тези въпроси. Прави ми впечатление обаче, че досега не сме получавали оплаквания от цените на регистрираните в платформата автомобили на Пътна помощ. А ако вие знаете нещо повече или можете да предоставите достоверна информация за безплатни услуги ще е полезно за много колеги да споделите. Защото услугата, за която споменахте в предишен пост, не е безплатна по моите разбирания.
    Не е но знаеш конкретно колко точно ще ти струва предварително .

    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

    Коментар


    • #47
      Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение

      Къде има нещо безплатно бе наборе?
      Нали знаеш, че болен на легло се еве. А от това по-болен, че и на легло.... Аз защо гледам да се оправям сам по пътищата...
      Можете ли да споделите от личен опит за някоя такава случка? Без значение от коя страна сте били.
      Иначе за самооправянето съм съгласен, че ако има вариант човек сам да си се оправя в различни ситуации си е изгодно. Ей на, на комшията колегата му от шести клас като се научил да се оправя сам и до днес една стотинка не е похарчил за ж... . Ма той е от старото поколение и казармата му помогнала да затвърди и развие уменията си. Сегашните как се самооправят не знам.

      P.S. За втори път намеквате за уменията ви за самооправяне по пътищата. Считам, че е време да отворите тема, в която да споделите опит и знания. Така със сигурност ще сте полезен.
      GPS системи https://www.easytracking.bg/
      Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

      Коментар


      • #48
        Аз съм от тези, които не могат сами дори да си сменят гумата, ако закъсат, независимо, че карам от 30 години. Т.е. аз съм от хипотетичната пазарна ниша към която то е насочено. Прегледах го, лесно е за ползване и дано не ми се наложи. Ако се наложи, ще споделя как е на практика.
        Suzuki Jimny, 1.3, 2009

        Коментар


        • #49
          Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          Не е но знаеш конкретно колко точно ще ти струва предварително .
          Но плащаш предварително, като е по-вероятно да не ползваш. При това ти прибират парите и нямаш никакъв шанс да отидеш да мрънкаш някому, че нещо не ти харесва, че не ти е дал карта на хартия, че цвета на сайта му не ти се връзва с цвета на телефона и т.н.

          На българина, като му дадеш нещо безплатно, и започва да ти търси кусури и да ти дава акъл. Че понякога ти влиза и с рогата напред ...
          Ние не сме неутрални!

          Коментар


          • #50
            Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

            Но плащаш предварително, като е по-вероятно да не ползваш. При това ти прибират парите и нямаш никакъв шанс да отидеш да мрънкаш някому, че нещо не ти харесва, че не ти е дал карта на хартия, че цвета на сайта му не ти се връзва с цвета на телефона и т.н.

            На българина, като му дадеш нещо безплатно, и започва да ти търси кусури и да ти дава акъл. Че понякога ти влиза и с рогата напред ...
            Едни 10 лева ти оставят висящи в крайна сметка От 50 лева карта като извадиш 40 ГТП . Нямам нищо против инициативата просто гледам плюсовете и минусите на системата. Към колегата Урала в коя категория пътна помощ да го пишем https://www.youtube.com/watch?v=SkmS_Q7DX8k
            Последно редактирано от sek.1; 12-01-20, 09:25.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

            Коментар


            • #51
              Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение

              Къде има нещо безплатно бе наборе?
              Нали знаеш, че болен на легло се еве. А от това по-болен, че и на легло.... Аз защо гледам да се оправям сам по пътищата...
              Не винаги. Да пътната помощ изкарва пари, но помага на закъсалите да се приберат.
              Една вечер се прибирах от Шумен към село, когато ми светна лампата за зареждане. Спрях на първата отбивка. Ремъка, който предната седмица ми смениха се беше скъсал. Стария от сервиза го бяха хвърлили в багажника, но нямах никакъв инструмент. Обадих се на приятеля ми /лека му пръст/, при когото ходих и той ми даде тел. № на пътна помощ. Обадих се, обясних проблема и след час беше сложен стария ремък. Поиска ми 25-30 лв,, дадох му доста повече и доволен продължих към къщи. Варианта да намеря не пил приятел да ме дръпне до в къщи не ми се виждаше лесен, а да се върна до Шумен и от там да си хвана такси и утре да изгубя половин ден, за да дойда с друга кола с инструмент, да сменя ремъка и се прибера с двете коли също нямаше да е по-евтин.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

              "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

              Коментар


              • #52
                Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
                Аз съм от тези, които не могат сами дори да си сменят гумата, ако закъсат, независимо, че карам от 30 години. Т.е. аз съм от хипотетичната пазарна ниша към която то е насочено. Прегледах го, лесно е за ползване и дано не ми се наложи. Ако се наложи, ще споделя как е на практика.
                Благодаря ви за отзивите. А аз ви обещавам, че ще се стараем да го поддържаме и развиваме на ниво.
                GPS системи https://www.easytracking.bg/
                Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

                Коментар


                • #53
                  Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

                  Но плащаш предварително, като е по-вероятно да не ползваш. При това ти прибират парите и нямаш никакъв шанс да отидеш да мрънкаш някому, че нещо не ти харесва, че не ти е дал карта на хартия, че цвета на сайта му не ти се връзва с цвета на телефона и т.н.

                  На българина, като му дадеш нещо безплатно, и започва да ти търси кусури и да ти дава акъл. Че понякога ти влиза и с рогата напред ...
                  Има неща, които имам право само да си ги мисля..... от моята позиция. Но вие пък сте напълно в правото си да сте откровен.
                  GPS системи https://www.easytracking.bg/
                  Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

                  Коментар


                  • #54
                    Ако пуснете офлайн карта ще съм ви задължен, дори ще мина да почерпя ако имам път. Имате ли развоен център на една от пресечките на Пиротска в София дето са електронните магазини, или ви бъркам с други?
                    Тук не критикуваме продукта, дали е безплатен или не. Не е въпрос до пари изобщо. Опитваме се да се ориентираме какво съдържа вътре и може ли да му се разчита. Като се обърне колата и нямам покритие на интернет - все едно че го няма.
                    Това с девелопер режима дето го е описал съфорумеца никак не успях да го подкарам, също така.
                    Това дето не сме можели да се ориентираме къде сме също е майтап някакъв. На таблета имам качени няколко вида офлайн навигации. Едната работи добре за пешеходец, другата има хубав рутинг, третата е за черните пътища и т.н. Всичките те работят без нужда от нет.

                    Коментар


                    • Чавдар (V93)
                      Чавдар (V93) коментира
                      Редактиране на коментар
                      Отиваш на сайта на АПИ, сваляш си екселски файл с регистъра на лица и фирми, предлагащи пътна помощ, запазваш си го в телефона, и при нужда си търсиш по населено място. Има и телефони за връзка, и данни за машините, с които разполагат. Ако данните се окажат неактуални - отиваш да скачаш по главата на АПИ.

                  • #55
                    Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                    Едни 10 лева ти оставят висящи в крайна сметка От 50 лева карта като извадиш 40 ГТП . Нямам нищо против инициативата просто гледам плюсовете и минусите на системата. Към колегата Урала в коя категория пътна помощ да го пишем https://www.youtube.com/watch?v=SkmS_Q7DX8k
                    Относно ГТП към полиците ми за Гражданска отговорност ми дадоха талончета за ГТП на стойност 23.50лв. Похвалих се на един съсед а той ми се изсмя. Има същия автомобил, но в друга компания не му дали такова талонче и аз много се чудех, че хем се е прецакал, хем се хили глупака му с глупак. Вярно, че общата сума на застраховката при него беше с 70лв. по-малко. Но какво от това. А за мен си си бях на далавера.
                    Относно Урала. Оказването на услуги с това превозно средство не бих могъл да коментирам поради малкото информация във видеото. Принципно има ситуации в която всяка помощ е добре дошла. Стига да е предоставена безопасно и професионално. В платформата Закъсах.БГ сме се постарали да членуват само доказани професионалисти с опит в чиито възможности са дори и случки като тази на видеото:
                    GPS системи https://www.easytracking.bg/
                    Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

                    Коментар


                    • #56
                      Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение

                      Не винаги. Да пътната помощ изкарва пари, но помага на закъсалите да се приберат.
                      Една вечер се прибирах от Шумен към село, когато ми светна лампата за зареждане. Спрях на първата отбивка. Ремъка, който предната седмица ми смениха се беше скъсал. Стария от сервиза го бяха хвърлили в багажника, но нямах никакъв инструмент. Обадих се на приятеля ми /лека му пръст/, при когото ходих и той ми даде тел. № на пътна помощ. Обадих се, обясних проблема и след час беше сложен стария ремък. Поиска ми 25-30 лв,, дадох му доста повече и доволен продължих към къщи. Варианта да намеря не пил приятел да ме дръпне до в къщи не ми се виждаше лесен, а да се върна до Шумен и от там да си хвана такси и утре да изгубя половин ден, за да дойда с друга кола с инструмент, да сменя ремъка и се прибера с двете коли също нямаше да е по-евтин.
                      Множество такива ситуации ни провокираха да създадем приложението. И да, ако бъдем честни, никой до сега който е попаднал на редовна фирма предлагаща Пътна помощ не се е оплакал от цената на услугата. Факт е, че в бранша има и много.... сив сектор. Дано на никой да не се случва да попада на такива.
                      GPS системи https://www.easytracking.bg/
                      Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

                      Коментар


                      • #57
                        Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
                        Ако пуснете офлайн карта ще съм ви задължен, дори ще мина да почерпя ако имам път. Имате ли развоен център на една от пресечките на Пиротска в София дето са електронните магазини, или ви бъркам с други?
                        Тук не критикуваме продукта, дали е безплатен или не. Не е въпрос до пари изобщо. Опитваме се да се ориентираме какво съдържа вътре и може ли да му се разчита. Като се обърне колата и нямам покритие на интернет - все едно че го няма.
                        Това с девелопер режима дето го е описал съфорумеца никак не успях да го подкарам, също така.
                        Това дето не сме можели да се ориентираме къде сме също е майтап някакъв. На таблета имам качени няколко вида офлайн навигации. Едната работи добре за пешеходец, другата има хубав рутинг, третата е за черните пътища и т.н. Всичките те работят без нужда от нет.
                        Бъркате ни с друга компания. Седалището на фирмата ни е във Варна. А за офлайн списъка обещах и ще информирам когато го публикуваме.
                        GPS системи https://www.easytracking.bg/
                        Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

                        Коментар


                        • #58
                          След близо 50 поста за https://закъсах.бг/ колегите които се грижат за другите ни услуги започнаха да ревнуват.
                          Та ето какво са приготвили за новата година от отдела който се грижи за: https://easytracking.bg

                          За 2020 година още три малки подаръчета:
                          1. Всички абонаментни планове вече могат да се поръчат без допълнителна такса с роуминг покритие за Европейски съюз, Швейцария, Норвегия, Турция, Русия и Украйна.
                          2. Предоставянето на временен линк за спедитор, изпращач или получател е само с три кликвания.
                          3. Платформата вече е преведена на 42 езика.
                          И през новата 2020г. специалните отстъпки за членове на offroad-bulgaria.com са валидни. Повече на адрес: https://www.easytracking.bg/special-prices2020
                          GPS системи https://www.easytracking.bg/
                          Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

                          Коментар


                          • #59
                            Първоначално публикуван от D.Dimitrov Преглед на мнение
                            Относно Урала. Оказването на услуги с това превозно средство не бих могъл да коментирам поради малкото информация във видеото. Принципно има ситуации в която всяка помощ е добре дошла. Стига да е предоставена безопасно и професионално. В платформата Закъсах.БГ сме се постарали да членуват само доказани професионалисти с опит в чиито възможности са дори и случки като тази на видеото:
                            Урала вече едни 15 години зимата е дежурен влекач на Витиня . Има кран и яка лебедка . Работил съм в БЕТА та много добре знам какво могат верижните машини на базата на МТ-ЛБ . По едно време мислехме и ние да купуваме такова или Краз 6х6 за тежък влекач .
                            Последно редактирано от sek.1; 12-01-20, 17:33.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

                            Коментар


                            • #60
                              Първоначално публикуван от D.Dimitrov Преглед на мнение
                              Можете ли да споделите от личен опит за някоя такава случка? Без значение от коя страна сте били.
                              Иначе за самооправянето съм съгласен, че ако има вариант човек сам да си се оправя в различни ситуации си е изгодно. Ей на, на комшията колегата му от шести клас като се научил да се оправя сам и до днес една стотинка не е похарчил за ж... . Ма той е от старото поколение и казармата му помогнала да затвърди и развие уменията си. Сегашните как се самооправят не знам.

                              P.S. За втори път намеквате за уменията ви за самооправяне по пътищата. Считам, че е време да отворите тема, в която да споделите опит и знания. Така със сигурност ще сте полезен.
                              Въпреки дебелокожието и тъпотата ми долавям опит за заяждане. Или поне ирония, но май е заяждане според мен.

                              Не е хубаво така, не е...

                              Относно споделянето-споделял съм много, помагал съм също много, и ще продължавам да ги правя тези неща.
                              Я кажете Вие какво сте споделили, та искате от мен?
                              Щото аз виждам само рекламна дейност.

                              Успешен бизнес Ви пожелавам.
                              Има ли желание-има и начин!

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X