Обява

Свий
Няма добавени обяви.

винаги с лопатка в "жипката"!:)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: винаги с лопатка в "жипката"!

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
    Най-малкото съм имал предвид помощта да е безплатна!!!
    Инак е правилно,че за да получиш трябва да си готов и да дадеш!Ама,като нямам никакво оборудване...?!Само магаренцето и аз...и лопатка вече имам...Ако е достатъчно-добре,ако ли не-здраве да е!
    Вече си си отговорил сам по-нагоре из темата. Представи си ситуацията да си единствения който може да отида на мястото... Да занесеш вода(понякога се равнява на спасен живот) или ракия(пак така ). А и да вземеш детето и жената на закъсалия и да ги свалиш до цивилизацията да не е малко? А да дръпнеш с въже закъсалия, щото понякога е нужна една миша сила за да излезеш от дупката... Пускането на информация във форума също е възможност за помощ... А и моралната подктрепа не е за подценяване. Влез в групата, и виж колко колеги има с "цивилни" джипове, но записали се там. При напечена ситуация всяка помощ е важна...
    Добре дошъл в групата!
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Пламене, не е необходимо да имаш лебедка или джек, за да бъдеш на необходимото място в необходимото време.
      С много неща може човек да е полезен в ситуация - дали ще извадиш шишенце с ракия, заредена батерия за телефон или радиостанция, парче тел от багажника, или едни клещи - в необходимия момент - това са нещата, около които си говорим

Може после да се наложи да те дърпат и тебе, ама усещането, че си направил нещо, в смисъл НЕЩО!!!, е нещо, което не се пише - то ти остава в тебе.
      и в този, който е бил на зор..

За пари..
      ми кво да ти кажа, то една-две бири или ракии..
      какви пари са това?
      в сравнение с кефа от това, да бъдат изпити?

Кольо, mbenz е рядко точен човек, повярвай ми..

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        Вярвам ти бе, да си прочел някъде упрек към него?
        Вярвам, че и ти си такъв, както и по-голямата част от хората тук. Всъщност доста голяма част трябва да е-досега всички с които съм се запознал са се оказали хора на място, и Човеци.
        Радвам се, че съм част от тази общност.
        Даже вече ми се случи колега да ме спре с аварийните мигачи и да иска да се запознае с мен-защото ме познал по стикера на форума залепен отзад на астрата. И всички сме добронамерени, и не бихме отказали помощ на закъсал. Особено пък ако закъсалия е участник във форума. Вярвам, всъщност знам, че всеки би се притекъл на помощ ако има възможност...
        Айде стига, че започнах да спамя...
        С нетърпение очаквам да дойде Септември, за да се запозная наживо с вас.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Пламене, не е необходимо да имаш лебедка или джек, за да бъдеш на необходимото място в необходимото време.
          С много неща може човек да е полезен в ситуация - дали ще извадиш шишенце с ракия, заредена батерия за телефон или радиостанция, парче тел от багажника, или едни клещи - в необходимия момент - това са нещата, около които си говорим

Може после да се наложи да те дърпат и тебе, ама усещането, че си направил нещо, в смисъл НЕЩО!!!, е нещо, което не се пише - то ти остава в тебе.
          и в този, който е бил на зор..

За пари..
          ми кво да ти кажа, то една-две бири или ракии..
          какви пари са това?
          в сравнение с кефа от това, да бъдат изпити?

Еее,Вени-разчувства ме,бе друже...!
          Прекрасно знам какъв кеф е да помогнеш на някой!А,дали съм стиснат ти най-добре ме познаваш(имам предвид за лични средства,а не за комитетски!)!
          Ама да не занимаваме хората с мене,ами да видя ще успея ли да е запиша в "оня списък"!Инак,ако не оборудване в "жипката" по-може да се намери ракия,вода,мезе,уиски,ядки,парфюм,афтършейф,самобръсначка,дъвки,вакса за обувки...все неща от "цедесовия" период...!))
          много автомати-слаби резултати!

Коментар

ще се сберем на една маса, с огромно удоволствие
            само дето ме е яд, че на Приморско се разминахме..

Коментар

ще се сберем на една маса, с огромно удоволствие
              само дето ме е яд, че на Приморско се разминахме..
              нищо,де-сега Събора ще е в Пловдив,нали?Само да е живот и здраве,и Марко да е в кондиция(като за изложба)-там сме!!!))
              много автомати-слаби резултати!

Коментар

За колегите които имат нужда от помощ около с.Четирци общ.Невестино/там е техниката/ телефоните на един трезвен "тракторист", който няма да поиска "20л. нафта и 5л. масло пък дали ще свършим работа ще видим" - 0888 625341 и 0898 428503 -Антон. Дори да съм на работа/работя на смени/ баща ми е на село.
                Горе посочената тема за взаимопомощ не е достъпна за по-низшестоящите или се предполага, че те няма да имат нужда от помощ.
                П.П. И все пак да не се налага да ми звъните по такъв повод.

Коментар

Горепосочената тема е достъпна за всички, които се запишат в нея с готовност да помагат.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Горепосочената тема е достъпна за всички, които се запишат в нея с готовност да помагат.
                    За да се абонираш за нещо би трябвало да знаеш предварително какви задължения и права имаш според мен. Направих опит, но нищо не се получи може би трябва модератора да разреши !!!
                    П.П. Не си изкарвам прехраната като пътна помощ, но с удоволствие ще помагам на колеги не само от форума ако имам възможност.

Коментар

Първоначално публикуван от TONI 1977 Преглед на мнение
                      ... Направих опит, но нищо не се получи може би трябва модератора да разреши !!! ...
                      За да може модераторът да одобри едно искане за включване, първо трябва да има такова. Към момента няма постъпили никакви искания.

А иначе устав с формални права и задължения, както и някаква формална организация няма. Има декларирани намерения за оказване на помощ, като се предполага, че след като си готов да окажеш помощ на другите, имаш моралното право да ги обезпокоиш, ако самият ти закъсаш някъде извън пътя.
                      До настоящия момент не ми е известно някой да се е възползвал от това си право. Но да кажем, че това, че разполагаш с информация за контакт с хора, които евентуално могат да помогнат, в различни райони на страната си е нещо като застраховка.

Отделен въпрос е, че желание за включване изказват и хора, които, въпреки добрите си намерения, реално не разполагат с възможности да помогнат някому извън пътя.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        Отделен въпрос е, че желание за включване изказват и хора, които, въпреки добрите си намерения, реално не разполагат с възможности да помогнат някому извън пътя.
                        Както и по-горе се писа,помощта е относително нещо.Един приятел закъса на риболов със Ситроен на яз."Ясна Поляна" след едни зверски дъждове.Занесох му вода за пиене и храна,но не успях да го издърпам,все пак съм с автомобил с нормални гуми, а градските знаят каква е калта и коловозите там.
                        П.П. Направо ги разби шараните в това гадно време-5,8 и 11 кг. и всичките ги пусна!!!!!!!!
                        SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                        0878299791

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X