Обява

Свий
Няма добавени обяви.

винаги с лопатка в "жипката"!:)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: винаги с лопатка в "жипката"!

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
    Помагат и gps координати ...
    Това задължително, защото обяснение "Намирам се в гората под едно дърво" не помага особено ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

"Помагал" съм на доста хора/най-често риболовци/ по р.Струма м/у с.Невестино и с.Пастух с леки автомобили/ с изключение на едно Паджеро и една Ифа/ като тарифата е според преценката и възможностите на закъсалия 5-10 лв./разходите за горивото/, но е имало и доста щедри. По проблемни бяха Ифата-трактора не можа да я помръдне, та се наложи да изкарваме пожарната /ЗиЛ 131/ от общината/тогава се ползваше сега и кмета да закъса не може да помръдне!!!/ тогава човека много се притесни имаше само дребни има няма 10 лв. искаше да остава лична карта и т.н. но свършихме работа за "по бира". Паджерото беше закъсало в една кал, а здраво място имаше на 50м. събрахме въжетата от 2-3 познати и с помоща на трактора и УАЗ-а го измъкнахме. Човека почна да пита къде има БАНКОМАТ??? да си оправим сметките, че нямал много в брой като извади две по 20 лв. взех едното и остана много учуден.
      Според мен трява да се отвори тема за взаимопомощ на колеги от форума с покриване само на разходите/гориво/ по възможност. Ще посоча един пример: колега с автомобил 4х4 закъсал в Осоговската планина с жена и дете, спал в автомобила една нощ, на другия ден 20 км. пеш и след една седмица с два джипа от София извадиха неговата джипка. А всичко можеше да приключи на другия ден с по-малко разходи, но пък другите колеги са си направили добра разходка.

Коментар

Първоначално публикуван от TONI 1977 Преглед на мнение
        "Помагал" съм на доста хора/най-често риболовци/ по р.Струма м/у с.Невестино и с.Пастух с леки автомобили/ с изключение на едно Паджеро и една Ифа/ като тарифата е според преценката и възможностите на закъсалия 5-10 лв./разходите за горивото/, но е имало и доста щедри. По проблемни бяха Ифата-трактора не можа да я помръдне, та се наложи да изкарваме пожарната /ЗиЛ 131/ от общината/тогава се ползваше сега и кмета да закъса не може да помръдне!!!/ тогава човека много се притесни имаше само дребни има няма 10 лв. искаше да остава лична карта и т.н. но свършихме работа за "по бира". Паджерото беше закъсало в една кал, а здраво място имаше на 50м. събрахме въжетата от 2-3 познати и с помоща на трактора и УАЗ-а го измъкнахме. Човека почна да пита къде има БАНКОМАТ??? да си оправим сметките, че нямал много в брой като извади две по 20 лв. взех едното и остана много учуден.
        Според мен трява да се отвори тема за взаимопомощ на колеги от форума с покриване само на разходите/гориво/ по възможност. Ще посоча един пример: колега с автомобил 4х4 закъсал в Осоговската планина с жена и дете, спал в автомобила една нощ, на другия ден 20 км. пеш и след една седмица с два джипа от София извадиха неговата джипка. А всичко можеше да приключи на другия ден с по-малко разходи, но пък другите колеги са си направили добра разходка.
        Точно това ми беше идеята и на мен-да се знае кого да търсим при закъсвация в даден район,ама нещо не се приема...много странно...?!?!Не всеки е с навигация,или с лаптоп,за да "изока",че е закъсал,нали?Ок-старите песове са подготвени и технически,и опит имат,както и повече познанства в страната,та те проблем нямат...може пък да им е кеф да гледат сеир...никак няма да се учудя-нЪл сме в Булгаристан?!Живи и здрави да са,ако е така!

П.П. Колега-дай си поне ти координатите,ако се наложи помощ,ок?И нямам предвид да се плаща горивото само!А,и хора сме-който е човек ще помогне и ще му се върне двойно и тройно!А,който не е....няма кВо да го коментираме!
        много автомати-слаби резултати!

Коментар

Има тема, има и ДВиП. Там има достатъчно контакти. Другото е, че са много по надеждни от контактите на знайни и незнайни трактористи.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
            ...А,и хора сме-който е човек ще помогне и ще му се върне двойно и тройно!А,който не е....няма кВо да го коментираме!
            Пламене, тук от втората категория ..
            май, май няма..

то , аслъ, затова сме и тука де..

Коментар

Дружеството за взаимопомощ извън пътя е създадено именно с такава цел. Има тема, има списък на колегите пожелали да дадат помощ на закъсал из баирите, остава да се разпвчата на един лист списъка, и да стои в жабката. В него има много повече точки в страната на които може да се разчита, отколкото на списък на "пияните" трактористи из селата. А и понякога трактор не може да се справи, иска се джип с лебедка...
              Въпроса със заплащането е разискван вече в съответната тема, но се стигна до решение-"Всеки отива да помага безвъзмездно". Ако закъсалия има финансовата възможност, и желанието-може да даде някой лев за горивото, или повече-от благодарност.
              И две допълнения-на няколко места из форума срещам израза "Лопатата вади джипа отвсякъде"... Не е случаен, ама май всеки трябва да си го открие сам за себе си. Аз още не съм го открил, ама имам кални гуми и лебедка
              Другото допълнение(на майтап)-mbenz, закъсал си на това място защото ти е много лъскава джипката Като я поомачкаш малко-ще започне да минава отвсякъде.

П.П. Писали сме заедно с Джамбазов.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Лопата с къса дръжка (хич не е малка, тия сапьорскитеса си за сапьори ), малка, но път кежка и много остра брадва, нож, тоалетна хартия и въже - май това ми е "постоянното присъствие" в колата. От там нататък - малко мислене и много късмет.

Относно "окането" за помощ - мисля, че на когото и да било от форума да се обади човек, няма да откаже да пусне съобщение за закъсал колега. СЪмнява ме истинските джипъри да разберат, че някой е закъсал и да му гледат сеира... пък и повечето от уана-би-джипърите също.
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                  Пламене, тук от втората категория ..
                  май, май няма..

то , аслъ, затова сме и тука де..
                  ...Аз нямам техника да издърпам закъсал колега,ама поне да се пусне съобщение тук"оле-ле,майко" и някой да ти донесе вода(или ракия) пак е нещо,нали?
                  GSM:0889 889 189-Пламен

Коментар

Ето го раздела за Дружеството за взаимопомощ извън пътя:

http://www.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=150

Разпечатайте си списъка, и го носете в жабката. И мен ме има там...
                    А при желание(както виждам го има) може да сложите и своите координати там. Така ще сме максимално полезни. За нас си.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      Ето го раздела за Дружеството за взаимопомощ извън пътя:

http://www.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=150

Разпечатайте си списъка, и го носете в жабката. И мен ме има там...
                      А при желание(както виждам го има) може да сложите и своите координати там. Така ще сме максимално полезни. За нас си.
                      А,така-благодарско за идеята и насоката!Убедих се,че наистина всеки е добре да го има в себе си!В случая минах с лек уплах,ама знае ли човек как може да закъса...особенно,като се познава...?))

П.П.Май съм се зарадвал предварително-"нямате достъп до тази тема"...или нещо в този дух-все тая...
                      Последно редактирано от mbenz; 30-06-10, 20:53. Причина: допълнение

Коментар

Кольо, не познаваш Човека...

Човек, е , Човек ..
                        ( главната буква не е случайна )

а това, че му е лъскава джипката, не го намалява като такъв..
                        аз го знам от години, и знам, че за Пламен това, да ти е мръсна колата, е все едно, да са ти мръсни обувките, или да си неподстриган, или с неизрязани нокти - все е от една категория.
                        Джипката, и да е омачкана, ще я опъне, и да е мръсна, ше я измие - не е това дерта, Кольо, не е..

Всеки има право на неправилна оценка на ситуацията, нека не лишаваме никой от това право.

Коментар

П.П.Май съм се зарадвал предварително-"нямате достъп до тази тема"...или нещо в този дух-все тая...
                          Там четеш, само ако си се записал.

Коментар

А,така-благодарско за идеята и насоката!Убедих се,че наистина всеки е добре да го има в себе си!В случая минах с лек уплах,ама знае ли човек как може да закъса...особенно,като се познава...?))

Май си пропуснал каква е идеята. Казва се Дружество за взаимопомощ, а не "Безплатна извънпътна помощ".
                            Т.е., за да получиш помощ, трябва да си готов и да предоставиш такава. А такива намерения можеш да покажеш като поискаш да се присъединиш към дружеството, след което да предоставиш информация за контакт и с какво оборудване разполагаш.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

mbenz-Помоли някой(може би veni1) да ти разпечатат списъка. Нямаш достъп може би защото още нямаш светлозелено квадратче, а това се прави с цел достъпа да се ограничи до хора доказали се като "читави". Далеч съм от мисълта, че ти не си такъв, особенно след горния пост на veni1. Дори съм убеден, че е точно обратното! Просто коментирам защо го нямаш достъпа...
                              А по отношение на омачканите и кални жипки-това си беше напълно на майтап, радвам се на хора нкоито си поддържат машините в добро състояние и вид. Аз самият съм палачор, и витарата я мия само при належаща нужда-например за да мина преглед
                              Поздрави и на двама ви, ще се видим на събора след два месеца.

Опа, сгрешил съм с това кой има достъп, ама кой да прочете...
                              Както и да е-стана ясно как се получава достъп.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                Май си пропуснал каква е идеята. Казва се Дружество за взаимопомощ, а не "Безплатна извънпътна помощ".
                                Т.е., за да получиш помощ, трябва да си готов и да предоставиш такава. А такива намерения можеш да покажеш като поискаш да се присъединиш към дружеството, след което да предоставиш информация за контакт и с какво оборудване разполагаш.
                                Най-малкото съм имал предвид помощта да е безплатна!!!
                                Инак е правилно,че за да получиш трябва да си готов и да дадеш!Ама,като нямам никакво оборудване...?!Само магаренцето и аз...и лопатка вече имам...Ако е достатъчно-добре,ако ли не-здраве да е-"връзки",за да се докопам до списъка няма да ползвам-щом съм недостоен така ще си живея...!
                                Последно редактирано от mbenz; 30-06-10, 21:24. Причина: допълнение

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X