Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Таралеж!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Таралеж!

И аз в годините назад съм си отглеждал няколко,3 или 4 губи ми се бройката, но един от тях беше уникат. Живеех в блок и имаше хлебарки, та той така и се появи у нас. По препоръка на моя позната. Е няма по-голям ловец от тая гад! Хлебарките изчезнаха но пък аз свикнах с него и той с мен. Постоянно се опитваше, и повечето пъти успяваше да се пъхне в леглото при мен, обаче много хърка. Разделихме се с много мъка.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Oпределено стават за домашни любимци , бързо свикват с хората . Един мой приятел от с.Арда си гледа такова чудо на природата в къщи . Страшно дисциплиниран е , научен е да се явява в точен час за храна и никога не закъснява , яде с котката от една чиния и ако те хареса може часове да ходи след теб .
      ‎По 2 литра са само млякото и сока !
      WJ 4.7

Коментар

Откъде може да се намери такова животинче обаче лабораторно, ако е живяло сред природата, може да не му понесе в апартамент на 4 етаж. Цапат ли? Миришат ли? Обичат ли деца? Какво ядат? Могат ли да останат сами в апартамент примерно за седмица?
        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Нашия Пухи го купихме от зоомагазин. Живее в апартамент - има си клетка със стърготини, специална поилка, и един пепелник, в който му сипваме храната - за да не го обърне. Може би на 2-3 седмици му сменяме талаша, ако де забавим, почва да мирише. Храни се със специална храна - на гранули, подобна на котешката, но не е лакомия - една шепа за два -три дни. Храни се само през нощта, тогава търчи като бесен из клетката, иначе спи непрекъснато. Вечер го изваждаме, да си играят децата - то всъщност той си търчи из коридора - при затворени всички врати, за да не го търсим под креватите, и дечурлигата търчат след него.
          Все по-питомен става, и все по-симпатичен..

Бодил го бяхме кръстили, ама на галено - Пухи, и така си остана
          Много дълго време сме гледали котка, и мога да кажа, че удоволствието от грижата за живинката е същото.

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
            Откъде може да се намери такова животинче обаче лабораторно, ако е живяло сред природата, може да не му понесе в апартамент на 4 етаж. Цапат ли? Миришат ли? Обичат ли деца? Какво ядат? Могат ли да останат сами в апартамент примерно за седмица?
            Дивите таралежи се опитомяват много бързо, а от хората престава да ги е страх за 4-5 часа максимум. Ядат всичко, което и хората - поне така изглежда от по-ранния ми опит с таралежи. Ядат и други неща. Този, който прибрах сега, за тези няколко часа си намери и храната на котарака, и тоалетната на котарака, и място, където да спи, а нас ни разглеждаше с безгрижно любопитство.

Коментар

Първоначално публикуван от G_P_S Преглед на мнение
              Ако все още нямаш,по-добре си вземи жена .
              Абе кво ти е направил човека бе,че го мразиш толкова!!!
              Колкото и бълхи да има таралежа е по малкото зло.
              Няма да ти казва,стига си пил,няма да ти казва що си влязъл с обувките,няма да те води в Мола,няма да го чакаш по един час в колата да се нацапа пред огледалото.

Коментар

А вярно ли е че ако похлупиш таралежа с една тенекия от сирене и я удареш няколко пъти, после таралежа се изправял на задни крака?

На мен ми звучи малко садистично и не бих го пробвал,но ми е любопитно дали е истина?
                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Като го уплаши нещо, той първо се свива на топка и чака нещото да си намери по-малко болезнено занимание.

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                    А вярно ли е че ако похлупиш таралежа с една тенекия от сирене и я удареш няколко пъти, после таралежа се изправял на задни крака?

На мен ми звучи малко садистично и не бих го пробвал,но ми е любопитно дали е истина?
                    Вярно е. После доризапочва някакво подобие на танц! Дядо ми го демонстрира като малък с помощта на чиния и подрънкване върху нея...

Коментар

Изчетох цялата тема и се смях с глас на места... Лично аз не съм гледал у дома таралеж - на селото на дядо ми имахме един-два, които се моткаха в двора с джанките и гроздето. Вярно са много забавни добитъци и са много игриви, когато са в настроение

Коментар

Простете, но просто не можах да се сдържа...

Коментар

Едно време в квартала беше пълно с таралежи. Имаше доста празни дворни места, а повечето дворове бяха опасани само с плет, под който минаваха спокойно всякакви тарльовци, котки и други гадинки. Привечер лятото като загледам от единия към другия край на улицата, мине се не мине, притичваше по някой. Те краката им са по принцип къси, ама като минаваха през откритото пространство, ставаха съвсем къси, плоски, като някаква ходеща джапанка Изсипвахме им храна на двора и докато свети лампа или има човек на близо, не се случва нищо, но настъпи ли тъмнина и тишина, почва се едно топуркане, сумтене, мляскане, все едно прасета има За съжаление всичко се застрои и презастрои и гадинките поизчезнаха. От години. Обаче каква беше изненадата ми, преди само няколко седмици една вечер един доста едър екземпляр сумтеше пред дворната врата! Много хубави животинки са, дано да се появят отново повечко.
                          Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение

Не е вярно. Пробвал съм много,но все без успех.Старрците от махалата все ни майтапеха,че танцуват като чуят тенекията ама не. То не бяха тенекии, кастофони и всякви стилове музика, докато баща ми не каза,че при следващ слушай на тормоз ,таралежа ще ни гледа а ние ще му играем
                            0(-)

Коментар

Опитах се да ги завъдя в двора на вилата (с декоративна цел) и бях стигнал до 5,събрани вечер по пътя, ама те нещо не щяха да стоят при мен. Храна-бол, кучето не ги закача,а те копаят дупки под оградата... Затворих ги в "зайчарника"-изкопаха го, опитах да ги вържа-не се получи и когато "хванах" един от тях да се катери по оградната мрежа на повече от метър височина се отказах... Сега пак са в района и вечер ме посещават понякога, ама не са домашни.

Коментар

Преди 13-14 години синовете ми (тогава тийнеджъри) намериха един в Южния парк и лесно ме уговориха да го осиновим. Положихме много грижи и му дадохме пълна свобода из къщи - банята, балкона, каквото се сетиш. След денонощие и половина той видимо се засили да умира. Сложих го в една найлонова торбичка и го върнах навътре в парка - още жив и в движение. Надявам се (но не вярвам) това да му е помогнало някак.

Чувал съм от други хора, че за таралежите няма живот в апартамент. В тази тема виждам и примери в положителния смисъл. Не знам. Но онова не ни беше весела случка.
                                Искам България чиста!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X