Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хомопарад

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хомопарад

Реших да пусна тук едно мнение, което вече сложих като коментар в блог по повод гей-парада и мнението на автора за това колко било важно да бъдат подкрепени различните. Ето го, с леки редакции (всичко написано по-долу е мое лично мнение по два въпроса - гей парада и хомосексуализма като цяло):

Ако изключим расистите, силно религиозните хора и други подобни - гледните точки на "за и против хомопарада" са принципно две:

Противниците: Защо хомосексуалистите парадират със сексуалността си, а хетеросексуалните не?

Защитниците: Като отговор на предишната гледна точка хомосексуалистът отговаря "ами парадирайте бе!"

Аз все пак съм на мнение, че никой не трябва да парадира със себе си. Това е груба чалга, която води до изключително низки ценности в обществото. Някоя мърла си набухала силикон в циците и излиза да парадира с това колко са й големи. Някой си Азис си удължил пениса и го размахва пред обществото. Някоя мутра си е купила супер автомобил за 1 милион долара и с нея парадира по улиците като изпреварва и засича други автомобили. Ето това е смисъла на "чалга културата", която споменах. Определено я свързвам с парадирането и определено смятам, че е изключително лоша и деградивна за обществото. Парадирането (набутването на безумни реклами, генитали, силиконови цици, дебели златни ланци, и т.н. пред очите на хората) трябва да спре! На повечето хора не им е приятно да гледат и слушат гей парад - не им го навирайте в носа. Ако искат да си направят масов купон - територия далеч от центъра на града има колкото искат...

А колкото до фундаменталния въпрос за хомосексуализма - той за мен не е интересен. Има една елементарна истина - природата в основите си е отрекла фундаментално нуждата от хомосексуализма. Защо ли? Ами просто те не се възпроизвеждат и не продължават гена си. Да, човек е надраснал много от законите на природата, но този е един от тези, които все още не е успял (и май слава Богу, защото едно такова творение би погубило нуждата от секс, а секса си е хубаво нещо ). За мен хомосексуализма е най-обикновена мутация, която природата непрекъснато отхвърля и от която се чисти. Затова въпросът "за и против хомосексуализма" не ми е интересен - винаги ги е имало, винаги ще ги има и никога няма да станат повече, отколкото са. Виж за "хомопарада" вече казах - против съм "чалга културата" в България, а този парад е именно такава...
    Последно редактирано от Filthy@JvruceR; 25-06-10, 07:48.

От: Хомопарад

Подкрепям на 100% мнението ти и се възхищавам на начина по който си го изложил/ако бях аз незензурните думи нямаше да липсват/
    Сигурен съм, че в този форум няма кой да те опонира.
    Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
    0894328706

Коментар

Виж въпросът с толерантността към различното е много сложен и границата е тънка. Да, аз съм толерантен към хомосексуалистите (въпреки, че те четейки текста по-горе ще кажат точно обратното). Като видя такъв човек няма да го набия, напсувам или нагрубя по какъвто и да е начин. Приемам го по същия начин, по който приемам всички хора, които не ме интересуват - подминавам ги и си гледам своята собствена работа. И то точно така трябва да бъде - те също трябва да ме подминават и да си гледат тяхната работа, а не да парадират с нея. А нищо лошо няма в това по друга, несексуална, линия работните ни взаимоотношения да се пресекат. Нямам да имам какъвто и да е проблем с това.

Но пак ще кажа - въпросът е сложен. Някой може спокойно да каже, че същата чалга е при абитурентските балове и сватбите. Ок, оженили сте се или сте завършили училище - няма нужда целия свят да разбере за това и да пречите на останалите. И няма нужда целия свят да го разбира - това не допринася с нищо на този свят освен с отделни случаи на раздразнение.

Но тръгвайки по този път се стига до друга крайност - да няма никакви прояви. Примерно метъл концерта на Васил Левски за много хора също е чалга култура. За чалга концерта на Александър Невски пък какво да говорим. Но да се забранят и концертите и футболните мачове, или даже още по-крайно - сватбите и абитурентските балове... ето, че май нещо става доста нередно...

Затова трябва съвсем ясно да се намери границата между редното и нередното във всяко от изброените отделни събития и да се определи кое е обществена проява за забавление и кое е вредно за обществото парадиране. На тази база трябва да се определи и кое е редно да бъде позволено и кое не е. Е тук нещата като, че ли се наместват и избистрят. Гей парада определено цели да натрапва мнение на други хора, а не само да забавлява участниците в него. Метъл концерта на Рамщайн пък е точно обратното - той цели да забавлява само и единствено хората закупили билет, а на другите дори не им дава това право. Чалга концертът на Александър Невски не струеше послания "вие скапани метъли - обичайте чалгата и бъдете толерантни към чалгарите". Не - той забавляваше едни хора, които обичат да слушат поп-фолк песни и толкова.

Затова може би мнението ми от първия пост трябва още повече да се конкретизира - против съм гей парада в този му вид, а именно: натрапващ послания, които целят да променят мнението на трети лица и още повече - натрапващ тези послания "под носа" на тези трети лица в центъра на града. Ако гейовете и лесбийките си правиха някакъв обикновен купон с песни и танци - аз не виждам нищо лошо в това. Естествено мястото му не е в центъра на града по улиците. Има стадиони, има площади и места далеч от тези, където хората обикновено вършат работа и живеят...

Коментар

Подкрепям Филип.

Много хора се определят като хомосексуални не защото това им е вродено, а защото така стават по-интересни, стават център на внимание за околните. Някои просто избиват комплекси, себедоказват се и оригиналничат. Спомням си по Тошово време имаше в нашия град хомосексуалисти и повечето бяха "разселени" от Сф. Като цяло бяха само няколко човека. А сега-гъмжи от такива. Могат да се видят из хотели, дискотеки, но не и заети на постоянна работа.
        Интересно ми е как така толкова много се навъдиха в годините на демокрацията?

Не одобрявам Гей парад, но сбирките на хомо дружинките не ми пречат стига да не ми се натрапват. Изобщо тази показност в интимните отношения незивисимо хомо или хетеро сексуална ми е противна. Най-омразните ТВ предавания са "Море от лИбоФФ" и "Биг брадър".
        Азис също се изказа против гей парад в този му вид.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

"Приятен ден софианци", честит ви гей парад"

Подкрепям горенаписаното! Хомосексуалисти винаги е имало и ще има. Както написа колегата те са си мутация на природата. Както има мъже в женско тяло, така има и жени в мъжко-- с всичките им хормонални отклонения и съответно нужди. Който си е хомо, нека си е хомо - да е жив и здрав дет се вика.
          Но защо ми го навира в очите по дяволите! Аз на никого не казвам че съм хетеросексуален, а и едвали някой го интересува.
          За това са твърдо против този парад.
          -------Honda CR-V 128к.с.--------
          "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Абе п.д.ла си е п.д.л както и да го наричаш.

Коментар

И къде е парадът, че да не го изтърва?

Всъщност, целият свят парадира със сексуалността си. И понеже "нормалните" са повече на брой и се смятат за обществено-приемливи, повече и наглеят. Дразнят ме значително повече рекламите за водка, отколкото три поредни гей-парада. Челгата и явленията около нея пък са една четвърта тема. С една дума - да си веят шарените байраци и да се изнасят кой откъде е. По възможност без да затварят улици, но и това ще понесем. Педерасите от правителството го правят всеки ден и също ги търпим.

За предложенията да е на отдалечено място - бъркате щатите. Мястото на такова мероприятие е на стъргалото. А ако някой съвсем не може да го търпи - ще прощавате, ама проблемът е в него. Даже и това да е мнозинството. То мнозинството и ББ избра и никой разумен човек не смята, че проблемът е в ББ. Проблемът е в мнозинството.

За "нормалните" гей-парадът е пробен камък. Ако нетърпимо ви дразни, идете на психоаналитик. Ако ви дразни умерено, изтърпете го - веднъж годишно е.

Коментар

Ясен,

Едно е да се показваш и да казваш "ето ме, аз съм водка с цици, хубава съм, купи ме" и ти от телевизора да прецениш дали те интересува или не и ако не те интересува да загасиш. Парадирането само по себе си не е нещо кой знае колко лошо. Тук говорим обаче за целенасочено парадиране, което е вредно за самото общество като цяло.

Съвсем друго е да излезе група хора в центъра на града по улиците (а не на статичен площад определен за подобни събирания) и не само да се показват "ето ме, гей съм, красив съм" (и да го подминеш с безразличие ако той не те привлича), но те правят нещо много повече - те чрез медиите и изявите си се опитват да насадят мнение в обещството и да ни принудят да имаме комплекси спрямо тях.

Опитват се да ми втълпят, че аз съм хомофоб защото не съм сред тях. Опитват се да ме накарат да съм свръхтолерантен към тях и да им обръщам внимание, а пък аз просто не искам - техните проблеми не ме интересуват. Опитват се да ни накарат да вкараме учебни часове в училище, чрез които да заучаваме децата си, че "хомосексуализма е нещо нормално", след като то определено не е (изразих се по-горе за законите на природата - нямам против детето да се учи на толерантност, но не и ако това включва противоестествени/грешни догматично зададени закони). Още повече - настояват за законови промени, които да ме сложат в неравностойно положение спрямо тях.

Вече имаме реален пример за подобни мерки срещу расизма в САЩ. От един реален проблем, при който негрите бяха реално жестоко дискриминирани, се взеха именно антидискриминационни мерки, които в момента се изродиха в това, че стана обратното и в момента има тежък "афрорасизъм" срещу хората с бяла кожа. Видяхме го и след втората световна война при евреите, които успешно се изкараха най-изстрадалия народ на света и всички им станаха длъжни.

Аз пък смятам, че нито негрите, нито евреите, нито хомосексуалистите трябва да бъдат поставяни в привилигировано положение. Техните послания са дискриминационни спрямо мен, защото аз не съм един от тях. Именно това е расизъм. Искам да ме оставят да ги подмина с безразличие. Но ако го направя те ме заклеймяват като "хомофоб" и тръбят лозунги зад гърба ми и обясняват на другите хора колко съм лош. Така, че моят скромен протест против хомопарада е естествена самозащита.

Пак ще кажа - нека се забавляват, нека се опитват да се множат пък дори и обречено. Но не и с тези лозунги, не и под моя прозорец, не покрай децата. "Хетерофобията", която те насаждат е също толкова лоша, колкото и хомофобията...
                Последно редактирано от Filthy@JvruceR; 25-06-10, 15:51.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                  Абе п.д.ла си е п.д.л както и да го наричаш.
                  Иес

Коментар

Лелее ... колко изписано! К'во ви пука!
                    п.с. Чалгата има много разлика, натрапват ми я съседи, в трамвая, по улиците, телевизията, рекламни SMS-и, реклами по пощата, понякога се случва някой колега да прави чалга-купон (като се усетиш е късно), ...
                    Последно редактирано от Rabin; 25-06-10, 16:23.

Коментар

Нещо се увличаш. Кое парадиране е агресивно и кое не е?
                      Законите на природата - сексуалността не е само размножаване. Хомосексуализмът, дали е нормално или не, е въпрос на морална присъда (при хората). В някои общества е "нормално", в други - ами не е. Съществуват достатъчно примери от историята, където хомосексуализмът е имал и характера на обществена норма. Е, не им е бил това проблемът на тези общества.

И не, нищо не те принуждават. Не повече от комунистите, синдикатите, металите, цесекарите и всякаква друга сган, склонна да се събере на голяма група и да развява байраци. Просто ще те дразнят, докато престане да ти пука. Ако това е "завинаги" - твой проблем.

Бъди спокоен, тук никой няма да им даде допълнителни права. Също както нямат циганите, турците или евреите. Единственото, което тези общности имат като предимство, е тяхната вътрешна организация. Хомофобията като обществена нагласа е сигурен начин да организираме по този начин насила и педеругите. Негрите в САЩ са политика, която тук няма шанс. Не знам, къде видя хетерофобия.

Имам непотвърдени сведения, че нямаш деца. Е, на мен ми се намират и не виждам проблем и с тях. По този повод - остави на мира обратните. Те, по-голямо наказание от това да нямат никога свои деца, определено не заслужават.

И пак за децата - водката с цици е определено по-големият проблем. Сексуалността, рекламирана като разменна стойност е много по-страшна от сексуалността като начин да си различен. ТОВА ни е проблемът със сексуалността и децата. И в този ред на мисли, идеята, че сексуалността може да е нещо различно от домогването до материални блага и материално благо сама по себе си, даже е полезна за възпитанието. Както и идеята, че може да си различен. Така че, моите деца - на парада, там е шарено. Тази година пропускаме, защото педерасите му с педераси го организираха в работно време.

п.п. мен са ме "дискриминирали" в детството заради удоволствието да чета книжки. Същата работа, като хомофобията и също толкова полезна.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Бъди спокоен, тук никой няма да им даде допълнителни права
                        Хомопарадът е подкрепен официално от парламентарно представена политическа сила. Тоест исканията на тази общност вече си имат политическо лоби.

Коментар

И кои точно искания? Искането против дискриминация го искам и аз. Да, дискриминирали са ме заради сексуална ориентация. (Просто се оказах малцинство.)

Коментар

Ясен,

Да няма дискриминация е едно, но да искаш да си привилигирован, за да не те дискриминират е друго. Например самото искане за специално инкриминиране на нападенията срещу хомосексуалисти (за което се тръби по медиите преди и след всеки парад) само по себе си е дискриминационно спрямо мен. Аз искам да се инкриминира нападението срещу млади учени - математици и информатици - със специален закон. Също така на пиещи бира Туборг - искам да съм лично защитен, защото групата на "арианците" е много опасна и ме гледа лошо. И т.н.

Не, законът е един за всички - няма хетеро, няма хомо, няма кака, няма батко!!! Да няма дискриминация означава да се спазва закона. Единствената "дискриминация" срещу хомосексуалисти е налична на бул. Христо Ботев на площад Възраждане всеки ден. Там полицията ги "дискриминира" като ги заключва периодично с белезници. Ама дали е защото ги мрази, или просто защото проституцията е забранена? По-скоро се чудя защо отдавна не са в панделата... Ама тогава ще е вой до небето, че са "дискриминирани тотално"... Както и циганите се правят на дискриминирани, понеже от време на време не им дават да крадат... Хай сиктир!
                            Последно редактирано от Filthy@JvruceR; 25-06-10, 17:07.

Коментар

Болни, които трябва да се лекуват!
                              Мен ме притеснява друго. Криво разбраната демокрация. Че и семейства да създават и деца да отглеждат! Това, последното, го таксувам като престъпление!
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X