Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Анти-Нива

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Анти-Нива

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    Не мога да разбера защо всички се нервят относно ВАЗ Нива. Това са могли, това са сделали.
    Те хората са си го казали още с името. "Нива"
    А повечето ниви са в полето, не в гората.
    Това си е машина разработена за Руски степи и при тяхния си климат, както и за поддръжка в тяхните си условия.
    Не вярвам да е мислена за износ. Ама им се наложи.
    Не знам дали им се е наложило,ама фирмената политика е на първо място! А щом вече толкова години продължава да се продава,значи трябва да се произвежда! Само да попитам,някой има ли идея последната една година колко чисто нови НИВИ са продадени точно в ГЕРМАНИЯ! Аз имам точната цифра,ама въпроса е и малко риторичен,а и говориме точно за германския пазар?
    Иво (таксито) Андреев
    0988 91 80 50
    Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

А има и още нещо:ако вземем по една чисто нова жипка от всяка една марка,ама така както е от магазина,и без никой по никакъв начин да се докосва до нея,и те така всичките заедно ги подкараме към гората,е помислете какъв ще е резултата? Не забравяйте,че в гората има и един друг много важен фактор,за който досега никой не обели и дума?
      Иво (таксито) Андреев
      0988 91 80 50

Коментар

Първоначално публикуван от suzuki team Преглед на мнение
        А има и още нещо:ако вземем по една чисто нова жипка от всяка една марка,ама така както е от магазина,и без никой по никакъв начин да се докосва до нея,и те така всичките заедно ги подкараме към гората,е помислете какъв ще е резултата? Не забравяйте,че в гората има и един друг много важен фактор,за който досега никой не обели и дума?
        Хъм, ами при това условие "както е от магазина,и без никой по никакъв начин да се докосва", тя Нивата може и да не стигне до гората!
        Всички новозакупени руски коли при мен минаваха през така наречената "следпродажбена подготовка" - затягане на всички болтове и гайки, проверка на течности, ремъци, кранове и т.н.!
        יעבור
        «И това ще мине»

Коментар

Понастоящем всъщност избора за нова горска джипка не е особено голям. А всички останали са в пъти по-скъпи. Отделно - 2/3 от чарковете ногат да се свалят от първата полуразпадна се жигула в близкото село. Но все пак си остава въпроса, колко време караш, колко време правиш, и колко струва всичко това (не частите, а времето, загубено за ремонт.

Все пак има и едно качество, което малко други имат - почти липсват свесове. Почти липсват и пластмаси отвън. Друго неизменно руско качество е че си идват с ръждата още като излязат от завода.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Абе тука е друга работата. Априори се смята, че русофилите обичат и карат Нива и Уаз и щом не обичаш една от тези две марки, начи си русофоб. За тва ги убива чепика ниваджийте. Търсели били евтина кола с лесна поддръжка-ми що не карат Москвичи, Лади и прочие други руски т.нар. автомобили.
            Относно великата проходимост на Нивата и на УАЗ-а-май всичко е до задкормилното устройство и степента на прежалване на джипа. Ние сме дърводобивен район. Имаме много ниви и уази. Камионите са Камаз и Прага. Ама джипа на горския е Мерцедес-Г-дизел някакъв, 1983год. Ми в дърводобивния участък излиза той и камионите, понякога УАЗ-а се опира, ама Г-то, никогаш. Ама като го погледнеш....бааахти таралясника. Ми 21ви век сме вече, даже и за извън пътя поне аз искам малко нещо удобства, климатик, ако може, ако може качество по интериора и екстериора, ми не искам да слушам виене на дифове и да смърдя на ГСМ, не искам да си купя нов джип и да трябва да го разглобя първо и да си го зглобя, за да знам, че е сигурен. Е за тва не харесвам Нива и Уаз.

Коментар

Първоначално публикуван от lazarlk Преглед на мнение
              Абе тука е друга работата. Априори се смята, че русофилите обичат и карат Нива и Уаз и щом не обичаш една от тези две марки, начи си русофоб. За тва ги убива чепика ниваджийте. Търсели били евтина кола с лесна поддръжка-ми що не карат Москвичи, Лади и прочие други руски т.нар. автомобили.
              Относно великата проходимост на Нивата и на УАЗ-а-май всичко е до задкормилното устройство и степента на прежалване на джипа. Ние сме дърводобивен район. Имаме много ниви и уази. Камионите са Камаз и Прага. Ама джипа на горския е Мерцедес-Г-дизел някакъв, 1983год. Ми в дърводобивния участък излиза той и камионите, понякога УАЗ-а се опира, ама Г-то, никогаш. Ама като го погледнеш....бааахти таралясника. Ми 21ви век сме вече, даже и за извън пътя поне аз искам малко нещо удобства, климатик, ако може, ако може качество по интериора и екстериора, ми не искам да слушам виене на дифове и да смърдя на ГСМ, не искам да си купя нов джип и да трябва да го разглобя първо и да си го зглобя, за да знам, че е сигурен. Е за тва не харесвам Нива и Уаз.
              Кой нормален човек ще разглоби чистоновата си нива, Първо на първо има гаранция, мен ме е през ....(да не казвам какво) като се счупи с гаранционния период отивам в сервиза и си я оправят..Ама като ти се счупи тая Г-класа колко лв даваш ти за ремонт??Под 200-300 няма падне ако е нещо по сериозно, кел файда от удобства като изръсвам по 200-300 лева на серзвиз.Нашата нива не е стъпвала в серзиз со сега..Така че ...
              П.П За какво да си сигорен, като я разглобиш, че няма да паднеш от купето или пък, че ще ти падне вратата или пък двигателя ще блокира като го запалиш още на първия ден, говорите глупости само!Като искате удобства купувайте си коли с удобства, но пък ще ръсите пари по сервизи
              И аз съм в дърводобивен раион...И там кадет съм бил пък с нивата камаза едва ли ще мине Или пък Г-класата.
              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от lazarlk Преглед на мнение
                Абе тука е друга работата.....
                Ммдааа климатици,кафеварки,джакузита или хора всякакви,вкусове тоже.А Аз си мислех че интериора на джипа е добър тогава,когато може да се мие с маркуча направо,а стъклата са излишна глезотия,ама явно наистина съм изостанал .Еххх аз се чудя защо като се засечем с някоя компанийка на реката примерно и моя дръгел е омазан с кал до степен да не му се познава боята тия ме гледат едно снизходително така,снобарската .Благодаря ви искренно че ми показахте правия път,но не мерси няма да се възползвам от него.

Коментар

Първоначално публикуван от b.bore@mail.bg Преглед на мнение
                  ... Хвалите се с вашите модерни джипове ама като идете в гората си пазите боята а на мене не ми пука за боята .
                  Така че си караите и хвалете лъскавите джипове с които ходите само по асвалт до дискотеката .
                  Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
                  ... Еххх аз се чудя защо като се засечем с някоя компанийка на реката примерно и моя дръгел е омазан с кал до степен да не му се познава боята тия ме гледат едно снизходително така,снобарската .Благодаря ви искренно че ми показахте правия път,но не мерси няма да се възползвам от него.
                  Много интересни опити да се прокара теза, че Нивите ходели в гората, пък по-расовите джипки - само за пред кафето.

То вярно, че Нивата за п**еловка пред кафето не става много, ама не знам що приказвате така за другите джипки. Вземете погледнете малко снимки в "хард" раздела и от състезания, пък пребройте колко са "лъскавите джипове" и колко - Ниви-те ...

Иначе шапка свалям на колегите, които се пускат на състезания с "Нива". То си е направо героизъм да стигнеш до финала!
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Много така от контекста ми се вадят думите,а мисля че ясно е показано за чие мнение се отнасят.Не съм защитник на Нивата,не съм имал такъв автомобил,но да казваш на другите ча са изостанали аборигени само,защото не искат да имат изгъзици като климатик и т.н. не само не е редно-смешно е.А в хард раздела по-голямата част от машините,който виждам са доста далеч от лачения вид и така и трябва да бъде.

Коментар

Колеги,не мисля,че лада нива не става за състезания.Хората по Русия си ги карат и ги юркат здраво,но по техни си състезания,говоря за подготвени ниви,ниви който ние даже и не сме сънували,и да тези ниви заемат и челни места в руските офф-роад състезания.Не един път е печелила нива офф-роад съреднование,като заема челното място.В България,лада нива няма място в офф-роад състезания,поради редица от прини.Разгледайте някой руски форум и ще разбере за какво говоря,не казвам че нивата е най,нито пък я защитавам,защото карам нива-просто напте представи и руските са много,много различни.

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                        Хъм, ами при това условие "както е от магазина,и без никой по никакъв начин да се докосва", тя Нивата може и да не стигне до гората!
                        Всички новозакупени руски коли при мен минаваха през така наречената "следпродажбена подготовка" - затягане на всички болтове и гайки, проверка на течности, ремъци, кранове и т.н.!
                        Тука имах предвид,без никакви подобрения,със гумите с които е в магазина и т.н.
                        Иво (таксито) Андреев
                        0988 91 80 50

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Понастоящем всъщност избора за нова горска джипка не е особено голям. А всички останали са в пъти по-скъпи. Отделно - 2/3 от чарковете ногат да се свалят от първата полуразпадна се жигула в близкото село. Но все пак си остава въпроса, колко време караш, колко време правиш, и колко струва всичко това (не частите, а времето, загубено за ремонт.

Все пак има и едно качество, което малко други имат - почти липсват свесове. Почти липсват и пластмаси отвън. Друго неизменно руско качество е че си идват с ръждата още като излязат от завода.
                          А и може би с най-малкото тегло,и докъде ще стигне тя така,и докъде другите?
                          Иво (таксито) Андреев
                          0988 91 80 50

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                            Кой нормален човек ще разглоби чистоновата си нива, Първо на първо има гаранция, мен ме е през ....(да не казвам какво) като се счупи с гаранционния период отивам в сервиза и си я оправят..Ама като ти се счупи тая Г-класа колко лв даваш ти за ремонт??Под 200-300 няма падне ако е нещо по сериозно, кел файда от удобства като изръсвам по 200-300 лева на серзвиз.Нашата нива не е стъпвала в серзиз со сега..Така че ...
                            П.П За какво да си сигорен, като я разглобиш, че няма да паднеш от купето или пък, че ще ти падне вратата или пък двигателя ще блокира като го запалиш още на първия ден, говорите глупости само!Като искате удобства купувайте си коли с удобства, но пък ще ръсите пари по сервизи
                            И аз съм в дърводобивен раион...И там кадет съм бил пък с нивата камаза едва ли ще мине Или пък Г-класата.
                            И защо ли има толкова нови ниви продадени в Германия?
                            Иво (таксито) Андреев
                            0988 91 80 50

Коментар

И защо ли има толкова нови ниви продадени в Германия?
                              Не знам колега, сигурно им харесват..
                              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
                                Ммдааа климатици,кафеварки,джакузита или хора всякакви,вкусове тоже.А Аз си мислех че интериора на джипа е добър тогава,когато може да се мие с маркуча направо,а стъклата са излишна глезотия,ама явно наистина съм изостанал .Еххх аз се чудя защо като се засечем с някоя компанийка на реката примерно и моя дръгел е омазан с кал до степен да не му се познава боята тия ме гледат едно снизходително така,снобарската .Благодаря ви искренно че ми показахте правия път,но не мерси няма да се възползвам от него.
                                Евала пич за приказката!
                                Иво (таксито) Андреев
                                0988 91 80 50

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X