Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Анти-Нива

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Анти-Нива

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
    ... Защо да се обиждаме от това ?
    Е и аз това се чудя ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Видях мнение по-горе, че светът се променил, а Нивата не. Ами ето - аз съм един човек, който си купи Нива именно заради това. И съм изключително доволен от избора си. Още повече - търсих да си взема именно от по-старата концепция Нива, т.е. карбураторната, а не инжекциона.

Имам своите причини да направя такъв избор и мисля, че те са очевидни - ниска цена (не ме е срам, че нямам пари), полеви ремонти дори от лаик като мен (отново факт поддържащ финансите ми в кондиция), евтина поддръжка (за сметка на "загубено" лично време, но пък на мен да стоя при колата ми е приятно, т.е. мога да го приема спокойно за хоби). Както и аз самия напълно разбирам хората, които си купуват удобства като "електронно барче за кафе" например. Имат пари - харчат си ги. И аз ако имах и аз щях да си ги харча. Те са за това.

Важното е човек да се чувства доволен и приятно. В този смисъл тази тема е напълно излишна, защото няма да накара нито един нормален човек да се почувства приятно... Само "хейтърите" ликуват...

Коментар

Това, че личното ми мнение за въпросния монстър е такова, не е безпричинно! Което не пречи да съм помагал със съвети и труд на някои от вас да реанимират ВАЗовете си.
        От цялата работа не мога да разбера защо, аджеба се обиждате? Защо се идентифицирате с автомобилите си? Това, че карате боклуци по никой начин не означава, че сте лоши хора
        Твърденията и мнението ми е базирано на опит с този автомобил и база за сравнение с други. Аз също я харесвах, докато не се качих на джип... Видях какво е да не ти надува главата, да не умираш от жега вътре, да не мирише на ГСМ, да има адекватно поведение на пътя и извън него, да не ти се трошат през ден облегалките на седалките, да не сменяш често лагери на СК, да не ти се прокъсва пода от болтовете на РК, да не издъхва на газопровода над Бухово, да не се налага да натягам през ден кормилната кутия. Да не се налага да държа лоста, за да не изключват 4а и 5а скорост. Да не се късат колонките на предното стъкло ( на тригодишен автомобил) Да не блокират лагери на главина. Мога да продължа...
        Не съм съгласен, че Нивата е евтин автомобил. Частите и са евтини и със съответното качество. Времето под нея и трудът, също имат цена.
        Карал съм и УАЗ и ГАЗ69 - също кошмарна сглобка, но поне с правилна концепция.
        Последно редактирано от Scrapheap; 18-06-10, 10:13.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Лада нива си ме харесва от секаде карам лада нива от 1991г. и ГАЗ 69 от 1963г. за стандартен джип без никакви подобрения си върват много добре .
          Вашите джипове модерни и лъскави без лебедка и хубави гуми за "OFF-ROAD" не мисла че са по-добри от нивата за по гората .
          Хвалите се с вашите модерни джипове ама като идете в гората си пазите боята а на мене не ми пука за боята .
          Така че си караите и хвалете лъскавите джипове с които ходите само по асвалт до дискотеката .
          [SIGPIC][/SIGPIC][B]Bore[/B]

Коментар

Де го удряш, де се пука...
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Колеги,всяка марка си има предимства и недостатъци.Замислете се че като казвате неща,който по един или друг начин,ние ВАЗаджиите приемаме навътре.По темата,какво анти имам аз за нивата,пластмасите по вътрешния интериор и тези двете пластмаси,който държат кората над багажника,както е да Руска работа ама да бяха измислили нещо по кадърно.Тези пластмаси са зделани от претопена пластмаса от двулитрови шишета за безалкохолно.Защо поне една здрава пластмаса нямам в купето,еле пък като накача повече от 2ма души отзад(най-често става,като ходим на дърва),ето вече и кората на лявия калник има приятна цепнатина аман от руско обзавеждане.Щях да рабравя още на 20 000км,вече се бях разделил с оригиналната седалка от шофьорската страна,но от към ходова част и другите "брамбазлъци" немога дасе оплача,нивата то 110км си е тиха и аз немога даго повярвам,но е така.

Коментар

Ще помоля нивовъдите да не се засягат на чест. Колкото и да ви изглежда, тук не е фен-клубът на Нива. Единственото, което ни обединява, е че се занимаваме с Ниви. И да, Нива има недостатъци.

Коментар

Не виждам с какво една Нива е по-добра от един Самурай. На по-старите Самураи частите им са ....айде, малко по-скъпи, ама като имаш предвид, че не се трошат толкова.....А всеки Самурай ще излезе там, където ще излезе и една Нива. Не случайно нашият отбор за Ладога тази година е със Самурай, не с Нива-познайте защо. Изобщо-и Нивата и УАЗ губят по всякакво сравнение с еднотипни джипове по който и да е показател, с изключение на евтиния на частите. Ама хората вече имат пари и предпочитат качествени джипове, не руски пародии.

Коментар

Първоначално публикуван от lazarlk Преглед на мнение
                    Не виждам с какво една Нива е по-добра от един Самурай. На по-старите Самураи частите им са ....айде, малко по-скъпи, ама като имаш предвид, че не се трошат толкова.....А всеки Самурай ще излезе там, където ще излезе и една Нива. Не случайно нашият отбор за Ладога тази година е със Самурай, не с Нива-познайте защо. Изобщо-и Нивата и УАЗ губят по всякакво сравнение с еднотипни джипове по който и да е показател, с изключение на евтиния на частите. Ама хората вече имат пари и предпочитат качествени джипове, не руски пародии.
                    Тези сметки без кръчмар не ги приемам. Кое е по-скъпо и кое по-евтино се доказва с целенасочено тестване на два чисто нови автомобила с една и съща експлоатация и водене на пълни сервизни книжки. Иначе си чешаме езиците. По-евтина за поддръжка кола от моята стара Форд Фиеста няма... Просто защото стои на паркинга и вече близо година не е мърдала от там...

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                      Тези сметки без кръчмар не ги приемам. Кое е по-скъпо и кое по-евтино се доказва с целенасочено тестване на два чисто нови автомобила с една и съща експлоатация и водене на пълни сервизни книжки. Иначе си чешаме езиците. По-евтина за поддръжка кола от моята стара Форд Фиеста няма... Просто защото стои на паркинга и вече близо година не е мърдала от там...
                      Да ето такива коли които са на паркинга са наи-здрави и харчат наи-малко .
                      А която кола се кара си се и чупи .
                      [SIGPIC][/SIGPIC][B]Bore[/B]

Коментар

Първоначално публикуван от lazarlk Преглед на мнение
                        Брей...
                        Че защо тогава всичките горски стопанства са с УАЗ и ВАЗ ??Уж губели по показател.Защо не използват Самурай-ченца Не ги омаловажавам джипките, но...
                        За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                        Honda Dominator 650
                        088ЧЧ93979-->Борис
                        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                          Брей...
                          Че защо тогава всичките горски стопанства са с УАЗ и ВАЗ ??Уж губели по показател.Защо не използват Самурай-ченца Не ги омаловажавам джипките, но...
                          Използват ги защото са Държавни( може да носи крадени дърва и да се точи горивото) Самурая за товарене не става
                          Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                          New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                            Брей...
                            Че защо тогава всичките горски стопанства са с УАЗ и ВАЗ ??
                            Простичко. Заради цената.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              И то НОВИ Ниви, имам приятели по горскотои подвижната ухрана, казват, че не е само зарди цената, а и зарди поддръжката и проходимоста В нашето горско вече 2 нови(чисто нови) ниви се докараха Уазове цял болюк
                              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Всъщност не е вярно, а отговорът е: по същата причина, поради която не става много за личен автомобил.

И Нива, и УАЗ са измислени за работа в относително хомогенни автопаркове. Извън тях, по-евтино е да си вземеш нещо друго за същата цел.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X