Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Строеж на пътища в ... Косово

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Строеж на пътища в ... Косово

Колеги здравейте,
    подхващам тази тема, тъй като от известно време наблюдавам как се строят пътища в Косово и ме хваща яд, че живея в България.
    В момента тече разширяване на всички основни пътни артерии в Косово и технологията на строеж е малко далеч от нашата. Разликите могат да се разделят в две основни точки:

1. Изкопаване на двуметрови основи, които се запълват с камъни и се валират на всеки пласт.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1040970.jpg
Прегледи:1
Размер:449.4 КБ
ID:5892007

2. Полагане на поне 30см асфалтова покривка.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1040972.jpg
Прегледи:1
Размер:571.4 КБ
ID:5892008

По-запознатите могат да споделят как протича този процес при нас. За закърпването на дупките хич няма и да споменавам, че още повече ме заболява главата.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

От: Строеж на пътища в ... Косово

Така правят в нормалните държави„доколко Косово е държава е друг въпрос“
    А в държави където всички са го ударили на уволнениезнаеш как е

Като бяха под сръбска власт бяха си изградили паралелна държава със собствени училища и университети по частни къщи.Тези хора просто искат да имат обща държава.А у нас като почнеш от министър председателя та до последния клошар всеки гледа на държавата като плячка
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
      всеки гледа на държавата като плячка
      Питай (ако има кого) как е било преди войната - абе, до 1939...
      Последно редактирано от bojitch; 23-05-10, 20:17.
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

И в Румъния така ги правят.Аз тук такова чудо не съм виждал...
        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
          И в Румъния така ги правят.Аз тук такова чудо не съм виждал...
          Ей Марто нали това си говориме това са хора които искат да живеят заедно на дадена територия.Искат да си я подредят пътища и друго каквото трябваА при нас всеки иска да скине синджиро и накъде му очи видатМного трудно се гради нещо в държава в която хората не искат да живеят заедно и се държат като случайно събрани индивиди.

До Божич да знам как е било тогава дядо ми е бил полицай от тези истинските от преди девети.И знам че на девети пускат крадците от затворите и ги разпределят на ръководни постове в държаватаТа те докъде ни доведе ръководната роля на техната партия
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Е нашите що да ги правят здрави,като ще изкарат по 20-30 години...Фирмите,дето правят пътищата нали и догодина требва да папкат
            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
              Е нашите що да ги правят здрави,като ще изкарат по 20-30 години...Фирмите,дето правят пътищата нали и догодина требва да папкат
              До колкото знам в България фирмата дава 6 месеца най-много година гаранция на новия път, докато в нормалните държави под 5 години гаранция няма, мисля че в Германия за аутобаните е 20 години. Ако някой може да ми обясни защо трябва да правиш качествен път след като не те бърка кога ще се появят първите дупки ще съм много доволен.
              Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
              Телефон - в профила!

Коментар

Кучето скача според тоягата... Докато в обществените поръчки основния критерий за класиране е "най-ниска цена" така ще е. Ще дойде време само пясъчни възглавници да правят за да е по-евтино на възложителя. А доколкото знам например в Германия няма закон за обществени поръчки.
                Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                  По-запознатите могат да споделят как протича този процес при нас.
                  По същия начин!
                  Друг е въпроса колко качествено се строи. Мога да дам и хубави и лоши примери. Е, лошите са повече.

Коментар

Е аз напоследък където и да съм поглеждал в България да се поставя асфалт, дебелината му не е била повече от 10 см.
                    Последно редактирано от silverfox; 24-05-10, 16:46.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                      Е аз напоследък където и да съм поглеждал в България да се поставя асфалт, дебелината му не е била повече от 10 см.
                      А според твоите изчисления колко трябва да е?

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                        А според твоите изчисления колко трябва да е?
                        Работата ми не е да изчислявам дебелината на асфалтовата покривка. Ако ти имаш някакви изчисления можеш да ги споделиш с нас!
                        А ако ти се струват достатъчни 10см, явно останалия свят е по-прост от нас, тъй като според техните изчисления са недостатъчни.

Коментар

Ако имаше 10 см. асвалт щеше да е добре, не мисля не има много места в България на които има повече от 6-7см.. А от това колко е дебел асвалта зависи колко лесно ще се отлепи и колко дупки ще зейнат.
                          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                          Телефон - в профила!

Коментар

Ако под асфалт имате предвид пластове с битум, то на повечето места са над 10.
                            Не си мислете, че повече асфалт означава по-здрав път. Едни наблягат на несвързаните материали, други не.
                            Всичките злини идват от некачествени материали, строителство и най-вече липсата на поддръжка.

Коментар

РЪКОВОДСТВО ЗА ОРАЗМЕРЯВАНЕ НА АСФАЛТОВИ НАСТИЛКИ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X