Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Две яйца

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Две яйца

Първоначално публикуван от Dan7 Преглед на мнение
    Ще боядисвам. Не дограмата, яйцата. Сложих ги да се варят според всичките тертипи. Не от хладилник, на бавен огън, в постелка, със сол...Уф, сякаш за пръв път пипам яйца! И какво стана накрая - от 40 - 38 спукани. Останаха ми две, да се смея ли, да плача ли... Взех се в ръце и боядисах едното червено, заради щерката - да я погаля по челото, да е здрава! Другото - ми и него червено, нали и мен да ме допре великденската магия. До тук добре, ами останалите 38 краша какво да ги правя? Ако не ги боядисам навреме - освен яицата, ще има майни и по боята, ако ги боядисам - ще си имам спукани шарени яйца. Докато пиша те изстиват, миличките ми яйчица. Чакат ме да станат "писани". Я да отида да си ги нашаря...и хич да не станат, нали вече си имам две. Вие какво правите, когато стане така? Сега да ходя ли да купувам още и ...наново?
    И при мен се получи нещо такова,но ти определено биеш по бройка.За 1-ви път от години насам..от 30 яйца...16 спукани,ама пусто настоявах да са бели,а те се оказаха с по-крехка черупка.Купих още 20 /кафеви/и така -3 и там ,та натъкмих бройката която бях си наумила.Тази година нещо не случихме на яйца...или те не случиха на нас
    Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

Първоначално публикуван от Янита Преглед на мнение
      И при мен се получи нещо такова,но ти определено биеш по бройка.За 1-ви път от години насам..от 30 яйца...16 спукани,ама пусто настоявах да са бели,а те се оказаха с по-крехка черупка.Купих още 20 /кафеви/и така -3 и там ,та натъкмих бройката която бях си наумила.Тази година нещо не случихме на яйца...или те не случиха на нас
      Белите са Турски аз не ги харесвам много се пукат.

Коментар

Ние пък от 15 сварени, 15 и извадихме
        Daddy's girl! Always & Forever!
        Сбогом, Макс, страшно ще ни липсваш, приятелче..!

Коментар

Първоначално публикуван от Zorka Преглед на мнение
          Ние пък 82бр И 1БР щраус.

Коментар

Ей сега боядисахме и вкъщи. Е, пукнаха се 2-3 , ама ще си ги резна за мезе.
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
              Белите са Турски аз не ги харесвам много се пукат.
              Турските яйца се оказали полски,но такава фира за 1-ви път ми се случва...хванах се за главата.Купих още 20 български та да мирясам

Първоначално публикуван от Zorka Преглед на мнение
              Еми това очаквах и аз,но ударих на камък тази година.бели та бели...ето

Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
              Ние пък 82бр И 1БР щраус.
              Хехе,супер идея.Аз пък как не се сетих за яйца от пъдпъдък...догодина живот и здраве ще шашнем с такива малки яйчица....Абе хора..как се пише точно,пъдпъдък или падпъдък?

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
              Ей сега боядисахме и вкъщи. Е, пукнаха се 2-3 , ама ще си ги резна за мезе.
              2-3 е поносимо да се нарежат за мезе,но 16.....малко множко идват
              Последно редактирано от Ясен; 03-04-10, 23:02.
              Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

Пише се пъдпъдък. Техните яйца даже са си готови боядисани.

Коментар

Честито Възкресение Христово!

Коментар

Честит празник!
                    Христос Воскресе!
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Kakво стана с останалите....ще ви кажа, но след като поспя, че заради пустите 2 хич не спах, дерт ми беше как да ги опазя! С едното аз чукнах...с другото дъщерята - е, няма лабаво! И двете са здрави! Тоест счупи се яйцето на комшията, дойде на вратата рошав като великденски заек сред зелка по тъмно и викна : "дай да се чукаме!" Ми хубаво де, как да те изгоня, като си с промили - с танк да напрайш катастрофа, дай да се чукнем заради световния мир! И ...докат човеко си подпяваше "Вземи огин, запали ме.." ние си намерихме яйцата и го праснахме, еднаж отпред, веднъж отзад, по червеното му яйце. Счупен бе всякак! Нещастен искаше заедно да пеем възрожденски песни на терасата, но получи категоричен отказ, след което си отиде и пусна Лепа Брена до дупка. Ама че простак, колко махленски псувни би спечелил в повече, ако беше пуснал токата и фуга. Както и да е, махленска рапсодия...Чукането приключи, идва ред на салатата..
                      Нали се сещате, че всичко казано е освен истина и игра на думи, за да ни е весело! Лек ден и ..като дойде ред на ракията, ще ви кажа и за гарнитурата. БаааЙ за сега!

Коментар

Казвай казвай,че интересно разказваш...

Коментар

Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнение
                          Казвай казвай,че интересно разказваш...
                          Хех, комерсиалност ме обзе... един разказ - 2 яйца, 60 стинки, боя, време, къде евро, като сложим и чорапогащник - ако е с ликра отиде 3. Десет разказа - 60 кинта! Малей, ми за какво да ходя на работа!? Чакай да се приземя в зеленото. Не в долара, в салатата.
                          Последно редактирано от Dan7; 04-04-10, 19:27.

Коментар

Та... салатата се прави така: двете яйца не се пипат, останалите- може! Така и така са спукани, чукваш ги още малко в ръба на нещо кораво, ако искаш, можеш да си ги чукнеш в... плота на мивката и готово! Обелваш ги с липса на всякаква грация, все пак ще ги ядем, нали! После ги нарязваш на полумесеци и ги полагаш в гнездо от марули, лимони и зелен лук, нарязани на 2 милиметра - перверзна кулинария! Поливаш зехтин. Ръсиш щедро маслини, лимонов сок и сол според кефа. После с двете ръце...нежен бъркоч, отстрани дресинг от мед и горчица, ама това е само, ако неква девойка изневиделица иска да ти опита яйцата и се потиш в идеята да пиете шампанско с марули... Ако не - може и да не се спазват милиметрите и да добавиш хамсия и бира за берекет! От бирата растял бюстът, пък от хамсията...хаха, всичко, което почва с "х". Наздраве!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X