Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Две яйца

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Две яйца

Ще боядисвам. Не дограмата, яйцата. Сложих ги да се варят според всичките тертипи. Не от хладилник, на бавен огън, в постелка, със сол...Уф, сякаш за пръв път пипам яйца! И какво стана накрая - от 40 - 38 спукани. Останаха ми две, да се смея ли, да плача ли... Взех се в ръце и боядисах едното червено, заради щерката - да я погаля по челото, да е здрава! Другото - ми и него червено, нали и мен да ме допре великденската магия. До тук добре, ами останалите 38 краша какво да ги правя? Ако не ги боядисам навреме - освен яицата, ще има майни и по боята, ако ги боядисам - ще си имам спукани шарени яйца. Докато пиша те изстиват, миличките ми яйчица. Чакат ме да станат "писани". Я да отида да си ги нашаря...и хич да не станат, нали вече си имам две. Вие какво правите, когато стане така? Сега да ходя ли да купувам още и ...наново?

До: Две яйца

Нарисувай ги. Голяма работа, че са спукани - все ще се изядат.

Какво да се прави, като сега всички купуват яйца. Кокошките не смогват да правят черупките по Великден. Ама това е дълга тема.

Коментар

хехе, не се коси!!!

Това е основно правило!
      Имаш си спукани, имаш си и здрави!

Ти да си здрава, и щерката, другото е от лукаваго.

Миналата година, тъкмо ги вапцахме, намазахме с олио - да лъщят, подредихме в кошница, както си е реда...
      И щерката отиде да им се порадва малко.. само да ги види...само за секунда...

Толкова им трябваше - 100 % краш - не остана едно здраво..

Ама - сърце да е широко, бе, какво си се притеснила, Дани...

Весели празници!

Коментар

Хех, готова съм! Послушах Ясен, вече си имам и 2 омазани ръце. Не обичам гуми, даже и като ръкавици. Никога не предполагах колко са красиви спуканите яйца. Боята влиза и ги боядисва и вътре. Салатата се очертава класика!

Коментар

Първоначално публикуван от Dan7 Преглед на мнение
          ... Боята влиза и ги боядисва и вътре. Салатата се очертава класика!
          Тъкмо за този фокус мислех да ти напиша, но явно стигна и сама до него. Само - сигурна ли си в боите?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Тъкмо за този фокус мислех да ти напиша, но явно стигна и сама до него. Само - сигурна ли си в боите?
            Ами...след като ядох Glorioza (дълъг разказ) и оживях, ще се справя и с боята, дано е цивилизована.

Коментар

Ами...след като ядох Glorioza (дълъг разказ) и оживях, ще се справя и с боята, дано е цивилизована.
              Хм, как я яде, на салата ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                Хм, как я яде, на салата ли?
                Бях болна от грип. 40 гр. температура. Детето снове около мен и иска да ме накара нещо да ям. Отива и прави задушени зеленчуци - знае, че ги обичам. В хладилника има броколи, целина, ряпа, грах и т.н. ама се търси морков. А! Има един на терасата, мама го е забравила, я да го сложа! И хоп - грудката от смъртоносно отровната лиана е в манджата. Мама яде и...добре, че ям малко. Разказа ми се "Спешно отделение" и на яве и на сън.

Коментар

Хм,ДВЕ яйца...
                  Имаме тука един производител със 70 000 кокошки.Приятел ми е,та ме е пускал миналата година в склада и там съм виждал...1 000 000 яйца на куп!Баси гледката...Нямаше пазар тогава и затуй се бяха събрали.

А при варенето на много яйца,използвам някой стар чорапогащник на жената-слагам ги в него и така ги варя.

Коментар

Бях болна от грип. 40 гр. температура. Детето снове около мен и иска да ме накара нещо да ям. Отива и прави задушени зеленчуци - знае, че ги обичам. В хладилника има броколи, целина, ряпа, грах и т.н. ама се търси морков. А! Има един на терасата, мама го е забравила, я да го сложа! И хоп - грудката от смъртоносно отровната лиана е в манджата. Мама яде и...добре, че ям малко. Разказа ми се "Спешно отделение" и на яве и на сън.
                    Явно си късметлийка!

Коментар

Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнение
                      Хм,ДВЕ яйца...
                      Имаме тука един производител със 70 000 кокошки.Приятел ми е,та ме е пускал миналата година в склада и там съм виждал...1 000 000 яйца на куп!Баси гледката...Нямаше пазар тогава и затуй се бяха събрали.

А при варенето на много яйца,използвам някой стар чорапогащник на жената-слагам ги в него и така ги варя.
                      Ама имаше ли бримки, щото интензитетът е различен? Рохко по Великден е кофти, хихи!

Коментар

В такъв момент се сещам за приказката "Няма да ги ядем цели!"
                        Една година на този ден яйцата ги хапна Джеси - доберманката, много "оправна" беше!
                        Повече ме беше яд за жълтъка по килима.
                        Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                        ... turn on your A/С !

Коментар

Яйца ли ! Аз цял ден боядисвам дограма !!! ...И за събота ми остана ! , добре,че утре не се бачка , та малко дъх да си поема.

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                            Яйца ли ! Аз цял ден боядисвам дограма !!! ...И за събота ми остана ! , добре,че утре не се бачка , та малко дъх да си поема.
                            Стига бе Ицо, Велики четвъртък е, виж си и яйцата все пак!

Коментар

Боядисахме вкъщи 15 яйца по три от всеки цвят. Трите червени и трите сини се спукаха.
                              -Пий един сок Queens, успокоявам жената.Правят го в Литекс.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X