Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поредния ХАОС със "Синята зона" в София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Поредния ХАОС със "Синята зона" в София

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
    Имам известни надежди за метрото, някой ден, като бъде довършено, сигурен съм, че ще облекчи доста живота на по-разумните хора.
    Метрото, дори в момента, за много хора е направо рай. Люлин - Младост за 20-ина минути. С друго е невъзможно.

Едва в последните построени етапи обаче започнаха да го строят както трябва. Сегашния бул."Тодор Александров" дълги години беше една голяма дупка, от край до край. Понеже по същото време учех в OTMT на Стамболийски и Опълченска, та съм съвсем наясно с етапите на строителство.

...ама, козата си сака пръч. Без пари не става.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Метрото трябваше вместо на Жолио Кюри да отиде на Семинарията. От Семинарията трябваше да изпраска през Дианабад и да има спирка между ТУ и УНСС. Чак оттам - към Младост. Това доколкото знам е първоначалния план - директна връзка между трите най-големи университета в София.

Вместо това - "спестиха пари". Още по-детайлно казано - трябваше да има спирка пред Интерпред... който по някаква случайност се управлява от същата тази японска фирма, която строи метрото.

Така е в България... Иначе метрото е супер - аз също се движа с него редовно!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Метрото, дори в момента, за много хора е направо рай. Люлин - Младост за 20-ина минути. С друго е невъзможно.

Едва в последните построени етапи обаче започнаха да го строят както трябва. Сегашния бул."Тодор Александров" дълги години беше една голяма дупка, от край до край. Понеже по същото време учех в OTMT на Стамболийски и Опълченска, та съм съвсем наясно с етапите на строителство.

...ама, козата си сака пръч. Без пари не става.
        Мда, така си е. Малко ме избива на спам, но все ми изплува Барселона (не, че съм живял там кой знае колко дълго). Има си пешеходна зона ... то по-скоро е площад, ама как и да е. На картата мисля, че се води улица. Красиво, приятно и т.н. В кварталите обаче ... малииии... страшно е. местата за паркиране липсват принципно (е, някъде има де, но поне там където бях основно - нъц, в целия квартал). Колите са броня в брона, в буквалния смисъл на думата. И ако се наложи да мине пожарна примерно ... не знам, не ми се мисли, щото по доста улички просто няма да стане. Виждал съм как линейка остъргва две-три огледала.
        Иначе като мръднеш на километър встрани - всичко е идилия, булеварди, зелениа и прочее. Е, и по някоя тъпа патица, която набива спирачки посред пътя, просто защото е видяла някаква промоция в магазина от другата страна на улицата но това е друга история.
        Отплеснах се. Мисълта ми беше, че не съм забелязал никакви сини зони. Има ли знак "Спирането/паркирането забранено" - гориш. След десет минути идва паяка ... звучеше нещо смешно, май "груя" му викаха, и хайде на скъпа разходка. Поне ти оставят стикер, че са ти вдигнали колата и къде да я търсиш, а не като в СФ, да тъпея половин час дали са ми откраднали колата или е на "Евлоги Георгиев" на скъпия паркинг...
        Край на спама!
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ама тя темата си е в спама.
          Нали се сещате, че не ние сме измислили пустата "синя зона". От Европа е ползван челния опит.
          А за метрото не знам да е изпълнявано по правилен и неправилен начин. По бул."Тодор Александров" е по открит способ, защото не е необходимо да минава на голяма дълбочина, а и по спомен не беше проблем за трафика, защото преди това там нямаше булевард. И съответно е по-евтин.

Коментар

Eдни пари тр'яя да отидат на едно място.
            Качете се на тротоарите, да минат колите на господарите! (Р.Ралин)
            Бахти, няма ли едно умно нещо за разнообразие да видя тия дни? Сигурно пак за оправдание от Евросъюза има директива за паркиране?
            п.с. Добре, синята зона дава ограничение в часовете за паркиране. След 2 чАса къде, по дяволите да паркирам?
            Последно редактирано от Rabin; 12-01-10, 15:12.

Коментар

Ей пак съюза виновен
              Тя зоната от преди 89-а съществува тук.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                Ей пак съюза виновен
                Тя зоната от преди 89-а съществува тук.
                Казвам го с ирония и много гняв. За всяко безумие се оправдават с Евроизисквания. А излизат решения по Сталински. Четох решението - имало било дискриминация към останалите участници . Не паркираш пред вас и проблемът изчезва. Хитро, а? Мразя репресии (глоби и забрани) без да имаш възможността да НЕ нарушаваш правилата. Може великодушно да ни разрешат да кихаме по 20-тачка на ден и всички ще са доволни.
                п.с. а, забравих и ДДС!
                Последно редактирано от Rabin; 12-01-10, 15:43.

Коментар

От: Поредния ХАОС със "Синята зона" в София

Вдигам тая стара тема... Имаше една градинка, била някога детска площадка. От край време се ползва за паркинг, че в центъра е ужасТ. Налепили едни листи, че станала частна собственост. Някой взел под аренда площадката, ще огражда и ще прави паркинг. Засега като слух, ама обикновено се оказват верни.
                  Докъде стигнаха с тоя закон, дето плащаш 70 лв./год. в центъра и не те закачат за "синя зона", плащал ли е някой?
                  Най-лошото предстои!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X