Та така - напръсканите с този спрей повърхности стават на нещо като гранули. Поразително напомня лак за коса (оттам аналогията с пресата)
P.S.
Максе, Стефан никога не се е губил Задълбочил се е върху възможностите на Фундаменталната проблематика в Бургаския залив. И по-конкретно - как сероводородът в Черно море може да се преобразува в етилов алкохол.
Така е като в Дунава си немате сероводород... Чудя се само как са го натоварили в американска кола
"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
И по-конкретно - как сероводородът в Черно море може да се преобразува в етилов алкохол.
Така е като в Дунава си немате сероводород...
Ние тАва от къде да го знаем-стоим на брега по три дена и правим опити/научни,ъфкоорс/.
п.п.-като циганката с киселото мляко в морето-"...ами ако се закваси..."
Както аз си представям нещата, етилов алкохол ще се произвежда от морската вода, а по места ще се разрежда със сладка такава, за да стане годен за употреба. Иначе, работния макет можеше и в София да заработи.
Както аз си представям нещата, етилов алкохол ще се произвежда от морската вода, а по места ще се разрежда със сладка такава, за да стане годен за употреба. Иначе, работния макет можеше и в София да заработи.
Айде сега, като си химик да кажеш-може ли да си вземем морска сол от магазина, да я разредим със сладка вода, и от така получената морска вода да си произведем алкохола? Който после ще разредим с обикновена сладка вода.
А, и още един въпрос-при прозводството на морска сол се изпарява само водата, това означава ли, че за обратния процес трябва да използваме дестилирана? или може с чешмяна, че ако започна да си дестилирам в казана за ракията-по добре да си сваря ракия...
Само хлора от чешмяната да не прецака нещо реакциите.
Аз като химик ще ти кажа, че производството на алкохол от морска вода излиза извън рамките на химията. Отиваме в областта на ядрената физика или християнската религия (първите теоретично трябва да го могат, вторите твърдят че са го правили вече).
Та не знам. Като подкара Стефан нещата, ще го питаме как става и ще пробваме с морска сол и чешмяна вода.
Пак се правиш на луд
Ти ли не знаеш, стара лисицо?..
Знаеш много добре, ама не казваш, сам си къркаш морската ракия.
кАжи, бе, няма да казваме на много хора, да си правим евтино ракийка...
Ей, не сте хора, всеки си къта знанията, виж какво пише на началната страница на форума...
Не е убаво тъй.
Коментар