Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да се отървем от спама по телевизията.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да се отървем от спама по телевизията.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    И като хванат вътрешния човек, ... ?
    Пука ли ти за него? Нали не си ти

Докато изнася информация нали ще е "Робин Худ"! Ето му "петте минути слава"!!!

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
      Пука ли ти за него? Нали не си ти

Докато изнася информация нали ще е "Робин Худ"! Ето му "петте минути слава"!!!
      Трудно ще се намери, ми беше мисълта.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
        Чакай да задам може би тъп въпрос. Аз като прост лодкаджия не знам какво е "контрол на спектъра".
        Питам, защото преди време купих готин /абе цената му беше като за готин/ телевизор. И както казваш -като се стрелят залягам... "Оправих" проблема с закупуването на "готина" уредба с ..найсе колони пръснати из стаята. Сега вече и комшиите залягат.
        По някой път ми идва да отвърна на огъня и да се реши проблема ама жената не дава да стрелям по неща с "готини" цени.
        Някакви съвети различни от "не слушай жена си"?
        Това, което си дал на link върши ли някаква работа при стрелба или работи само за рекламите?
        "Контрол на спектъра" е мой нощен термин и не значи нищо.

Търси Сони със система AVLS, или каквото и да било с DRC (Dynamic Range Compression).

При мен така или иначе решението е субтитри, винаги ги слагам, така не ми се налага да се правя на жонгльор с дистанционното.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Redo Преглед на мнение
          ... а тунерите не са скъпи в сравнение с удобството, което предлагат.Кеф ти ......
          Само за тунерите не ми стана ясно. Това сателитен тунер какъв е? Тия на Булсат също са тунери. Аз мислех да взимам нещо по кадърно ама не остана време. Иначе идеята ми допада. Мога да заделя едно РС ако трябва само за телевизора. Новите LCD та имат комп. входове, значи стават. 20$ давам в миг. Дай някаква идея за конкретен тунер с антена и там каквото трябва.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
            Само за тунерите не ми стана ясно. Това сателитен тунер какъв е? Тия на Булсат също са тунери. Аз мислех да взимам нещо по кадърно ама не остана време. Иначе идеята ми допада. Мога да заделя едно РС ако трябва само за телевизора. Новите LCD та имат комп. входове, значи стават. 20$ давам в миг. Дай някаква идея за конкретен тунер с антена и там каквото трябва.
            Софта, който предложих беше да си платиш за програмата и да гледаш без наличието на физически приемник.Цялата игра е в програмата, която изисква добър интернет за възпроизвеждане само.
            Кабелен, цифров, сателитен тунер ? Външен, вътрешен или за лаптоп ?
            Тук има изписано общи неща за тунерите.На Булсатком са приемници за телевизор с ограничено качество на звук, картина и възможности.Каквото ти пуснат това гледаш и слушаш.
            Имам предвид, че едно ПиСи за да рипва картина и звук в HDTV формат не трябва да е много слабо и Сървъра няма да се справи с тая работа.
            При тунерите цената определя качествата и възможностите му.Повече пари с повече функции и глезотии.На по-голяма резолюция възпроизвежда, звука е на високо качество, има повече изходи, поддържащи формати, + или - Wi Fi и т.н.
            Ето така вървят обозначенията на видеото и резолюцията на която отговарят.Като p е прогресивно сканиране.
            1080p = 1920×1080 резолюция (HD се води Hi Definition/Високо Качество) 16:9
            720p = 1280x720 резолюция (HD се води Hi Definition/Високо Качество) 16:9
            480p = 640x480 резолюция (Резолюцията се доближава до ДВД Видеото, която е 704×576 водеща се PAL и широко разпространена в Европа, части от Азия и Австралия.Тя не се класифицира като HD) 4:3 или 16:9 е съотношение на картината.
            Затова на този монитор най-добре ще пасне тунер поддържащ 1080p и 16:9.Иначе все едно на двуядрен процесор да се сложи Прозорец за едноядрен.Не се ползват пълните възможности.
            На всеки тунер пише какви са му изискванията и възможностите, всичко е въпрос на финанси и изисквания.
            Аз бих препоръчал поне 720p да има възможност да записва, защото 420p вече остаря и най-добре се гледа на домашен CRT телевизор/монитор, а 720p са малко повече от ранните модели на плазмената поддръжка (1024х1024).
            Едит: Така стоят нещата около ПиСи + голям монитор + тунер
            Ба, тунер да си вземеш за ЛСД или Плазма е хм ... те имат такива вградени вече за възпроизвеждане на висока резолюция и ти остава да си избереш кабелния доставчик.
            Едит2: За 20$ можеш да си вземеш един кабел и да вържеш ПиСиTo с телевизора.
            Последно редактирано от Redo; 05-01-10, 20:38.

Коментар

Малко данни тук и тук. Такива като мен ще го изровят и ще го зяпат. Разбиращите - ще го разберат, подобрят, произведат.

Тук също обясняват как работят някои търговски решения.

Също така и тук има интересни джаджи.

А тоя тук мъдрува за някакво елементарно устройство което може да бъде обучено да разпознава най-тъпите реклами по желание и после като ги разпознае да им реже звука.

Между другото в Щатите със сигурност върви някакъв сигнал преди рекламите, или поне вървеше едно време, който позволяваше да не записваш рекламите когато записваш филм. Но не знам какъв е. Но може би ако се анализират секундите преди да почне дадена реклама може да се открият повтарящи се елементи, на чиято база да се направи някаква джаджа.

Не на последно място - сега гледах по чужди форуми коментар че всяко старо видео с тунер при запис изравнява звука. Ако това изравняване се прави с отделен модул, работата май става лесна, стари видео касетофони да искаш...
              Последно редактирано от Goblin; 05-01-10, 20:57.
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X