Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да се отървем от спама по телевизията.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да се отървем от спама по телевизията.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    То не е проблема в 50-те процента хващане, а хващането, когато не трябва, например по средата на сцена от филм с дълга тишина, и изведнъж някаква патаклама. Отделно различните канали са с различно звуково ниво още на входа на телевизора.

Не само няма накакво, а никакво работещо решение. Само по звук не могат да се хванат.
    Тишината Спарки е 10миливолта при бомба 200 при реклами 400. Това ми е надеждата. Мене реклами които не крещят не ме дразнят толкова. Просто ставам да запаля цигара. Това ми се вижда най-доброто. Като дигне нивото над ХХХмиливолта на вход аудио-клъц кабелето към талавиЗоро, като падне...има звук.

Не знам как може да се следи нивото на компресия. Там съшо може да се помисли.

Трабва да сложа пикоскопа на входа да гледам какво става.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

От Уикипедия:

Most television commercials are compressed heavily[citation needed] (typically to a dynamic range of no more than 3dB) in order to achieve near-maximum perceived loudness while staying within permissible limits. This is the explanation for the chronic problem that TV viewers and listeners have noticed for years.[11][12] While commercials receive heavy compression for the same reason that radio broadcasters have traditionally used it (to achieve a "loud" audio image), TV program material, particularly old movies with soft dialogue, is comparatively uncompressed by TV stations. This results in commercials much louder than the television programs, since users turn up the volume to hear soft program audio. This problem is a difficult one to solve because much TV program audio contains very little audio energy to be electronically "expanded" with a compressor in an attempt to even out the volume. Even across the cable TV dial with myriad audio program volume sources, there is a wide disparity of audio volume levels.

А иначе машинки се продават по нашите ширини:

http://www.amazon.com/Terk-VR1-Autom.../dp/B00008VWOJ

TV volume controller е ключовата дума.

Между другото тук в Щатите това си е реален проблем. На някои от новите телевизори на сони има ограничител, задаваш му какви децибели да не надвишава и от там си ги мъдрува сам. Аз така или иначе електроника без контрол на спектъра не купувам, и на DVD ми е кошмар - като се стрелят залягаш, като говорят не ги чуваш.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Аз така или иначе електроника без контрол на спектъра не купувам, и на DVD ми е кошмар - като се стрелят залягаш, като говорят не ги чуваш.
        Чакай да задам може би тъп въпрос. Аз като прост лодкаджия не знам какво е "контрол на спектъра".
        Питам, защото преди време купих готин /абе цената му беше като за готин/ телевизор. И както казваш -като се стрелят залягам... "Оправих" проблема с закупуването на "готина" уредба с ..найсе колони пръснати из стаята. Сега вече и комшиите залягат.
        По някой път ми идва да отвърна на огъня и да се реши проблема ама жената не дава да стрелям по неща с "готини" цени.
        Някакви съвети различни от "не слушай жена си"?
        Това, което си дал на link върши ли някаква работа при стрелба или работи само за рекламите?
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Колеги, има едно устройство наречено гейн-лимитер компресор, всяко читаво радио го има между мишпулта и предавателя.Работата му е според настройките си да изравнява нивото на излъчвания сигнал като обира пиковете и различните нива на песните.За съжаление цената е...ами да кажем колкото скъп плазмен ТВ, все пак говорим за професионална техника.
          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Здравейте ,
            Темата е актуална и за мен!

За мен най-характерното по време на излъчване на реклами е :
            1.По-високото ниво на звука .
            2.Висока степен на "звуково уплътнение"-разполагат с малко и скъпо време за да кажат много неща , няма продължителни паузи!

Идеята да се направи устройство което да спира звука над определен праг ми се вижда най-близко до целта!

Иначе ако ще се прави нещо серийно трабва да се управлява софтуерно за да може да му се прави update - отсрещната страна рано или късно ще реагира!
            Последно редактирано от Красимир Найденов; 05-01-10, 08:51.
            0+,Bombardier DS650,Discovery II.

Коментар

Първоначално публикуван от keeway Преглед на мнение
              Здравейте ,
              ...
              Идеята да се направи устройство което да спира звука над определен праг ми се вижда най-близко до целта!
              А защо трябва да го спира? Няма ли да е много по-лесно просто на реже силата на звука на нивото, на което е и останалата част от програмата. Така дари и да сработи по фалшив сигнал, пак ще си остава звука но ще е по-тих просто

Замен най-дразнещото е силата на звука на рекламите, а не толкова самите реклами
              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Устройството е сравнитено просто. Просто процесор с АЦП, който управлява електронен потенциометър. Вероятно и някой и друг операционен усилвател покрай тях + разни дребни чаркове за жълти стотинки.

Но, както и да го направиш, няма да работи добре.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако някой измисли устройство, което да намалява звука на телевизора на съседите като ми се доспи насред "Перла", ще спечели, ако не много пари, поне уважението ми

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Ако някой измисли устройство, което да намалява звука на телевизора на съседите като ми се доспи насред "Перла", ще спечели, ако не много пари, поне уважението ми
                    Казва се "Клещи - резачки". Кеф ти кабела на кабелната, кеф ти тоя на тока. Гарантира поне половин час спокойствие, колкото да заспиш.

Аз тоя проблем го нямам. И камъни да падат, на 10-тата секунда след като си легна вече ме няма.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да бе. Особено тока, както е в мен ключа за таблото. Ще ми звъннат до 5 минути.

Коментар

Първоначално публикуван от vanko4x4 Преглед на мнение
                        за сега използвам копчето "mute"
                        Другият вариант е смяна на канала, ама е кофти когато по няколко поредни канала има отново и отново реклами, реклами... и въртиш, докато забравиш какво точно си гледал
                        Когато не знаеш какво да правиш, придай си угрижен вид и върви забързано!

Коментар

Забелязали ли сте също, че по много телевизии рекламите започват по един и същи начин с около една секунда клипче с логото на телевизията, което казва, че започват реклами?

Ето какво може да се направи:

1. Да се запише звука от въпросното клипче (шаблон).

2. Сигнала да се пусне през TV тунер към компютъра.

3. На компютъра се приема от софтуер, който създава буфер от две-три секунди, в който входните данни са от TV тунера, а изходните към телевизора с TV out.

4. Чрез малко интерполация - ако софтуера засече съвпадение на текущия звук от буфера с този от шаблона, то значи започват реклами и сменя канала за TV out към телевизора.

Този буфер създава закъснение (ако гледате мач ще чувате първо комшиите да викат ГОООЛ, а след това ще го виждате), но за сметка на това премахва и досадния звук и образ от клипчето "иде реклама". За съжаление рекламите не завършват по един и същи начин с подобно шаблонно клипче и ще е доста по-трудно на софтуера (следейки оригиналния канал) да прихване кога са свършили рекламите.

Коментар

Мислил ли е някой за тунер + ПиСи + голям монитор, защото това е един евтин и според мен по-добър вариант.Открих две програми обещаващи липса на реклами според моя превод.
                            Цък 1
                            Цък 2
                            Компютър повечето в днешно време имат, а тунерите не са скъпи в сравнение с удобството, което предлагат.Кеф ти да си запишеш нещо, кеф ти да го вземеш за друго място.

Коментар

Преди няколко години бяха измислили тухла-дистанционно. Така когато човек се издразни от нещо по телевизията просто хвърля тухлата срещу телевизора и го изключва. Тухлата естествено беше гумена. Единственият проблем беше, че при пускане на телевизора трябва да се потърси къде е паднала тухлата и да се запрати отново срещу екрана...
                              Телевизиите подготвят файл-плейлист, мисля, че с разширение .pls .Той отговаря за поредността и точното време за пускането на рекламите и другите предавания. Ако вътрешен човек може да изнася въпросният файл ежеседмично или през колкото време е необходимо, проблемът ще бъде решен...
                              Плейлистите на телевизиите могат да се разпространяват по форумите както файловете за спиид камерите по пътищата ...

Коментар

Първоначално публикуван от sotk Преглед на мнение
                                ...Ако вътрешен човек може да изнася въпросният файл ежеседмично или през колкото време е необходимо, проблемът ще бъде решен...
                                Плейлистите на телевизиите могат да се разпространяват по форумите както файловете за спиид камерите по пътищата ...
                                И като хванат вътрешния човек, ... ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X