Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От какво се състоят"инверторните" заваръчни апарати.....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: От какво се състоят"инверторните" заваръчни апарати.....

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Хе, хе, с тоя тороид докато оправиш изолациите да отговарят на изискванията, бая зор ще видиш. Или ще трябва да се търсят екзотики от рода на тройно изолиран проводник.
    Решенито е вакуумно импрегниране, като се използват съвременни смоли, които са доста скъпички, но заместват напълно " тройно изолиран проводник" .

Коментар

Първоначално публикуван от nextvasko Преглед на мнение
      Решенито е вакуумно импрегниране, като се използват съвременни смоли, които са доста скъпички, но заместват напълно " тройно изолиран проводник" .
      Въртят ги и тука по тоя начин. Знам поне за 2 фирми, дето го правят, обаче с тяхни ферити, което не ме устройва.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Абе май ще се окаже, че има поне като за Ленд Круйзер дълга база хора, не за Москвич

Ванко, тая задачка дето ти я е дал Ясен, се решава много бързо. За да не ме бият обаче, ще ти дам само една малка подсказка: запознай се по-отблизо с чипа на захранващия блок на компа. Почети, погледай, помисли, позяпай картинките с осцилоскопа, обмисли токоограничението (напреженовото е съвсем лесно).

Далеч е от електрожен, но е добра база за експерименти. Като решиш, че си готов и си съвсем наясно по темата, направи управлението с нещо друго, ако ще и 494 да е и пренавий трафа за 80kHz примерно. Като го подкараш да работи стабилно с новите параметри, може да скачаш към разучаването на пълния мост и заваръчните апарати.

... сега като се замисля, май трябва да започнеш с нещо по-лесно: управление на мощен мосфет на висока честота. После същото, но галванично развързано. Забавата с трансформаторите идва от там нататък
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X