Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От какво се състоят"инверторните" заваръчни апарати.....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: От какво се състоят"инверторните" заваръчни апарати.....

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Всяко уважаващо себе си зарядно трябва да работи еднакво добре както в Япония (110 волта) така и в Англия (240 волта). Естествено със съответните толеранси на цитираните напрежения.
    Не тормози човека, нека работи в България чудесията.

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
    Ако можеше в паралел...
    Всъщност може.

Коментар

Добро утро
      Приемам предизвикателството
      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от vanko4x4 Преглед на мнение
        Добро утро
        Приемам предизвикателството
        И да търсиш, няма готов кит на Неомонтана.
        Можеш да показваш частите от схемата, в процеса на измисляне. Ние ще ти показваме грешките.

Коментар

Първоначално публикуван от vanko4x4 Преглед на мнение
          Завършил съм микропроцесорна техника(по старумо радио и телевизия)платки на усливатели(на нео монтана и добрикит бая съм сглобявал),но все не можех да намеря евтин траф ...а пък по лабораторни и по-практически колко съм гърмял и тръгвали
          Опит има ама времето нещо куца.....жаланието не умира
          Така като гледам с теб имаме доста общи неща. Освен че явно сме адаши, сме завръшили и една и съща специалност, остава да кажеш че си втори курс студент и учиш Електраника и съвпадението е пълно.
          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
          Телефон - в профила!

Коментар

Като ще прави 90-264 променливо входно, всъщност е лесно. PFC-та за тия мощности вече са майтап работа. После от 400 на 16. Ще има малко заигравка с 2-3-4-5 операционника, евентуално.

...ама ще се издъни на трафа, ако ще го прави от нула. Хубавото е поне че в магазините има всичко вече, а ако нещо няма - може да се поръча, главното с известен произход и известни параметри.

Ние го взехме на подбив, ама аз да кажа - ако ти се занимава, ще помагам с каквото мога, но основната работа си е от теб.
            Последно редактирано от sparkybg; 04-02-10, 18:18.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              ......ама ще се издъни на трафа, ако ще го прави от нула. Хубавото е поне че в магазините има всичко вече, а ако нещо няма - може да се поръча, главното с известен произход и известни параметри...
              Като каза за издънките с трафа, се сетих, че има и по-лесен вариант за тая мощност. Управление и силова част от серията TOPSwitch. В сайта на производителя има софтуер за пресмятане на трансформатора и по-голяма част от съпътстваща кинкалерия. Има доста литература за начините на навиване на трансформатора, а също така изискване към изолации и т.н. Например TOP262EN - 333W при 230 VAC ±15% и 254W при 85-265 VAC. Това е при осигурена някаква конвекция за охлаждане. Остава да се дооправи обратната връзка за да се получи желаното ограничение по ток и напрежение.
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

...ама ще се издъни на трафа, ако ще го прави от нула.
                Никакви такива! Неразглобяем тороид - и ще го навива!

Ванко, я кажи ще имаме ли PFC? Джокер - еднакво трудно е със и без PFC.

Коментар

Като каза за издънките с трафа, се сетих, че има и по-лесен вариант за тая мощност. Управление и силова част от серията TOPSwitch. В сайта на производителя има софтуер за пресмятане на трансформатора и по-голяма част от съпътстваща кинкалерия. Има доста литература за начините на навиване на трансформатора, а също така изискване към изолации и т.н. Например TOP262EN - 333W при 230 VAC ±15% и 254W при 85-265 VAC. Това е при осигурена някаква конвекция за охлаждане. Остава да се дооправи обратната връзка за да се получи желаното ограничение по ток и напрежение.
                  Еее, ти пък много искаш. За тия Комет продават готови трафове. Така и баба знае. За електрожени обаче готови трафове никой не продава, а точно това е едно от нещата, дето просто трябва да научи, иначе не става.

А PFC-то, освен че върши това, за което е направено, малко опростява това, дето е след него, поне от моя гледна точка де.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Никакви такива! Неразглобяем тороид - и ще го навива...
                    Хе, хе, с тоя тороид докато оправиш изолациите да отговарят на изискванията, бая зор ще видиш. Или ще трябва да се търсят екзотики от рода на тройно изолиран проводник. Отделно, че не е подходящ за някои топологии захранвания.

Редакция:
                    Еее, ти пък много искаш. За тия Комет продават готови трафове. Така и баба знае. За електрожени обаче готови трафове никой не продава, а точно това е едно от нещата, дето просто трябва да научи, иначе не става. ...
                    За 16А ток едва ли ще имат готови. Пак ще падне смятане, нявиване, борба с междини и т.н. Освен това не лош вариант е да не гръмне в самото начало. Ще спадне бойния дух...

И коментаторите...

Коментар

Винаги съм си мислел, че тороидът се навива като всеки друг трансфотматор, но с повече търпение. Каква е разликата?

Коментар

Винаги съм си мислел, че тороидът се навива като всеки друг трансфотматор, но с повече търпение. Каква е разликата?
                        За мрежовите приложения изискванията за изолация са доста сериозни. С тороид са по-трудоемки, а може да се окажат и неизпълними.

И коментаторите...

Коментар

С тороид са по-трудоемки, а може да се окажат и неизпълними.
                          Е аз тормозя новобранеца де, трудоемко трябва да е. А всичко е изпълнимо, когато вземеш два номера по-голям ферит

Коментар

Е аз тормозя новобранеца де, трудоемко трябва да е. А всичко е изпълнимо, когато вземеш два номера по-голям ферит
                            ...освен теглото, а ти и него сложи в задачата.

Ма що бре? Вече има всичко. Взима си ЕЕ, барабар с макара за него, и проблема е никакъв. Пък има и други благинки, като ETD например. Там и макарата е кръгла, и ферита не се лепи, ами се стяга, съответно може да си прави "безплатни" експерименти колкото си иска.

Тороидите да ги навиват жълтурите.

...макар че поне без такъв на изхода няма да се размине, ако е Buck топология или производните и.

Коментар

...освен теглото, а ти и него сложи в задачата.
                              И с два номера нагоре - пак ще е по-леко с тороид. Изобщо, тороидът е Правилният начин да се навиват намотки.

Коментар

Изобщо, тороидът е Правилният начин да се навиват намотки.
                                Ако сме идеалисти - да. Телоподаващото ми е с тороид, между другото. Пълен мост на 20Khz. Ама при тоя размер и мощност вече е лесно - хем намотките малко, хем размера голям.

ПП: Обаче пък това, с което съм се захванал в момента е на 100Khz. и там намотките са съвсем малко - вторичната е от 2-3 навивки, които на тороид не стават никак добре. Мисля за разни планарни простотии, ама с изрязвани на лазер ламаринени "намотки", ама ще видим до къде ще го докарам. Поне ще е лесно повтаряемо и ще се сглабя бързо на ръка.

ППП: Знаеш ли защо обаче тороида е по-добрия... А сети се де....

Бинго! Заради "торсионните полета", естествено!!! Прихваща помалко енергия от нищото, или от "етера".
                                Последно редактирано от sparkybg; 04-02-10, 22:55.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X