Обява

Свий
Няма добавени обяви.

VW Туарег, МБ ML и колко скъпа трябва да ти е колата, за да се издигнеш над офроуда

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дизел, бензин или газ?

Остави се,ще влиза през вратите студено.
    Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
    Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
    Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от badjo.dido Преглед на мнение
      Ама то май темата е за дизел,бензин или газ,а не кой къде кара,.
      Е да де, ама темата е във форум за офроуд!
      А както писах - не може да се каже "само бензин", или "само дизел"! Всичко е много относително!
      יעבור
      «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
        Иииии пълни глупости. Един дизел може с много по-малко модификации (две тръби,буквално) да се движи целия под вода,а бензина му трябват 1 тон уплътнения и изолации,за да не му избега тока у удътъ. А темата явно е за джипки,при положение,че поне 90% от хората във форума карат джип и участието на 99.(9)% от хората тук е свързано с джип.
        и де ще ги сложиш тез тръби,че ми е много интересно,ако ще говорим за преработени таратайки,това е друг въпрос,и досега не съм видял бензин да закъса във вода,а за дизел колкото щеш.

Първоначално публикуван от Тануцо Преглед на мнение
        Може ли малко повече информация за този мотор ??? Защото 5.5 AMG с компресор е 507к.с.
        Има 4-5 разновидности на този мотор,от 376к.с-1997,до 485к.с.,тоест като моя-2005год.Между 2002 и 2003 АМГ пускат 1 мотор 476 к.с.,но там целия мерцедес е индивидуал.Всичките двигатели са v8.Вярно е че може да е 507к.с.,дори може да се надуе до 515к.с.,това е настройка от компютрите в колата,но от Мерцедес не го препоръчват.Този мотор 5.5 както и 6.3 работи на 95%.от съображения за сигурност,но както казах може да се освободи до 515к.с,но тогава колко ще изкара мотора,и най вече скоростната кутия,всичко зависи от водача.,за 40 секунди вдига 320.
        Последно редактирано от Ясен; 25-11-09, 16:08.

Коментар

и де ще ги сложиш тез тръби,че ми е много интересно,ако ще говорим за преработени таратайки,това е друг въпрос,и досега не съм видял бензин да закъса във вода,а за дизел колкото щеш.
          Тея тръби се наричат шнорхел и всеки дизел с механично ГНП може да кара с такава "тръба" на каквито и да е мокротии,включително и под вода. А AMG 5.5 е 368kW или иначе казано : 494hp.
          Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
            Тея тръби се наричат шнорхел и всеки дизел с механично ГНП може да кара с такава "тръба" на каквито и да е мокротии,включително и под вода. А AMG 5.5 е 368kW или иначе казано : 494hp.
            По горе описах разновидностите на мотора 5.5 АМГ,това ми е 20-я мерцедес точно с такива показатели съм нямал,много интерестни конски сили си написал.ако може инфо за тези показатели(от къде ги прочете,и коя година-това е много важно),незнам,може и да има,аз казах че има 4-5 разновидности на този мотор.Виж в мобилето,там има 7-8 мерцедеса 5.5,но с такива коне(494) няма .А за дизела,честно да кажа,нямям много наблюдения,а пък и не съм фен на този агрегат,аз харесвам мощни бензинови коли и джипове,имам и от двете по две.

Коментар

Април 2003-та. Пише го в едно рекламно издание на МБ.
              Volkswagen Bora AKL

Коментар

господа с хюндаи с намокрени гуми и амг собственици по планинските пътеки.... извън пътя ! е този форум не пред кафето или на самолетната писта , а извън пътя - надеждност и проходимост за това иде реч. Относно мерцедес да не се бъркате моделите са 476 PS (350 kW; 469 hp) to 517 PS (380 kW; 510 hp) and 700 N·m (520 lb·ft) to 720 N·m (530 lb·ft) това са им двигателите не се бъркаите с годината на производство и букви отпред отзад... ДИЗЕЛ ОТНОВО РАЗБИРАСЕ КАТО ПОЧНАТ ДА НИ ВАДЯТ ТРАКТОРИ СЪС СЛЪНЧЕВИ БАТЕРИИ ТОГАВА ШЕ ГО СМЕНЯ! ) Приятен Ден!

Коментар

Mоля първо малко тона така да си упрайти,ръзииш ли и после да водим дискусия. А по вашите думи явно Мерцедес лъжат,защото това което написах го пише в рекламно издание на същата марка от 2003 година.
                  Първоначално публикуван от Mercedes-Benz
                  E 55 AMG- V8 -5439cc 350kW/6100RPM лимузина
                  E 55 AMG- V8 -5439cc 350kW/6100RPM Т модел
                  S 55 AMG- V8 -5439cc 368kW/6100RPM
                  SL 55 AMG- V8 -5439cc 368kW/6100RPM
                  CLK 55 AMG- V8 -5439cc 270kW/5750RPM купе
                  CLK 55 AMG- V8 -5439cc 270kW/5750RPM кабриолет
                  CL 55 AMG- V8 -5439cc 368kW/6100RPM купе
                  ML 55 AMG- V8 -5439cc 255kW/6100RPM
                  G 55 AMG- V8 -5439cc 260kW/5500RPM
                  Последно редактирано от Dino; 23-11-09, 22:23.
                  Volkswagen Bora AKL

Коментар

Dino,не лъжат,ама я обърни kW в PS(DIN)...остави за малкo щатските...

Коментар

и досега не съм видял бензин да закъса във вода,а за дизел колкото щеш.
                      Колега, уважение към 20-те ти Мерцедеса, но ТИ ВЪОБЩЕ ИЗЛИЗАЛ ЛИ СИ С ДЖИП ИЗВЪН ПЪТЯ?!
                      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Dino тона ми е добър,не ви пренебрегвам или иронизирам а се шегувам (не бих писал ,а дошъл ако исках да се заяждам) !! относно този хюндай съгласи се че това не е джип а висока кола и с това клипче в гьола... не може да не те човъркне 80% от форума дето искат да са вечно под вода и кал ... за мерцедес не гледай брошурите кво пишат и кви букви слагат отпред и отзад , големият им бензинов двигател е 2 модела , написах ги в предния пост. вариантите им идват от оборудването, размера и броя на турбината.

Коментар

Първоначално публикуван от @XJ Преглед на мнение
                          Dino тона ми е добър,не ви пренебрегвам или иронизирам а се шегувам (не бих писал ,а дошъл ако исках да се заяждам) !! относно този хюндай съгласи се че това не е джип а висока кола и с това клипче в гьола... не може да не те човъркне 80% от форума дето искат да са вечно под вода и кал ... за мерцедес не гледай брошурите кво пишат и кви букви слагат отпред и отзад , големият им бензинов двигател е 2 модела , написах ги в предния пост. вариантите им идват от оборудването, размера и броя на турбината.
                          A aз си му викам „Високото AWD комби“. Наясно съм с „проходимостта“ на колата. Има известни залежби за добро разпределение на мощността,дотам докъдето позволява геометрията. А за AWD комби постижението във водата е добро.Имах предвид,че и леките коли могат да минават през вода,ако е за кратко и обмислено.

368kW *1.36=500.48 hp DIN
                          Volkswagen Bora AKL

Коментар

"....Имах предвид,че и леките коли могат да минават през вода,ако е за кратко и обмислено. "
                            напълно подкрепям твърдението ,имах форд ескорт 1.6GL EFI и една есен мисля че беше 2007 в Варна ме валя град като топки за голф , запуши каналчетата и всичко плувна в вода половината бараки загаснаха и се удавиха ,а аз със балбукащ под водата ауспух и постоянни обороти изплувах от задръстването в центъра с вода над праговете.... всичко зависи от преценката на водача, руските братя на - ~ градуса карат лади в несвяст из тея снегове .. така че още повече 4dw и разумно каране няма спиране .

Коментар

... досега не съм видял бензин да закъса във вода ...
                              Гледай ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Ще ме извиняваш,ама много смешно ми стана,ТАРАТАЙКИТЕ-както си ги нарекъл,са в пъти по-надеждни от тези които описваш извън пътя.
                                Ще видиш закъсали бензинови като излезнеш на разходка някъде където няма асфалт,естествено и дизели,ама трябва да се ходи в калта иначе само по телевизията ще гледаш.
                                ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X