Обява

Свий
Няма добавени обяви.

VW Туарег, МБ ML и колко скъпа трябва да ти е колата, за да се издигнеш над офроуда

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• VW Туарег, МБ ML и колко скъпа трябва да ти е колата, за да се издигнеш над офроуда

Мод: каквото и да са имали предвид участниците в разразилата се дискусия, мястото и не е в темата, в която възникна

Бензин-100%бензин,аман от тези дизели,никакви въртящи моменти,нито икономични,говоря за от 3000 кубика нагоре,бензина е 100 пъти по добре.Карал съм Туарег2.5 дизел-15-17 л.,карах и Туарег 3.2 v6 бензин-13 л.Двама приятели си купиха Туарези 5000 кубика,направиха се на амфибии в една локва,и чук.Сега им искат по 30 000лв.за двигатели(купиха си ги чисто нови).ТО на тези дизели помпи ли не гърмят,свещи ли не избиват,водни удари ли не правят...и какво ли още не.Да не говорим за зимата.Сега съм си с едно Мерцедестче АМГ 5.5-485к.с.,има си и компресорче,за тръпката да го караш,да не говорим.Ако някоя печка иска да се срещтнем,на някоя изоставена самолетна писта,винаги съм готов.Препоръчвам на всеки бензинов двигател от 3000 кубика нагоре.8 цилиндровите са най добре....естествено МЕРЦЕДЕС.
    Последно редактирано от Ясен; 25-11-09, 21:06. Причина: обяснение за преместване

До: Дизел, бензин или газ?

Aйде айде. Точно за дизелите ли намери да говориш,че нямат въртящ момент. На твоя двигател въртящият момент е около 520нм. Това се постига с хубав 3.0 дизел. А на БМВ 3.0d с twin turbocharger е просто невероятна машинка. Турбодупката е почти неизвестна на този мотор. Не е бензин,но над 1300об/мин няма много бензинки,които да му се опънат.
    Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
    Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
    Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от badjo.dido Преглед на мнение
      .Ако някоя печка иска да се срещтнем,на някоя изоставена самолетна писта,винаги съм готов.
      Ама таковата, то тука повечето в гората карат, а не на писта!
      А там ако го вкараме твоя дзвер как ще е?
      Не бъркайте предназначението на колите, малко по-нагоре има мнение на @XJ - всичко зависи от предназначението! И дизела си има място и бензина! А скоро и електричеството!
      יעבור
      «И това ще мине»

Коментар

Електрочеството ВЕЧЕ,а не скоро. Пежо/Ситроен/Мицубиши (засега само Пежо със сигурност) вече приемат заявки за йОн. Не знам цената,но като оборудване е много по-добър от да кажем Форд Фиеста/Пежо 207/Ситро С2/ФВ Поло. Само дето пробега е 130км,а не 800. И харчи 6/100км. Ааа такова,лева де*.

*Данни Auto Bild.
        Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
          Електрочеството ВЕЧЕ,а не скоро. Пежо/Ситроен/Мицубиши (засега само Пежо със сигурност) вече приемат заявки за йОн. Не знам цената,но като оборудване е много по-добър от да кажем Форд Фиеста/Пежо 207/Ситро С2/ФВ Поло. Само дето пробега е 130км,а не 800. И харчи 6/100км. Ааа такова,лева де*.

*Данни Auto Bild.
          Да де! Скоро!
          Ама аз съм за Тесла роудстър!!
          0-100 км. за 3.5 сек. и 400 км. пробег!

יעבור
          «И това ще мине»

Коментар

E това наистина е ВЕЧЕ. Даже от отдавна. Теслата е страхотна. Само че под "страхотна" влизат още няколко неща,като например цената ѝ. Сега и един чук градски като пуснат и супер. Дано да е евтино йОнчето,че да намалим разходите по горивото,а и емисиите.
            Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
              Да де! Скоро!
              Ама аз съм за Тесла роудстър!!
              0-100 км. за 3.5 сек. и 400 км. пробег!

....... ето за тази количка бях споменал ,явно вече са я довършили.Това нещо ,беше само на основа (като картинг) когато го гледах по дискавъри как остави новото ламбо мурселадо да си пуши и ръмжи на старта ,успя да стигне до него на 240км/ч защото за толкова я бяха проектирали от гледна точка на сигурността. В този форум говорим за мощност на тракция а не на палене на гуми (за колегата с АМГ 5.5-485к.с ) сигурен съм че със и без компресора ти пак не можеш да тръгнеш като тва нещичко.. относно дизела аз при 2.5 дизел имам 300 нм. при 1970 оборота преди редукцията и преди да ми се включи турбото(привсе моето е малко, кво ше кажеш за 4.2 литра с турбина колкото въздушния ти филтър..) сметни колко развъртени хемита може да вземе на буксир дизела.
              P.S 5.5 Мр. е невероятен двигател , имах възможността преди месец да го покарам за цял ден, качен на Е класа 2007 и без турбо , чист 389 коня или и 7 не съм сигурен но няма и значение. няколко недостатъка имаше не се чуваше двигателя в купето и върви само на асфалт и +19 градуса )

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                Ама таковата, то тука повечето в гората карат, а не на писта!
                А там ако го вкараме твоя дзвер как ще е?
                Не бъркайте предназначението на колите, малко по-нагоре има мнение на @XJ - всичко зависи от предназначението! И дизела си има място и бензина! А скоро и електричеството!
                Ама то май темата е за дизел,бензин или газ,а не кой къде кара,ама карай,щом казваш гора,и за там имам 1-2 жибки,естествено бензинки,Туаргче 6000-v12,и едно ем-елче с 4 цилиндъра по малко.Та малко за гората.Туарега го обух с едни тънки гуми,че беше с 305-45-21,май някакви таралежки сложих-по тънки,че малко му вдигнах и предницата ,и задницата(надух му възглавниците де),ами кво да ти кажа...дизелите малко се поизгубиха в гората,видяха една локва и малко се пооплашиха.Та бензина.. е по добър и в гората,и във въздуха,и във водата,и на пътя,и на пистата.

Коментар

Ама то май темата е за дизел,бензин или газ,а не кой къде кара,ама карай,щом казваш гора,и за там имам 1-2 жибки,естествено бензинки,Туаргче 6000-v12,и едно ем-елче с 4 цилиндъра по малко.Та малко за гората.Туарега го обух с едни тънки гуми,че беше с 305-45-21,май някакви таралежки сложих-по тънки,че малко му вдигнах и предницата ,и задницата(надух му възглавниците де),ами кво да ти кажа...дизелите малко се поизгубиха в гората,видяха една локва и малко се пооплашиха.Та бензина.. е по добър и в гората,и във въздуха,и във водата,и на пътя,и на пистата.
                  Иииии пълни глупости. Един дизел може с много по-малко модификации (две тръби,буквално) да се движи целия под вода,а бензина му трябват 1 тон уплътнения и изолации,за да не му избега тока у удътъ. А темата явно е за джипки,при положение,че поне 90% от хората във форума карат джип и участието на 99.(9)% от хората тук е свързано с джип.
                  Volkswagen Bora AKL

Коментар

Иииии пълни глупости. Един дизел може с много по-малко модификации (две тръби,буквално) да се движи целия под вода,а бензина му трябват 1 тон уплътнения и изолации,за да не му избега тока у удътъ. А темата явно е за джипки,при положение,че поне 90% от хората във форума карат джип и участието на 99.(9)% от хората тук е свързано с джип.
                    На бензина не му трябват уплътнения, щото си има.
                    http://www.youtube.com/watch?v=qRqJ5...eature=related

Коментар

Еее ти па ся,така не е честно. Aз нали съм пристрастен: http://www.youtube.com/watch?v=MmGnG...eature=related Но като цяло да се направи дизел за „под водата“ е по-лесно. Нали все пак говоря за приспособяването,а не „А какво ако влезе вода вътре“.
                      Последно редактирано от Dino; 21-11-09, 21:42.
                      Volkswagen Bora AKL

Коментар

.Сега съм си с едно Мерцедестче АМГ 5.5-485к.с.,има си и компресорче,
                        Може ли малко повече информация за този мотор ??? Защото 5.5 AMG с компресор е 507к.с.
                        Per aspera ad astra.

Коментар

Еее ти па ся,така не е честно. Aз нали съм пристрастен: http://www.youtube.com/watch?v=MmGnG...eature=related Но като цяло да се направи дизел за „под водата“ е по-лесно. Нали все пак говоря за приспособяването,а не „А какво ако влезе вода вътре“.
                          Приспособления само за въздухът трябват.
                          Иначе Сантасето е машина.
                          Да се похвалиш като почне да духа вода от решетките на парното.

Коментар

Пламене,ако може на ТИ,пуснах клипа със СФ-то,не за да се опитам да кажа нещо за колата,а че това е едно комби с 4х4 и може да постигне същото,което може всеки СУВ. Jeep-a си е Jeep все пак,естествено че може много повече,то това и трябва да си е така. Щях да пусна пример с Кашкай с капака под вода,но клипчето е премахнато от собственика,незнайно защо. И се принудих да пусна клипа със СФ-то. Иначе ако не е много дълбоко,та да може да избутва изгорелите газове и при празен ход, е достатъчна и само една тръба-за входящия въздух.
                            Последно редактирано от Dino; 21-11-09, 22:10.
                            Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                              .....Да се похвалиш като почне да духа вода от решетките на парното....
                              Че к'во му е лошото? Безплатна топла вода, може и шампоан да си носиш.....
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X