Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Планетата Земя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Планетата Земя?

Ами ако Земята е електрон от някакъв атом - Слънчевата система, която пък е част от някаква молекула, например горивна смес и Големият взрив (създал Вселената, която от тогава насам постоянно се разширява) всъщност е поредния работен такт на двигателя на някой джип ...

Коментар

... ако хвана тоя, дето е намислил планетарния модел на атома да се преподава в училищата, лошо му се пише ...

После години наред не излизат от главата на студентите пустите му орбити.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        ... ако хвана тоя, дето е намислил планетарния модел на атома да се преподава в училищата, лошо му се пише ...

Вярно, в учебника са със сбъркани цветове...
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Имам един приятел дето е запален историк и обикаля крепостите и сега пише книга ! Изчел е всички възможни книги за историята на България ... ходи изследва и накрая останови , че това което е написано в учебниците е пълна простотия ! Видя какво пише в учебника на дъщеря си (9 клас) и отиде при учителката по история и каза , че иска неговата дъщеря да се изпитва по истинкската история на България . Госпожата казала - "ама господине това пише в учебника , това преподавам" ! И тои казал "Мен интересува ли ме тва ? ... Искам мойта дъщеря да се изпитва както трябва ! Другите ако щете ги питайте и за историята на Германия ! " изтръгнал и химикала от ръката и задраскал темите по които иска неговата дъщеря да не бъде изпитвана !
          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
          08седем9010З60
          MAKE RALLY NOT WAR
          Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от peichev68 Преглед на мнение
            Имам един приятел дето е запален историк и обикаля крепостите и сега пише книга ! Изчел е всички възможни книги за историята на България ... ходи изследва и накрая останови , че това което е написано в учебниците е пълна простотия ! Видя какво пише в учебника на дъщеря си (9 клас) и отиде при учителката по история и каза , че иска неговата дъщеря да се изпитва по истинкската история на България . Госпожата казала - "ама господине това пише в учебника , това преподавам" ! И тои казал "Мен интересува ли ме тва ? ... Искам мойта дъщеря да се изпитва както трябва ! Другите ако щете ги питайте и за историята на Германия ! " изтръгнал и химикала от ръката и задраскал темите по които иска неговата дъщеря да не бъде изпитвана !
            Това всеки го може. Но не е наука, а своеволие в училище. Така разказано, в нормална страна ще доведе до намеса на полицията - историята в училище е част от държавната доктрина, и значи националната сигурност.

Историята е пълна с опити за изопачаване. Обикновено не траят повече от 50-100 години, виж примерно Македония. После все пак се събират сведения от странични наблюдатели, намират се автентични доказателства и кресливите еднокнижници кротват. Пък и измират постепенно, а потомците им се запознават и с други възгледи.

С електроните и орбитите им е друго. В някой момент наистина са били най-доброто обяснение на неяснотите в атома. Още тогава обяснението е било калпаво и авторите му са си го знаели, затова много бързо са намерили по-добро. За съжаление, даскалското съсловие си е харесало точно този най-калпав модел и го преподааааааава...

Коментар

Re: Планетата Земя?

Финикицийте преди много много индиктиони от Сътворението на преизподнята я врътнаха и глей са к'ви бели станаха - кризи, конспирации и напивания.

Коментар

Бе Земята уж е кръгла, пък как така на всеки ъгъл кръчма !?!
                Те то тва ква форма ще да е? Пък не може и плоска да е,щото по права никога не става да се придвижиш. Вярно,че има неква конспирация - и трезвите се гелпят.
                диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg

Коментар

С електроните и орбитите им е друго. В някой момент наистина са били най-доброто обяснение на неяснотите в атома. Още тогава обяснението е било калпаво и авторите му са си го знаели, затова много бързо са намерили по-добро. За съжаление, даскалското съсловие си е харесало точно този най-калпав модел и го преподааааааава...
                  За съжеление си прав
                  ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                  08седем9010З60
                  MAKE RALLY NOT WAR
                  Confidence in Motion

Коментар

До: планетата Земя?

1

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                    П.П. А, да - ако не съществува земята, ще пуснем колайдера и ще я направим и със сигурност няма да я направим като диня, а по-скоро като баница!
                    2

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                    Не мешайте колайдера със земята щото току-виж я направил кубична и тогава всяко нейно завъртане ще причинява страхотни трусове в спалнята на Азис, което както знаем от своя страна е жизнено опасно за цялото човечество.
                    3

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    Виж само датата-1969 година. Кой ти зачита толкова стара наука за вярна...
                    Отделно дето на снимката се вижда едно синьо петно-това по никакъв начин не доказва, че земята е кълбовидна. Дотук я докарват на кръгла, като бабината баница. Само дето баницата е друга на цвят
                    От 1 , 2 и 3 .. следва че колегите подсъзнателно са осъзнали че земята е баница.
                    Но от кръгла до правоъгълна(в зависимост от обектива), а не кубична както е изказано в цитат 2.
                    В цитат 3 се акцентира върху цвета на баницата- но се сравнява с прясна баница ... а нашата земя е стара баница ... посиняла позеленяла от мухъли мъхове и дървета, освен това е и отровна, защото всяко живо същество което лази лети или се тътри по нея умира в рамките на 30 -50 100 години в редки случаи за няколко хиляди години...

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                    През 1969 година са издавали само най-верните неща. Кой не вярва - ей ме на и аз съм тогавашно издание
                    Като си от "най-верните неща"??? Защо ме питаш в една друга тема как го обичам масажа най много??? ...
                    Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

ма моля ви , темата е достатъчно сериозна , какви масажи

Коментар

Кръгла е! По периферията е и плоска. Към дупката се очертава конус. Там се блъскаме най-много. Блъскаме се и с въпроса от къде сме се взели. Но ...няма смисъл, все ще се намери кой да дръпне синджирчето

Коментар

До: планетата Земя?

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
                          Като си от "най-верните неща"??? Защо ме питаш в една друга тема как го обичам масажа най много??? ...
                          Защото съм верен на принципа, че човек докато е жив се учи. А и кръгозора ми да стане кръгъл като земята. Пък и човек може винаги да стане верен на нещо друго
                          И не мешай темите, че заради Галилей и без това имам световъртеж.
                          Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                          Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Най-неразрешимият въпрос е дали Марианската падина е все незадоволена, понеже Еверест не е достатъчно висок - с колко трябва да спадне нивото на Световният Океан за да се нормализира положението и Баланса да се възстанови порядъчно. За да оцелее хармонията и световъртежа.
                            Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
                              Най-неразрешимият въпрос е дали Марианската падина е все незадоволена, понеже Еверест не е достатъчно висок - с колко трябва да спадне нивото на Световният Океан за да се нормализира положението и Баланса да се възстанови порядъчно. За да оцелее хармонията и световъртежа.
                              С 1097 метра.
                              Само че ако Еверест си прави илюзии че с това ще възстанови хармонията и че скандалите ще престанат - значи няма да е грам пораснал на акъл. С жени оправия няма.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Лошо. Затоплянето вдигало нивото на океана, а ние чакаме да спадне.

п.с. размерът нямал значение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X