Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Планетата Земя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Планетата Земя?

възможно ли е да се окаже , че земята не е кръгла? не искам да интригантсвам , нито подобно, но кой от нас има доказателства реални , че не е плоска примерно?

До: планетата Земя?

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
    възможно ли е да се окаже , че земята не е кръгла? не искам да интригантсвам , нито подобно, но кой от нас има доказателства реални , че не е плоска примерно?
    Наздраве!
    О899 2б2 1З2

Коментар

Плоска е разбира се! Намаш ли карта на света?
      За глобус не питам.

Коментар

Всъщност Земята си е плоска, под нея има четири слона (символизират четирите посоки), а те на свой ред са стъпили на гърба на Великата костенурка Татуйн, която пътува в космоса.
        Тери Пратчет

Последно редактирано от PACH - Иван Тодоров; 23-11-09, 00:56.
        DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Е, чак такива подробности не знам, понеже ме мързи да търся под картата. Обаче си е плоска, ей сега проверих.
          И после, нали ако беше кръгла, всички трезви щяха да падат непрекъснато.

Коментар

Не е полска, ама не е кръгла.Като стиснат от дете балон е.
            Grand Cherokee WJ 4.7 V8
            Това е положението.

Коментар

Че не е поЛска е ясно,въпроса е дали пък не квадратна
              SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
              0878299791

Коментар

Реално планетата Земя, не е кръгла, а леко присплесната в двата си полюса.Иначе като гледаш към хоризонта, трябва да се напрегнеш, за да забележиш леко закръгление в края й.
                Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

Успокой се Бойко, плоска си е, че даже се и нагъва... нали ти донесох оня умален модел, дето ви го прати Борис. Няма да изпаднеш, като пресечете екватора, някъде из Африка!
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

ами сега по георграфия го учим и земята не е точно кръгла...по-точно е ъ...ааа....ЕВРИКА! Кардиоид! госпожата вика че приличала на сърце ама на мен ми прилича по-точно на круша!земята е по-изпъкнала в екватора и е по-сплескана при полюсите.разликата м/у обиколката на екватора и на меридиана е 23км

Коментар

Че кой твърди, че е кръгла...??!! Някои смятат, че е геоид..така са я кръстили щото не знаят каква е всъщност.
                      Аз смятам, че е плоска..даже квадратна..нали затова мерим в "квадратни" метри...да-м...., ако не вярвате питайте онези, дето смятат траекториите на спътниците - разгонва им се фамилията на завоите..муа-ха-ха-ха
                      00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Аз пък си мисля, че може да е кръгла и плоска едновременно

Ама има едни дето твърдят, че земята била със сферична форма...
                        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

А бе не знам каква форма има, ама е с долно и горно. Баща ми е морски капитан и вика, че като се пуска към Африка танкерът летял, пък после нагоре било голяма мъка, на бавни и с блокаж...

Коментар

Дали пък въобще е планета?

Коментар

Да бе, сферична. Я да вземат една топка, и да ходят по нея. Тва никой не го може без кило ракия, пък тия, дето доктора им е забранил си ходят. Значи е плоска, или квадратна, както справедливо отбелязват по-напредналите.

ОФФ за Гого:
                              Слава богу не е кардиоид. Това значи че би приличала на сърце, а то е твърде издължено по едната ос. Сезонните и денонощни изменения на климата щяха да са катастрофични. Като правило с такава форма са астероидите. Толкова големи обекти, като Земята, неизбежно са близки до сфера, с диаметър по екватора, малко по-голям от този, по оста на въртене. Заради центробежната сила. Степента на тоя ексцентрицитет зависи от скоростта на въртене на обекта.
                              Точната форма е геоид, и Земята естествено е единствения обект във Вселената, с именно тази форма. Вдлъбнатините на моретата и издатините на планините имат значение за картографията, висшата геодезия, и понеже създават гравитационни нееднородности - вече и за радионавигацията, по идеологията ГПС, да кажем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X