Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Планетата Земя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: планетата Земя?

лятото докато се къпех в един залив до мене доплува една шотландка и се заговорихме за вредата от морските таралежи. на лош английски. сега съм убеден , че някъде там има шотландски народ. но не съм срещал никой , който да е погледнал отстрани земята и да е видял , че е кръгла..да има книги, филми, снимки, но съгласете се , че ако монтирам глава на папагал върху тяло на катерица , снимам го и упорито го разпостранявам, само след няколко поколения може да се говори за животното Squarot примерно/ от squirrel i parrot/ ..sic..

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
      лятото докато се къпех в един залив до мене доплува една шотландка и се заговорихме за вредата от морските таралежи. на лош английски. сега съм убеден , че някъде там има шотландски народ. но не съм срещал никой , който да е погледнал отстрани земята и да е видял , че е кръгла..да има книги, филми, снимки, но съгласете се , че ако монтирам глава на папагал върху тяло на катерица , снимам го и упорито го разпостранявам, само след няколко поколения може да се говори за животното Squarot примерно/ от squirrel i parrot/ ..sic..
      Много си прав това е заговор, който се опитва да прецака религиите които твърдят, че земята е плоска. Някъде по-горе имаше точно изображение с костенурка и слонове.

А дали някой я е видял да е сферична, сигурно ще се намерят едни такива - астронавти им викат. Обаче няма смъртен стигнал до края на плоскостта
      А и гугъл имат една програмка, която упорито ни убеждава (което си е чиста измислица разбира се) в това че земята е сферична. Пък и всеизвестно, че слънцето се върти около земята. Даже по телевизията го даваха:
      Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
      Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

И за какво спорите? Я си пуснете Google Earth и всичко ще ви стане ясно на мига. А именно, че Земята е овална.

Коментар

Това не върши ли работа?

http://facilities.pps.k12.or.us/imag...om%20space.jpg

Или пак ще си говорим, че някои си ОНЕЗИ ни лъжат за космоса, за да отклоняват вниманието от насъщните проблеми?

Между другото, преди години бях чел (в "Наука и жизнь", ако не греша) една майтапчийска, но изключително остроумно подкрепена с математически доказателства хипотеза: Земята е кръгла, обаче ние сме от вътрешната страна на кълбото, демек ходим по вдлъбнато и се връзваме на разни рефракции и др. явления.

Поздрави!
          Искам България чиста!

Коментар

Дали Земята около Слънцето или обратно, винаги може да се спори, това е въпрос на гледна точка. Единствената досада е, че ако смяташ Земята за неподвижна, сметките бегло се усложняват.

Така че, въртенето на Земята е въведено за удобство. Формата, от друга страна, ...

Някой от вас да е чел "Грехът на поп Ондржей" ? Прибраха го за 15000 години в чистилището, само защото бил писал писмо до Австралия.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
              И за какво спорите? Я си пуснете Google Earth и всичко ще ви стане ясно на мига. А именно, че Земята е овална.
              Тия от гугъл са мошеници, просто и те упорито ни набиват в главата тази измислица за топчестата форма на земята. Земята е плоска. Нищо, че Римокатолическата църква оправдала впоследствие Галилей за еретичното му изказване "И все пак, Тя се върти".

Да ви светна все пак за реалната форма на земята: тя е яйце на очи, ама с разлят жълтък...
              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Реално погледнато, според теорията на относителността на Айнщайн, която е най-новата теория разглеждаща въпроса "кой около кого обикаля" и освен това е неопровергана до сега в тази си част, верния отговор е този, който публиката и играчът даде. В същност според тази теория и слънцето и луната са в орбита на земята, което значи, че въпросът е грешен и .... абе не сте ли поглеждали навън??? Земята си е плоска с планинки и морета ... нали ако беше кръгла, като погледна напред с телескопа, ще мога да си видя дупето.

П.П. Относно Галилей - той не е казал, че е овална, а че се върти. Никой не пречи на плоската земя да се върти, та за това е бил оправдан. Относно въртенето, римокатолическата църква знае, че във виното е истината или " in vino veritas", a всички знаем, че като се заситим с истинана от виното, разбираме, че земята наистина се върти, което не и пречи да е плосака и болезнена. Имайки предвид тези смекчаващи вината обстоятелства, Галилей е бил помилван.
                Последно редактирано от upi; 23-11-09, 19:07.
                Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                0888 315 794
                LZ1UPI
                A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  ... Някой от вас да е чел "Грехът на поп Ондржей" ? Прибраха го за 15000 години в чистилището, само защото бил писал писмо до Австралия.
                  Може да са били прави. Какво ми говори, че Австралия съществува. И да отидеш там, как отиваш. ТЕ те возят със самолет, после те стоварват някъде, казват ти че си на опаката страна и викат "Добре дошъл в Австралия, ако не верваш гледай мивката".

Е как да излезе уравнението - от една страна целият ми интелект, от тяхна страна една мивка. Хайде де!
                  Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                    Реално погледнато, според теорията на относителността на Айнщайн, която е най-новата теория разглеждаща въпроса "кой около кого обикаля" и освен това е неопровергана до сега в тази си част, верния отговор е този, който публиката и играчът даде. В същност според тази теория и слънцето и луната са в орбита на земята, което значи, че въпросът е грешен и .... абе не сте ли поглеждали навън??? Земята си е плоска с планинки и морета ... нали ако беше кръгла, като погледна напред с телескопа, ще мога да си видя дупето.
                    Ийхааа, за тази цел си има огледала! Пък и тоя телескоп трябва да е бая крив, ай да не казвам като какво...

Коментар

Планетата си е идеална или поне беше ...
                      Разнообразна и подходяща за Интересни пътувания.
                      Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                        Обаче няма смъртен стигнал до края на плоскостта
                        Ааааа, това не се брои за аргумент. Естествено, че няма кой да разкаже за края на плоскоста, нали за това е край

По същата логика мога да докажа и съществуването на страшния хищен арпаджик. Никой не е разказвал за него, значи той просто е толкова страшен, че никой не е оцелял след среща с него . Ако не беше чак толкова страшен и хищен, все някой щеше да е оцелял и да разказва...

А иначе земята със сигурност не е плоска. Някой би ли нарекъл Анджелина Джоли плоска? Пък по земята има и по-големи изпъкналости .
                        Последно редактирано от Тихомир; 23-11-09, 20:35. Причина: пр.гр.
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Мисля, че Земята е "вътрешен хиперболоид". Т.е. ние сме вътре, а тя се върти около нас. Една вечер стоях на двора, изпил 1л. ракия и какво да видя. Цяла София, Витоша и Софийското поле се въртяха около мен. Чак тогава разбрах, че съм Център на вселената.
                          Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                          -----------------------------------------------
                          Питието определя съзнанието....
                          -----------------------------------------------
                          0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от zlatoto_zd Преглед на мнение
                            ...... геоид..така са я кръстили щото не знаят каква е всъщност.
                            ......
                            Точно така - геоид. Ама каво точно е геоида няма ясни доказателства. Най-вероятно ще да е плосък и е хоризонтален.

Нека да разширим темата.
                            Смея да твърдя, че земята не винаги е в хоризонтално положение.
                            Има моменти в които рязко променя положението си в хоризонтално. Изправя се и те удря по главатя.
                            Имам преки доказатлства и свидетели на това нейно свойтво.
                            Експеримента който го доказа беше с тежки последствия за мен.
                            Свидетелите едвам ми отлепиха геоида от лицето.
                            О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
                              Не се съгласявам. Ще гледам монтажа и ще се кикотя на глупостта на клъвналите. Поколенията ми също.

А невярването ти е селективно и нелогично. Тая шотландка не е имала грам доказателство че е шотландка. Според мен е била британски агент. Станал си жертва на конспирация. Авторите и са същите като на лъжата че Земята е кръгла.

Доказва се съвсем просто: единственият повелител на шотландците е бившият диктатор на Уганда, Иди Амин Дада - носител на ордена Victorious Cross ("дъщерен" орден на британския "Victoria Cross" ), чиято пълна титла е:

"Негово Превъзходителство, Доживотен Президент, Фелдмаршал, хаджия и Доктор Иди Амин, VC, DSO, MC, Господар на всички твари по Земята и на рибите в Морето, и Завоевател на Британската Империя като Цяло и на Уганда в Частност". Както и "Крал на Шотландия".

При това положение простата дедукция показва че ако шотландката с която си обсъждал морските таралежи не е била антрацитено или поне шоколадово черна, е била подставено лице.

От там - цялата ти стройна теория отива на кино. Ако не е била шотландка - значи не можеш да вярваш в нищо.

Както може би си забелязал, тук прилагам универсалния дедуктивен метод МВ (Милиционерски Виц), по-късно еволюирала в МВ-2.0 (Мутренски Виц):

Лице А: Я. Къф е тоз учебник бе ?
                              Лице Б: Учебник по логика
                              А: Логика ? Що е то ?
                              Б: Ами ето ти пример. Имаш ли аквариум ?
                              А: Да
                              Б: Значи обичаш рибки ?
                              А: Обичам.
                              Б: Значи обичаш животните ?
                              А: Да
                              Б: Е, щом обичаш животните, значи обичаш и жените ?
                              А: Е как. Много ги обичам
                              Б: Е, щом обичаш жените, значи не си обратен. Е това е то логиката.

А: Яяяя, колко интересно. Я да видя шефа (дзъннн) Шефе, шефе, имаш ли аквариум ???

Шеф: Тц.

А: Пфу. Нямаш аквариум. Значи си обратен.

Тази логика е единствената възможна в случая, понеже се връзва и с личността на Иди Амин Дада, единствен крал на шотландците и повелител на всите живи твари, описана от офицерите му (шотландци) в характеристиките от времето когато е бил в британската армия:

"Добър боец и добър играч на ръгби, армейски шампион по бокс, тежка категория. От шията нагоре обаче има само кокал. Нещата трябва да му бъдат обяснявани в еднобуквени думи"

Уви, връзката към виртуалния свят на повелителя на всите риби в морето бе затворена през 2003та година, когато въпросният се пресели в отвъдното, да се надяваме - към по-долните му и по-топли етажи. Няма как да проверим за шотландката.

Мен обаче не мож ме разубеди че има нещо гнило ако не е била черна. Да знаеш. С тоз флуор в питейната вода и с тоз заговор на тайландците да ни откраднат производствените мощности в Опицвет и завода за кисели краставички в Любимец - не е чиста ва работа, да знаеш.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
                                Една вечер стоях на двора, изпил 1л. ракия и какво да видя. Цяла София, Витоша и Софийското поле се въртяха около мен. Чак тогава разбрах, че съм Център на вселената.
                                Вярно е! Само, че не Витоша и Софийското поле, а Шумен и Илчов баир... И центърът на вселената съм аз бе. Как не те срам да плагиатстваш
                                Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                                Изправя се и те удря по главатя.
                                Имам преки доказатлства и свидетели на това нейно свойтво.
                                И това е вярно, и аз има подобна случка...
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X