Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-надеждни и най-ненадеждни автомобили

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Най-надеждни и най-ненадеждни автомобили

Според ежегодния рейтинг на Consumer Reports най-надеждни на пътя пак са японските возила, най-проблемни - щатските

Най-надеждните марки автомобили са: Scion (на сн. Scion TC)...

... Honda (Honda Fit 600)...

... и Toyota (Corolla S3).

Американското специализирано издание Consumer Reports публикува традиционния си ежегоден рейтинг за най-надеждните от продаваните в САЩ модели автомобили за 2009 г.
    В рамките на изследването са използвани сведенията на самите собственици на 1,4 млн. машини от различни модели на общо 33 световни марки автомобили, за появилите се повреди и проблеми на пътя за последната една година.
    Авторите на класацията посочват, че като цяло хибридните, малките и семейните автомобили са показали най-висока средна надеждност на пътя. Така например, 5 от 8-те най-надеждни модели семейни автомобили са хибриди. По класове като цяло, при малките автомобили 20 от общо 37 изследвани модела показали по различните показатели надеждност над средната, докато при семейните коли това съотношение било 21 от общо 41 модела.
    Списъкът на най-надеждните марки автомобили по традиция се доминира от японските производители, като от първите 10 позиции, те заемат първите седем. Конкуренцията по качество на японците издържат само германската Porsche, американската Mercury на концерна Ford и корейския автогигант Hyundai, предава Associated Press. Най-надеждни на пътя отвъд Океана са моделите на Scion – подразделение на Toyota, следвани от Honda и самата Toyota.
    Топ 10 на най-надеждните марки автомобили:
    1. Scion
    2. Honda
    3. Toyota
    4. Infiniti
    5. Acura
    6. Mitsubishi
    7. Lexus
    8. Hyundai
    9. Porsche
    10. Mercury
    В десетката на най-ненадеждните марки няма нито един японски производител, като първите 6 места се заемат от американски марки. Сред най-проблемните модели се нареждат и тези на Mini, BMW и Audi.
    Топ 10 на най-ненадеждните марки автомобили:
    1. Chrysler
    2. Cadillac
    3. Dodge
    4. Jeep
    5. Saturn
    6. GMC
    7. Mini
    8. BMW
    9. Chevrolet
    10. Audi
    Класацията по отделните класове автомобили изглежда по следния начин:
    Малки автомобили: Най-надежден е Honda Insight хибрид, а най-ненадежден е Nissan Versa седан.
    Семейни автомобили: Най-надежден е Toyota Prius хибрид, а най-проблемен – Chrysler Sebring.
    Луксозни автомобили: Най-висока оценка получаваInfiniti M35 със задвижване на задните колела, а най-лоша Jaguar XF.
    Спортни купета и кабриолети: Най-надежден е Lexus SC, а най-ненадежден е кабриолетът Chrysler Sebring.
    Минивенове и комби: Най-добър е 4-цилиндровата Toyota Venza, а най-лош модел – Chrysler Town & Country.
    Малки джипове (SUV): Води Honda CR-V, а с най-лоши показатели е Saturn Vue.
    Среден клас джипове: Най-надежден е Toyota FJ Cruiser, а най-ненадежден Jeep Commander.
    Луксозни джипове: Води Mercedes-Benz GLK, на опашката е Volkswagen Touareg
    Голям клас джипове: Най-надежден е Toyota Sequoia, а най-зле представящ се – Chevrolet Suburban 2500.
    Пикапи: Води Toyota Tundra V6, а на опашката се нарежда Chevrolet Colorado с четири задвижвани колела.

Honda Insight

Toyota Prius

Infiniti M35

Lexus SC 430

Toyota Venza

Honda CR-V

Toyota FJ Cruiser

Mercedes-Benz GLK

Toyota Sequoia

Toyota Tundra V6

Информацията е копирана от тук
    http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=12&id=21002
    -------Honda CR-V 128к.с.--------
    "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

До: Най-надеждни и най-не надеждни автомобили

Според мен лично най-надежния и добър авотмобил е Toyota (не казвам най-хубав )..
    OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Обьркал си пьрвата група,вместо СКАПАНИ трябва да са НАДЕЖДНИ
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Toyota Avensis.. стария модел, това е най-добрата Toyota и кола

пП. Баща ми имаше такава.. железна е просто..
        OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Ъъъ нещо не им вярвам на тия класации.Нали съм си българин и все ми се привиждат пари под масата.
          Иначе пък представените японски коли никак не са красиви, за сметка на стилните европейски .

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
            Ъъъ нещо не им вярвам на тия класации.Нали съм си българин и все ми се привиждат пари под масата.
            Иначе пък представените японски коли никак не са красиви, за сметка на стилните европейски .
            И най-добри са си немските нали?

Това с немските коли е мит от времето преди студената война. От много време насам истината е точно такава каквато са я описали хората. Американското общество твърди само за себеси , че е консуматорско и изобщо не го интересува кой е произвел това за което плаща. Интересуват се само какво получават срещу парите си. И са прави.
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
              И най-добри са си немските нали?
              Хората са казали-най-добри са японските, нали

Коментар

До: Най-надеждни и най-ненадеждни автомобили

Има ли отношение в което японците не са добри ????
                ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                08седем9010З60
                MAKE RALLY NOT WAR
                Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от peichev68 Преглед на мнение
                  Има ли отношение в което японците не са добри ????
                  Има. Баскетбол.

Това за качеството на колите сме го обсъждали вече в една друга тема. Нормално е малките японски коли да са напред в класацията. Както и друг път съм казвал- Хондата, която купих навремето имаше една единствена екстра -радио. На брато само в седалката на шофьора в Мерцедеса има 5-6 електромотора. Чисто статистически е нормално да бия всеки скапан Мерцедес по надежност. Не ми ли падне мотора на магистралата, не е повреда. Друго няма какво да и се счупи.
                  Не гледайте само сухи цифри.
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                    скапан Мерцедес по надежност. .....
                    Ти кого обиждаш бе,айде да се срешнем челно..................получаваш това за което плащаш,с някои скьпи марки и по-малко от платеното еле ако уцелиш модела.

Сцицион някой скоро да е мяркал?То онова е колко предницата на моя и екстра са му чистачките,какво да му се строши.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Забелязал съм,че в България има по-големи германци от самата Германия.Познават се ,по това че:колкото и каквито и доводи да им даваш от немското по-велико,по-здраво и по-вървящо няма.Блажени са вярващите .

Коментар

не знам за Америка, но от темите във форума, ако гледаме, една марка се откроява: *eep
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                          Има. Баскетбол.
                          От японското по-добро няма ! Който квото иска да си приказва ето резултатите от анкета там или проучване
                          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                          08седем9010З60
                          MAKE RALLY NOT WAR
                          Confidence in Motion

Коментар

И не е нужно да сравняваме Ролс с Трабанче. Класацията е наделена по сегменти. Ще ме убеди ли някой , че в класа на луксозните лимузини японците пробутват малолитражка с чистачки? Или пък джипките им не струват? Или малолитражката сравнена например с фиятче не е по-добра?

Просто са си обективни американците и толкоз.

Ама що пък да не си почешем малко пръстите в клавиатурата?
                            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

А за какъв период от време е класацията?
                              Аз съм си фен на японските машинки и съм далеч от мисълта да се заяждам с резултатите, още повече, че Себринг и Колорадо съм виждал само на снимка.
                              НО. Взимаме един дрънгел, наречен Фиат Пунто, от по-стария модел. Купен нов, от магазина. Първата година - никакви ядове, абсолютно, колкото и да е странно. До средата на втората година - също, до тук около 80000км.
                              После се появи теч на масло, отворихме я и ... щях да падна, като видях на какъв майтап се крепи разпределителния вал. Е то бива икономии, ама това на нищо не прилича.
                              Защо го пиша всичкото това - ами ако класацията е в рамките на една година, колицата е просто перфектна. Което не значи, че някога бих дори си помислил да си купя такова недоразумение.
                              Мицака ми вече е доста пораздрънкан, ама е на 15 години и почти 300 хилки, от които 74 в България, простено му е. И сега най-интересното - едва ли пак ще си купя Мицубиши, въпреки, че е кораво и надеждно (и определено има достатъчно електроника ).
                              Всъщност, ако не беше фактора "вкус" и класациите бяха единствен фактор при избор, сигурно всички освен Хонда и Тойота трябваше да са фаливали преди години. Ама не са, даже Ланча си е жива още (е те сега Scrapheap ме уби )
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X