Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Траял състезание за тежки ендура.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Траял състезание за тежки ендура.

Говорихме си днес с Банджо и ей така неусетно ни осЕни една щура идея. Спомнх си първите си стъпки в офроуда с огромното си СуперТенере. Бяхме една група от 5 тенерета и още няколко други тежки ендура и с гуми за мълга се набутвахме в най-голямата мизерия и след тежка, продължитела и изнурителна борба се измъквахме победоносно. Беше велико приключение. Там където леките минаваха, като на разходка ние водехме епични битки. Наистина се чувствахме като герои. Така ни хрумна да организираме ендуро-състезание за тежки ендура (над 160кг. сухо тегло.) но да не бъде като другите ралиджийско а с много тежкопроходимо трасе. Да си бъде чист траял само, че за хипопотами. Да има и елементи от "най силните мъже". Тоест, високата скорост да бъде невъзможна, висока техничност на трасето и МНОГО ТЕЖКИ ФИЗИЧЕСКИ НАТОВАРВАНИЯ. Нещо, като носене на гръб на бял роял до осмия етаж барабар с пианиста. Такова нещо не е правено до сега и ще демонстрира упоритоста на състезателите, както и физическата им подготовка. Трасето ще бъде развито в сравнително къс участък с множество разнообразни препятствия. Има два варианта. Първия е да се засича време и наказателни точки, а втория е да пускаме всички на едно и да се почва голяма мътилка. Аз лично предпочитам втория вариант, но вие ще кажете. На война, като на война. Само, че с танкове. Ще има много кал, камъни, сипеи, вода, гъсто обрасли дерета и нападали трупи. Ще се ползват и въжета, като състезателите ще си помагат един на друг. Можем по двойки да ги пуснем.
    Какво мислите по въпроса? Ще има ли интерес от публиката и мераклии за участие? Аз лично с голям кеф бих гледал такава олигофрения, че и бих участвал даже на драго сърце, ей така за идеята. Е, какво мислите?
    Последно редактирано от Тануцо; 24-09-09, 22:31.
    "Всеки струг - танк! Всеки шлосер - войн! Всеки детайл - бомба в лицето на империализма!"

До: Траял състезание за тежки ендура.

Имам само няколко въпроса:

1. Кой е Банджо и колко състезания сте организирали досега ?
    2. Вие ще участвате ли ?
    3. Този формат някъде гледали ли сте го или "просто ви хрумна" ?

Щото и на мен ми се гледа ...
    ______2
    Е = MZ

Коментар

Първоначално публикуван от kro Преглед на мнение
      Имам само няколко въпроса:

1. Кой е Банджо и колко състезания сте организирали досега ?
      2. Вие ще участвате ли ?
      3. Този формат някъде гледали ли сте го или "просто ви хрумна" ?

Щото и на мен ми се гледа ...
      Извинявам се, че се намесвам (усещам интересното).
      Благой от Варна беше Банджо, докато получи БАН.
      Това не е "Българска академия на науките".
      И е състезател по офроуд и е "екстремист" Даже хард ексремист.
      Участвал е в организацията на национални състезания по офроуд 4х4.

За мен е загадка какво са намислили, но мога да предположа, че ще е як сеир... за истински мъже.
      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Чудесно.
        Сега остава да уточним какъв мотор кара.
        ______2
        Е = MZ

Коментар

Аз само съм минавал покрай тежките ендура ама съм ЗА с двете ръце.Особенно ако се проведе около Варна мога да помагам и с подготовка по трасето или там от каквото имате нужда.
          Ако ще си е по траялско нека да е и с по траялски правилник и да се пускат участниците един по един.Иначе става доста опасно с тея мотори да не вземат да затиснат някой.Също така трябва да се помисли и за трудноста на препятствията понеже по тежките ендура има доста пластмаси за чупене и едва ли много хора ще се юрнат да си ги трошат ей така за идеята, но предполагам си го премислил това.

За терен мога да предложа плажа на Паша дере , не само че ми е в "задния" двор, ами и наистина има по-сложни елементи сбити в малко пространство лесно наблюдавано и от публика.

Идеята ми се струва добра, но повече я виждам във формат "абе елате тука да опечем едни кебабчета, а пък после едно трасе сме подготвили да видим кой, кого, с какво" хем сега сезона е чудесен и за барбекю и за каране на мотори, ама аз от състезания не разбирам.
          Иван Маринов
          Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
          ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Първоначално публикуван от kro Преглед на мнение
            Чудесно.
            Сега остава да уточним какъв мотор кара.
            Чак пък кара.
            Каджива елефант ми се е мяркала, както и ямаха тенере някакво.

Колега, остави го моля те, човека да направи нещо, а?
            ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
              Колега, остави го моля те, човека да направи нещо, а?
              Оставен е
              Чакаме с нетърпение.
              ______2
              Е = MZ

Коментар

Добре е ,идеята ми харесва.
                Дано да стане,няма само вие да ни гледате сеира в калта я !!!
                Малко и ние да ви се посмеем!

Коментар

Наистина ще е интересно. Остава да се оточнят класовете- " Тежки " " Супер тежки " и " Супер тежки, които е невъзможно да се карат Off road " . Също така, регламента дали ще позволи да се монтират лебетки на струговете.

Коментар

Значи, от както познавам благой той смени два мотора. Първо караше тенере 600 а после супертенере 750. Преди това какво е карал не знам. Негов специалитет беше артистичното пребиване пред много хора. ХАХАХАХА Сега поради стечение на обстоятелствата има само джип. Аз съм сменл през живота си много мотори, но ендурата бяха само 3. Една Априлия Туарег 125, СуперТенере 750 и КЛХ650. В момента нямам ендуро. Поради множество травми на двете колена между които и скъсан минискус спрях ендурото и го продадох за да не се изкушавам. КЛХ-а е сравнително харт и предразполага към глупости, но пък е тежък и стават грешки. За това мисля да си взема любовта на живота ми, а имено супертенере. Точно с такъв мотор имам най голям опит в абсурдния офроуд. Бяхме една яка група само с тежки ендура С ПЛАСТМАСИ И НИЩО НЕ МОЖЕШЕ ДА НИ СПРЕ ДА СИ НАТРОШИМ МОТОРИТЕ. Предполагам не сме единствените кретени. На драго сърце бих участвал в състезанието , но без класиране. (все пак ще съм и организатор също) Ей така за спорта, обаче имам лекАрска забрана за офроуд. Така, че ще гледам и ще завиждам. Това е състезание за истински тежки ендура, не за смешни паркетници и за истински мъже, а не за лигльовци. Трябва да не ти пука за пластнасите и да не се боиш от кал, мизерия, влага и брутални физически натоварвания. Дали ще си потрощиш мотора зависи само от теб. така стоят нещата. Не! Такъв световен формат не съществува. Или поне аз не познавам такъв. Надявам се ние да сме първооткривателите. Идеята беше моя и на Боги му допадна. Може пък да излезе нещо интересно и атрактивно. Взаимствано е от Траяла при джиповете в комбинация с ендурото. Да, на нашето състезание няма да има аналог. А трябва ли да има? НЕ! Така се появяват новите неща. Време е да се появи нещо интересно. Другото на мен лично вече ми омръзна. Всеки път едно и също. Е, този път ще е различно. Мислим да го комбинираме и с траял за джипове. Е, не по едно и също време разбира се. Пуснах тази тема чисто и просто като запитване за да проверя има ли интерес и евентуално да чуя интересни идеи и мнения. Не смятам да искам разрешение от никой. В този живот правя каквото си поискам (само законни неща) без да искам ничие позволение, а и не мисля, че е нужно. Бих се отказал от идеята, ако няма интерес от страна на публика и състезатели. Публика съм сигурен, че ще има. Сеирджии дал бог, но състезатели дали ще има е друг въпрос. Апропо, пластмасете може и да бъдат свалени и да карат по монокини. Който както иска. Със състезанията нямам много опит, но с тежкото ендуро имам предостатъчно, а боги има достатъчно опит с организацията на състезания. Аз също мога да организирам някой работи. Помощници дал бог. Надявам се да съм отговорил на всички въпроси.
                    Последно редактирано от Тануцо; 24-09-09, 22:33. Причина: п р а в о п и с
                    "Всеки струг - танк! Всеки шлосер - войн! Всеки детайл - бомба в лицето на империализма!"

Коментар

Аз бих гледал с удоволствие, но незнам кой ще троши обаче.
                      Последно редактирано от Джамбазов; 24-09-09, 11:18.
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

майтапа настрана..напоследък и по чужбина се усеща едно такова залитане..да се правят луди неща с наистина много тежки ендура
                        например кристиян пфайфър и джовани сала се пускат на ерзберг с бмв1200 и с ктм адвенчър и стигат..и то много бързо до средата на трасето ..от където вече е невъзможно за тях..но то дори и до там дето стигат с леко ендуро дори е трудно
                        по западните издания напоследък засичам на няколко пъти теми от рода на..как да минем еди какъв си екстрем с бмв1200 или адвенчър..и много се забавляват а и като гледам какви препятствия се превземат.. дори и с леки мотори едва ли са много хората у нас които ще ги минат..та име някаква такава идея..но ми се струва че чак такива екстремисти у нас едва ли има или ако има няма да карат точно такива стругове..тъй че пак може да го направите но..на по леко трасе и да си е нещо като-"майсторско управление " примерно без да се подпираш с крак или нещо такова да изпълниш някакви елементи или в най лошия случаи И някакво по така екстремче

Коментар

Колега Митков, нищо не разбираш ти - тук се говори за
                          първооткривателство
                          ,
                          революция
                          ,
                          за ендуро-състезание за тежки ендура (над 160кг. сухо тегло.) но да не бъде като другите ралиджийско а с много тежкопроходимо трасе. Да си бъде чист траял само, че за хипопотами. Да има и елементи от "най силните мъже". Тоест, високата скорост да бъде невъзможна, висока техничност на трасето и МНОГО ТЕЖКИ ФИЗИЧЕСКИ НАТОВАРВАНИЯ. Нещо, като носене на гръб на бял роял до осмия етаж барабар с пианиста. Такова нещо не е правено до сега и ще демонстрира упоритоста на състезателите, както и физическата им подготовка. Трасето ще бъде развито в сравнително къс участък с множество разнообразни препятствия.
                          а ти с Ерцберг и Крис Пфайфър даваш сравнения.

Коментар

не само с тях..както споменах напоследък това става модерно
                            ..може би ще снимам една от статиите и да я постна

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                              майтапа настрана..напоследък и по чужбина се усеща едно такова залитане..да се правят луди неща с наистина много тежки ендура
                              например кристиян пфайфър и джовани сала се пускат на ерзберг с бмв1200 и с ктм адвенчър и стигат..и то много бързо до средата на трасето ..от където вече е невъзможно за тях..но то дори и до там дето стигат с леко ендуро дори е трудно
                              по западните издания напоследък засичам на няколко пъти теми от рода на..как да минем еди какъв си екстрем с бмв1200 или адвенчър..и много се забавляват а и като гледам какви препятствия се превземат.. дори и с леки мотори едва ли са много хората у нас които ще ги минат..та име някаква такава идея..но ми се струва че чак такива екстремисти у нас едва ли има или ако има няма да карат точно такива стругове..тъй че пак може да го направите но..на по леко трасе и да си е нещо като-"майсторско управление " примерно без да се подпираш с крак или нещо такова да изпълниш някакви елементи или в най лошия случаи И някакво по така екстремче
                              Ето, че който се интересува усеща на къде отиват нещата. Значи, искаме го да е тежко, но все пак да е за аматьори, а не за профита. Мераклии за сега има около 10тина. Даже има и няколко за клас "пухчо". Ако продълажва така с интереса ще го бъде. Варненско състезание по офроуд отдавна мислим да правим и да бъде траял за джипове. Аз подхвърлих и за тежките ендура идеята. Като казвам мислим да правим, имам предвид група хора със значителен дългогодишен опит в организирането на състезания и уважавани членове на този и други форуми. Аз лично такъв опит нямам, но за това ще се погрижат останалите. Ще замоля разходкаджите с нежни моторчета да не се месят. Най вече ЗМЕЯ. Темата е за събиране на мнения, а точно неговото мнение не ни е нужно. Благодаря все пак за поредната пОмия. Колкото до лекарската забрана, да имам такава. В същност тя ми забранява всякакво натоварване на коленете поне 2-3г.
                              А аз друго натоварване освен с офроуда не им правя. Ако нямах такава забрана нямаше да си продам ендурото и цялата екипировка. Махнах всичко, за да не се изкушавам да наруша забраната. Това е лично решение и си е моя работа. Моля да не се коментира. Съсредоточете се върху състезанието. Ако имате интерес добре, ако не също добре. Колкто до трошенето на моторите, ами то това си е ежедневие при офроуда с ендуро, както и при джиповете. Това разбира се разходкаджиите няма как да го знаят.

Моля, модератор да се намеси и да премахне излишните и заядливи постове. Добре би било въпросните провокатори да бъдат санкционирани. БЛАГОДАРЯ.
                              Последно редактирано от Тануцо; 24-09-09, 22:36. Причина: отново П Р А В О П И С

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X