Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С опънати платна срещу вятъра . . .

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• С опънати платна срещу вятъра . . .

Смятам че е време да напиша тема, по този настоящ злободневен въпрос,
    който тормози днес "мисълта и душата", на нашего брата, българина ?
    Така че за нас "раннобудната" част от населението, това е последния "предупредителен"
    звън, след който трябва да се предприемат решителни действия.
    В момента банките също се "ослушват" и не са предприели действия в тази насока,
    а именно да наложат допълнителни такси и рестрикции към тези които се втурнат в последния
    момент (по стар български обичай), да спасяват парите си. Преди години имах сметка в ЦКБ
    и съм свидетел на това, което стана тогава в действителност.
    За това смятам още от сега да се ориентирам и насоча с "попътен вятър" в правилната посока !
    След проверка в няколко банки установих, че все още се откриват сметки по валутни депозити,
    без такси за обслужване за по 1-3-6-12 месеца За сега все още се предлагат откриване на "системните сметки"
    в долари и евро, както и такива (на отделни места) в английски паунди, швейцарски франкове и канадски долари.
    Ще се радвам да чуя мнението на определени хора от вас, към-то коя валута човек би се обърнал днес, като към
    "спасителен остров" в тези бурни и смутни времена !

Пиши ме като не разбрал какво питаш,ти си знаеш ма аз не мога да ти хвана мисълта.

Искаш наказателни такси за тия които се опитват да си спасят спестяванията?
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      Пиши ме като не разбрал какво питаш,ти си знаеш ма аз не мога да ти хвана мисълта.
      Жалкото е, че вие като модератор проявявате интерес към моя публикувана тема.
      Наистина темата ми е много важна и актуална, но не в този съкратен вид, в който съм е публикувал във вашия сайт.
      Опитах се да я пусна в друг сайт, но дежурния модератор я изтри веднага, като ме обяви едва ли не за "руски" провокатор,
      който агитира и насъсква хората срещу еврото. Добре е че не ми лепна някакво наказание !
      Така че сега искам накратко да ви обясня как стоят нещата, с няколко думи:
      Аз съм човек на зряла възраст, защото съм преживял (макар и като дете), смяната на парите от комунистите през 1962 година.Тогава не малко хора пострадаха.
      Така че това което се гласи днес от техните внуци, които отдавна говорят че в банките има събрано 70 милиарда лева спестявания на граждани,
      няма да е нещо добро за народа.
      Поради тази причина, като човек който доста време е бил лъган и ограбван от управниците, искам да си "спася кожата", докато не е станало късно . . .
      Затова събирам мнение, коя валута е най-подходяща в днешните смутни времена, в която човек поне да може да запази спестяванията си !

Коментар

30% злато, 30% долари, 30% евро…..другите 10 нямат значение
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Пусни темата във форума на БНБ...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Както всеки еврей знае, най-добрата валута се съхранява в черепната кутия. Никой не може да си я присвои, не тежи, не подлежи на обмитяване и е навсякъде с теб.

Коментар

С това темата се изчерпва. Бих добавил само- това всичкото да е някъде при теб, "на една ръка разстояние".

Пъ.Съ. Аз лично останалите 10% бих ги вложил в няколко добри огнестрелни оръжия и муниции за тях.
              Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                Пусни темата във форума на БНБ...
                Жалкото е че сте всички млади момчета и още живота не ви е "поочукал" като . . . войнишки канчета !
                Изкарвате всичко на майтап и подигравка. Но след време мисленето ще ви се промени коренно ! Абсолютно съм сигурен в това !
                Дано да ви даде Господ, да доживеете моите години, след като през злополучната 1962 година (когато вие по-всяка вероятност, изобщо не сте били родени),
                аз съм бил свидетел на това което преживяха моите родители (Бог да ги прости), тогава и как им се отрази този стрес за в бъдеще.
                Знаменитият философ и учен Киркегор, в своята теория за развитието на човешката цивилизация, бе доказал научно че в развитието си историята,
                СЕ ПОВТАРЯ през всеки цикъл от 45-50 календарни години. Сега сме в този период и вие по-младите (тежко ви и горко), ще ви се наложи да преживеете
                тези злополучни промени.
                На нас по-възрастните вече всичко ни е все едно, защото нито ни предстои да създаваме семейство, нито да градим дом, а пък най-малко и да отглеждаме деца,
                при цена от 40 лева за комплект бебешки памперси.
                Но най-важното за нашето поколение си остана факта, че ние не преживяхме нито една война или световен конфликт. Докато вие неминуемо ще се сблъскате
                с този ужас, защото при това международно положение, световния конфликт стана неизбежен. Така че се опитайте да бъдете по-смирени и добри към околните.
                Сега цитирам моята молба за съдействие (при добро желание от ваша страна), по същество:

"След проверка в няколко банки установих, че все още се откриват сметки по валутни депозити,
                без такси за обслужване за по 1-3-6-12 месеца За сега все още се предлага откриването на "системните сметки"
                в долари и евро, както и такива (на отделни места) в английски паунди, швейцарски франкове и канадски долари.
                Ще се радвам да чуя мнението на определени компетентни хора от вас, към коя валута човек би се обърнал днес,
                като към "спасителен остров" в тези бурни и смутни времена ! На този етап съм се спрял на "старата госпожа",
                а именно - швейцарския франк !
                Какво ви е мнението по този въпрос ?

Коментар

• Semper_Idem
                  Semper_Idem коментира
                  Редактиране на коментар
                  Все пак, от какво искаш да запазиш спестяванията си, ако е от очаквните смутни ситуации около “приемането" на еврото, ами .... евро, и то не в банкови влогове.
                  Ако искаш да си запазиш влоговете след поредната глобална война. Ами тя ще е последната. Какво ще ги правиш (да речем, че не си ги вложил в банка) някакви хартийки, наречени "швейцарски франкове".

Банки? Ако мислиш, че ще се случи това което мислиш, че ще се случи, то никакви банки. Кеш, злато.
                А иначе за колко милиона става въпрос, защото нали, иначе като във вица, каквото и да направиш, все ще прекарат!
                יעבור
                «И това ще мине»

Коментар

80 % злато, другите Евро или лева, без значение...Банките много харесват клиенти с Швейцарски франкове, защото без значение от международните курсове, накрая ги сменят по "трънския курс"

Коментар

Аз,ако имам излишни пари бих купил земеделска земя...

Коментар

Само злато. Налично.
                      Аз вече не съм в детска възраст. Женя от 20-тина години ме чака да изляза от пубертета. Парите които съм изкарвал през годините са вложени в коли, лодки, кръчми и хотели.
                      За мен това е едно приятно вложение. Горе няма лавка.
                      Ако не бяха децата, сега щях да се търкалям на някоя яхта я на Хавай, я на Карибите.
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Boa Преглед на мнение
                        Ще се радвам да чуя мнението на определени хора от вас, към-то коя валута човек би се обърнал днес, като към
                        "спасителен остров" в тези бурни и смутни времена !
                        Защо питате за валута? Какво е съвременна валута, която се уповава единствено на доверието към нея? Общо взето едни хартийки...

Има азбучни истини които са валидни и в този момент.
                        Общо взето делите парите си на 3 - по 1/3 инвестирате в имоти, 1/3 в скъпоценности и 1/3 в кеш. Идеята на тази диверсификация е следната - ако стане нещо с парите и изчезнат за една нощ, то тогава ти остават имотите и скъпоценностите. Ако влезем в някаква война и трябва да другия ден да си далече от България, то взимаш кеша и скъпоценностите, и бягаш да спасиш живота. Ако ти откраднат скъпоценностите от сейфа, то винаги ти остават имотите и кеша в банката. Идеята е, ако загубиш 1/3 от спестяванията си, то винаги да можеш да разчиташ на 2/3 от всичко което си спестил...

Вече за по-голяма диверсификация, тези 3 основни инвестиции (1/3 инвестирате в имоти, 1/3 в скъпоценности и 1/3 в кеш), също делите на няколко места:
                        1/3 от инвестицията в имоти разделяте също приблизително в равни части в зем.земя, магазини, заведения, складове ..... идеята е да получавате някакъв пасивен доход от тези имоти...
                        1/3 от инвестицията в скъпоценности разделяте също приблизително в равни части в злато, платина, скъпоценни камъни ..... идеята е да може бързо да продадете тази инвестиция без да губите голяма част от стойността...
                        1/3 от инвестицията във валута разделяте също приблизително 30% в евро, 30% в $, 30% в швейцарци и 10% в крипто ...... и всяка валута в различна банка, че видяхте при ковида как имаше ограничения на теглене до 40 евро на ден в съседна гърция, а и в зап.европа...

С две думи - колкото повече и различни активи, толкова по-добре за вас...

Успех

Коментар

Първоначално публикуван от Boa Преглед на мнение

Знаменитият философ и учен Киркегор, в своята теория за развитието на човешката цивилизация, бе доказал научно че в развитието си историята,
                          СЕ ПОВТАРЯ през всеки цикъл от 45-50 календарни години. Сега сме в този период и вие по-младите (тежко ви и горко), ще ви се наложи да преживеете
                          тези злополучни промени.
                          За пръв път чувам за този учен, но, ако имате интерес по темата, ви препоръчвам да прочетете за "Вълните на Кондратиев" - има доста неща в нета...

Коментар

Ваши са само похарчените пари
                            Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X