Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не можах да мина ГТП-идеи,насоки,инфо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не можах да мина ГТП-идеи,насоки,инфо

Здравейте на всички.
    Та днес месец и половина преди срока на изтичане на ГТП,на моята кола( турбо бензин с газ),реших да мина преглед,уж на място където се минава.Да.ама не.И на бензин и на газ не става.Казаха ми да си сменя горивото в резервоара,имах окло 15 литра бензин и аз не знам от кога,и сутринта добавих 100 октана от Шел 10 литра.
    Сега имам 14 дена да отстраня неизправноста и да пробвам пак.Един колега,който прави коли,ми каза че прекарал вече три таратайки,като на почти празен резервоар,наливал 10 литра бензин,със 3 литра медицински спирт 95%,като веднага след прегледа,слагал още 10 литра бензин,че спирта нямало да повлияе добре на ДВГ.
    Познавам 3-ма човека,които след случка като моята си купиха катализатори по 600 лева,и пак не могат да минат,така че отговори от типа-купи си катализатор,отпадат.
    Всякакви насоки,към определено място/пункт където биха се оправили нещата,ще са добре дошли,разбира се на лично,не тук.Хора които не им харесва написаното от мен,нека подминават и не коментират.
    Вече гледам ТДИ-та и ХДИ-та в мобиле,та ако не стане това с прегледа,на моята кола,която не пуши грам и се кара на газ,отивам и си купувам за 2500 един дизелак,за 250 лева го чипвам и слагам надписа на задното стъкло ''Сажди има ли?''
    Yamaha Yz450F
    Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
    Всичко с ''рошави''гуми!

Поразпитай, вече има пунктове където се минава. Иначе разни клипове из youtube гледах, 98 бензин и добавка за повишаване на октаново число и минава върната кола. Не е гаранция, че това ще действа на твоята обаче. Това е супертъпотия, издънени дизели минават, бензинки след 2000 година ядат дървото. На дядо ти жигулата с опечени гумички и горяща по 1 кило масло на 1000 км също минава.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

Да,това е тъпото,днес на връщане карах зад един Транзит,пълен с мангали-пушеше повече от комина на тец-а,не може да се търпи,после след като го изпреварих,спря за кафе където и аз бях спрял.Питах го,как минава преглед,каза:"Бате преди 10 дена минах,няма проблеми''.Затова ме хвана много яд,и ако не намеря къде да мина,вече в ''любими'' в мобиле съм добавил три нафтови печки.Преди карах такава и знам след чипосване,как пушат и как вървят,та ако не стане,и това ще е.
      Yamaha Yz450F
      Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнение
        Здравейте на всички.
        Та днес месец и половина преди срока на изтичане на ГТП,на моята кола( турбо бензин с газ),реших да мина преглед,уж на място където се минава.Да.ама не.И на бензин и на газ не става.Казаха ми да си сменя горивото в резервоара,имах окло 15 литра бензин и аз не знам от кога,и сутринта добавих 100 октана от Шел 10 литра.
        Сега имам 14 дена да отстраня неизправноста и да пробвам пак.Един колега,който прави коли,ми каза че прекарал вече три таратайки,като на почти празен резервоар,наливал 10 литра бензин,със 3 литра медицински спирт 95%,като веднага след прегледа,слагал още 10 литра бензин,че спирта нямало да повлияе добре на ДВГ.
        Познавам 3-ма човека,които след случка като моята си купиха катализатори по 600 лева,и пак не могат да минат,така че отговори от типа-купи си катализатор,отпадат.
        Всякакви насоки,към определено място/пункт където биха се оправили нещата,ще са добре дошли,разбира се на лично,не тук.Хора които не им харесва написаното от мен,нека подминават и не коментират.
        Вече гледам ТДИ-та и ХДИ-та в мобиле,та ако не стане това с прегледа,на моята кола,която не пуши грам и се кара на газ,отивам и си купувам за 2500 един дизелак,за 250 лева го чипвам и слагам надписа на задното стъкло ''Сажди има ли?''
        Заради подобни писАния едно време затегнаха нещата!! Иска се култура на писане! Не седиме на маса в дъното на кръчмата!!!

И Да! Не е редно таралясници да ме карат да дишам боклуци.
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Това беше изключително елементарен начин, да се накарат хора, каращи по-нови бензинки, да минат на стари автомобилиТака се подобрява чистотата на въздухаТова глупав човек не може да го измисли, трябва си акъл

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение

Заради подобни писАния едно време затегнаха нещата!! Иска се култура на писане! Не седиме на маса в дъното на кръчмата!!!

И Да! Не е редно таралясници да ме карат да дишам боклуци.
            Предпоследното изречение,явно не си прочел.Какво означава,култура на писане.Исканата от мен информация,съм написал че я искам на лично,като няма да се разпространява,нито коментира.
            А,това какво ще дишаш,не го решаваш ти.Хубава вечер.
            Yamaha Yz450F
            Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

• Стоян Боюков-Sariones
              Стоян Боюков-Sariones коментира
              Редактиране на коментар
              Прочел съм аз! Не берИ грижа за мен. Какво означава "култура на писане" питай чичо Гошо щом не ме разбираш!

Лека вечер и на теб!

п.п. Има универсални катализатори дето не струват 600 пари и според по-запознати вършат работа.
              п.п.п. Какво ще дишам ще се постарая да зависи И от мен до колкото може. Що не ги интересува много хора нямам идея. На библейското возило (Ауди 80 1.8 бензин) има работещ катализатор.

• Absolut
              Absolut коментира
              Редактиране на коментар
              За т.н. "универсални катализатори" не съм оптимист, но вече сложих такъв. Ще пиша отзиви след 10-20К по пътищата.
              Относно дишането - 100% подкрепям. Имам "удоволствието" да минавам по "Симеоновско", малко преди "Околомръсното" и по "Цариградско" в района на "БАН" след "Плиска". И на двете места около 17ч се диша трудно, дори при лек вятър. А сега, в жегите, пък хептен! Чудно как се намират луди, които да тичат по тротоарите там...

Мислих да пиша в моята тема, но може и тук - мазда 6/2010 с гориво Лукоил'95, OMV'100 и Петрол'100 даде пренебрежимо малки разлики във емисиите. И всички под нормите. Явно компютърът натаманисва двигателя. В карането с първите две не видях разлика. С последното върви бая спънато. Спирт и добавки не съм пробвал, но едва ли променят повече от 5%. Т.е. ако при норма от 0.3 за €4 Ви измерят на пункта 326... може и да се магьосва. Ако обаче Ви мерят 750, каквото и да сипете, едва ли ще помогне. А и поправянето на проблема с емисиите може да доведе до отстаняването на още куп други недъзи на таралясника.
            Смяната на катализатор е крайна мярка. Преди това е добре да се отстанят дупки по изпускателната система, да се бръкне с ендоскоп за запушвания, да се проверят датчиците и да се огледа визуално питата на катализатора - дали е здрава, дали не се е калцифицирала и дали изобщо я има. В по-новите коли катализаторите са няколко... Чак след това може да се сменя.
            Изобщо, за катализаторите не е лошо да си направим отделна тема.

Коментар

Здравейте на всички.
              Та днес месец и половина преди срока на изтичане на ГТП,на моята кола( турбо бензин с газ),реших да мина преглед...
              Сега имам 14 дена да отстраня неизправноста и да пробвам пак...
              Смущава ме тази формулировка! След като ножът не е опрял до кокала, защо изобщо са те вкарали в системата!? Можеха да ти вземат парите и да не те отчитат, че да имаш "месец и половина" за решаване, а не 14 дни. В повечето пунктове правят замерване, срещу половитана от сумата на прегледа...
              Както и да е, вече са те спряли от движение. Сега не ми се рови, но май не можеш вече да караш произволно, а само във връзка с ремонти. И не може да возиш пътници и товари! Гледай да не те натоварят с още някоя глоба, покрай това. И щом твоят приятел вече е прекарал три коли, какво пречи да му дадеш и твоята? Четейки наредвата, май трябва да минеш (безплатно) на същия пункт, където са те прецакали, като ще ти проверят само констатираните проблеми, но... на диагонално четене не виждам законова пречка да минеш на друго място, срещу ново заплащане. Провери го обаче, че може и да греша.

Коментар

В понеделник отивам на почивка-бяха казали че не може да се кара колата,и да се возят пътници,освен до сервиз за отстраняване на неизправности.Като ме спрат,ще им кажа че отивам към сервиз в Смолян,а от там нататък каквото стане.Катализаторите са два с две сонди.Свалих катализаторите-чисто кухи са,няма никой вътре,някой ги е изтърбушил.
                Yamaha Yz450F
                Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

• ctef
                  ctef коментира
                  Редактиране на коментар
                  След прегледа малкия и големия талон върнаха ли ти ги?
                  Щом си планирал пътуване на почивка, не е трябвало да избътзваш с прегледа.
                  А доколкото чета, изглежда се подготвя някаква корекция на наредбата.
                  Но без катализатор, едва ли ще става.

Време му е за нови катализатори и ще стане работата ако колата е изрядна.Т.е. не харчи масло,изпускателната система не смуче въздух и няма дупки по нея и бензина не му е от миналата година.
                Аз минах на магия с тойотата хем е на 144К км и е стара като година 2006 заради малка дупчица някъде отгоре на крайното гърне от където смучеше въздух.
                С повечко газ стана работата за да не лъже данните сякаш имам прецака ламбда сонда.
                И така.
                Напълно съм за тая работа да се затяга контрола...просто и тоя път почнахме някак отзад напред в предвид,че на мерцедеса ми дадоха 2-ра категория като до сега бе 1-ва.
                Явно се е подмладил.Вярно няма и 180К и на него катализатора си му е там...ама....шантаво е някак...по български...
                Няма страшно в умирачката...
                Страшното е да си жив!...

Коментар

- АКО колата няма проблеми с двигателя - но няма катализатор - не минава по емисии, с малко но не минава
                  - АКО има проблеми с двигателя - дори да има катализатор - не минава с много по емисии
                  - АКО катализатор и двигател са ОК, но има ли дупка някъде по изп.система - не минава по ламбда коефициент - сондата на ГТП хваща излишен кислород и съответно решава, че колата не е годна
                  - има сравнително евтини катализатори - под 400 лв, които вършат работа за ГТП, но дали след година работа ще стават пак за ГТП ... е друга тема

Имате ли чита сервиз да ви подготви колата - преглед се минава. В най-лошия случай ще е под 1000 лв , в най-добрия под 100 лв.

Коментар

Няколко пъти в темата се спомена, че ако в изпускателната система има дупчица, това било проблем, защото от нея "влизал кислород"?
                    Може ли резюме на явлението? Все пак в генерацията има налягане, и ми убягвал как би влезнал околен въздух.

Все едно да направя дупка във водопровода и да твърдя, че така ще се получи газирана вода...
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
                      Гаврил Груев Хлътев коментира
                      Редактиране на коментар
                      Не, все едно да потопиш водопровода в морето и да направиш дупка в него. После чекай да тече само чиста вода и да няма влязла малко вморска водица.

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
                    Напълно съм за тая работа да се затяга контрола...просто и тоя път почнахме някак отзад напред
                    Напълно подкрепям. Има коли, които са пред разпадне, но преглед минават. Всякакви тунинг изпълнения на дизели, никакви ядове. Еми като ще го затягаме, хайде да е за всички, и не от днес за утре. За много хора автомобила е начин на оцеляване, обществен транспорт в БГ почти никакъв и само лично МПС те спасява. Не може на средностатистическия човек днес да му изсипеш, че колата му не става и трябва да инвестира крупна сума, за да мине преглед. В същото време мангала опушва целия квартал с дъртото БМВ.
                    Ford Maverick II 2.3 XLT
                    Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      Няколко пъти в темата се спомена, че ако в изпускателната система има дупчица, това било проблем, защото от нея "влизал кислород"?
                      Може ли резюме на явлението? Все пак в генерацията има налягане, и ми убягвал как би влезнал околен въздух.

Все едно да направя дупка във водопровода и да твърдя, че така ще се получи газирана вода...
                      И мен ми е интересно, предвид че в най-ниската точка на изпускателните системи, обикновено предпоследното гърне, заводски има отвор за изтичане на конденз. На доста коли съм го виждал.
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

Коментар

В понеделник отивам на почивка-бяха казали че не може да се кара колата,и да се возят пътници,освен до сервиз за отстраняване на неизправности.Като ме спрат,ще им кажа че отивам към сервиз в Смолян,а от там нататък каквото стане.Катализаторите са два с две сонди.Свалих катализаторите-чисто кухи са,няма никой вътре,някой ги е изтърбушил.
                        Талоните са в мен и двата.Реших да мина по рано, защото един познат минаваше там,и уж няма проблеми.Сега,май нямам право да возя пътници и багаж и до 14 фена трябва да отстраня неизправностите и да мина преглед.Утре тръгвам,а ако ме спрат за проверка ще го мисля,все едно отивам да ми правят колата.
                        Yamaha Yz450F
                        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X