Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неплатена фактура

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Неплатена фактура

Точно по тази причина преди няколко години въведохме системата 50% от сумата предварително и пполучаване на готово изделие срещу вносна бележка от счетоводството иначе ходи гони михаля.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

А, ако длъжник ми е самата държава?
      Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнение
        А, ако длъжник ми е самата държава?
        Чакаш.
        Можеш чрез адвокат и съдия изпълнител да извадиш изпълнителен лист и да чакаш твоя дълг да влезе в разчета и гласуването на следващия бюджет и тогава ще ти се изплати.
        Но си зависи каква е сумата и към кое държавно ведомство или институция е.

Поне е сигурно че ще си получиш парите все някога, ако имаш подписани необходимите документи, като договор, фактура, приемо-предавателен протокол.
        www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
        0898777327

Коментар

Добре, че следващия бюджет не е чак за следващото правителство. Може би съм виновен защото без да съм лицензиран като банка съм отпуснал безсрочен безлихвен заем на държавата като съм и издал фактури с платежно? Ще изчакам още един месец и ще видя моя адвокат дали ще има смелост да съди областа
          Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Няма как да си виновен, по закона за ДДС си длъжен да издадеш фактура в периода /месеца/ в който е настъпило данъчното събитие, т.е. си извършил доставката или услугата и съответно да си внесеш данъка за това.
            А и няма основание, на което да ти плати държавата, ако не си издал документ.

Търпение и успех.
            0898777327

Коментар

Утре отивам и им пускам наториална покана да видим ко ще стане .Тез пари ако ги взема ще ги вложа в джипа така решихме с жената
              ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Първо им се обади и им кажи че днес след обед имаш среща с адвокат и ще им запорираш сметките . Това би трябвало да ги мотивира да си платят . Другия вариант Тодор Пашов ти го каза, обаждане всеки ден, на 3тия ден ще си изплатят сумата . Изобщо не виждам причина да се притесняваш, нормално е в тая криза да се бавят плащания .
                Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Имаше някъде из нет-а примери за таквиз знакови измъквания.Значи:
                  Пишеш им е-mail или писмо във добър тон ".....бля,бля,бля...Кога ще ми осребрите дължимата сума от 1500 лв ?"..Те ако се прецакат и ти върнат писмо или e-mail с примерно "...ама как така-ние ти дължиме само 700лв ?!?!.." -това ще ти е неоспоримо даказателство в съда..Дано да проработи.
                  [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
                  Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Сетих се и за друг случай как някакъв американски милионер си върнал не малка сума от длъжници.Примерно като варианта на Тодор Пашов,но мисля по-ефективен.Пак значи:
                    Наема се културна,търпелива, миловидна женица на 60 и повече години да свърши работата..на надник Сутринта ,още като отвори офиса и тя там:
                    -Добър ден,аз съм от еди кой си,търся еди кой си-шефа,за парите..!
                    Секретарката.
                    -Няма го. Ще дойде след 2-3-5 часа.Нещо да му предам ?
                    -Не,благодаря ! Аз ще го изчакам ...- и бабето сяда в приемната в ъгълчето без да издава звук и си чака.
                    Хора минават,влизат излизат -тя си чака.Секретарката:
                    -Няма скоро да дойде-ако искате елате по-късно ?!?!
                    -Не ,не,не се притеснявайте аз не бързам..
                    -Поне нещо да ви предложа ?!? Чай,кафе ?
                    -Не,не,не се притеснявайте...аз си чакам..все едно ме няма.
                    Шефа не се появява днес,но бабето утре в 8.00 ч.пак там.И пак същия сценарий.Не знам на 3-ия,но на 7-8 ия ден шефа им сам ще ви търси да ви се издължи..
                    [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
                    Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Вчера след като моя счетоводител разговаря с въпросната фирма парите бяха преведени веднага Явно не искаха да се съдим.Благодаря отсърце за ценните съвети и вече ще знам ....
                      ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Ползвали ли сте услугите на фирмите, предлагащи факторинг? Ако да, моля, споделете мнение.

Коментар

Първоначално публикуван от dinko Преглед на мнение
                          Ползвали ли сте услугите на фирмите, предлагащи факторинг? Ако да, моля, споделете мнение.
                          Мене също ме интересува ако има някой наистина светнат за подробностите и тънките моменти, че имам да си прибирам една банка пари и взе да ми тежи да съм кредитор.
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Много е важно в такива случаи да се осчетоводяват фактурите,независимо че не е имало плащане по тях.
                            В никакъв случай не правете грешката да анулирате фактура,защото не е имало плащане по нея,внесете и ДДС-то,понеже веднъж анулирана,фактурата е невалидна и после трудно може да накарате длъжника да подпише друга фактура.
                            Ако фактурата не е осчетоводена до 3 месеца,не може да се ползва ДДС,а когато се внася,се дължи по-високо такова,ако се декларира след следващия месец от датата на издаване на същата.
                            Ако не знаеш-питай,като знаеш-пак.От питане глава не боли,но от избързване -...много!!!:wink:

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                              Мене също ме интересува ако има някой наистина светнат за подробностите и тънките моменти, че имам да си прибирам една банка пари и взе да ми тежи да съм кредитор.
                              Да подновя малко темата, че в това време става все по-актуална.
                              Имам известен опит с фирми за факторинг и сконтиране на задължения, но за съжаление не е успешен. Същата работа, но за много по-малко средства върши и опитен адвокат, който като първа стъпка ти подготвя нотариална покана за подсещане за плащането в определен период към длъжника. Ако това не доведе до положително развитие на нещата следващата стъпка е запориране на сметките му, като това е по-ефикасния метод, и ако си нацелил сметка с която реално се оперира, почти веднага се извършва разплащането.
                              Но всичко си зависи и от конкретния случай. Ако някой е недобросъвестен и е решил, че не иска да се разплаща, почти е сигурно че ще успее, и ти нямаш никакъв законово позволен начин да го принудиш, останалото ...е лично решение.
                              0898777327

Коментар

Първоначално публикуван от dinko Преглед на мнение
                                В България факторингът е по-скоро средство за оптимизиране на паричните потоци, околкото за събиране на лоши дългове.

Първо не ви дават факторинг на всички ваши клиенти априори, а ги одобряват един по един, след съответната кредитна проверка. Т.е. факторинга върши работа ако имате ограничен брой постоянни клиенти.

Второ, така или иначе одобряват тези които по принцип са си редовни платци. Идеята е че със факторинга можете да съкратите сроковете в които си взимате парите, ако имате по-дълги договорни срокове на плащане - 2-3 месеца например.
                                Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X