Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неплатена фактура

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Неплатена фактура

Преди няколко месеца ремонтирах кола на една шивашка фирма .Още след прегледа ги предупредих че сметката няма да е малка .бях им сметнал точно сумата .Няма проблеми ми беше казано ние искаме колата да стане .Когато дойдоха за колата ми заявиха чи ще плащат с банков превод и аз за бела се вързах .Написахме фактура както му е реда и зачакахме мина се седмица парите не бяха преведени две седмици същата работа вечи трети месец няма пари писна ми да се обаждам във фирмата все намират как да ме завъртятПосъветвайте ми какво да направя имам вложени материали на таз кола
    ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

До: Не платена фактура

Ами... добре дошъл в отбора!
    Не се отказвай да ги притесняваш, иначе кой знае какво не можеш да направиш. За съжаление, това сладко съм го ял вече и не мога до ти кажа нищо обнадеждаващо Успех ти желая

Коментар

Не знам за каква сума все пак става въпрос, но ако искаш да им въздействаш ефективно, трябва да ползваш услугите на някой адвокат. Могат да им бъдат блокирани сметките или наложена възбрана за продажба на имущество, като обезпечение за бъдещ иск. Т.е. има правни възможности, но трябва да се види конкретния случай.
      sigpic

Коментар

Само ако има договор, иначе фактура всеки може да ти напише...

Коментар

А фактурата подписана ли е от тях?

Коментар

и аз имах същия проблем
            парите не бяха много но пък, мамка му - мои са си!
            та в случая започнах да ги тормозя всеки божи ден в 9'15 - по график - тук е разковничето

- добро утро, как е настроението, днес ще имаме ли плащане?

издържаха седмица и половина
            EnduroX Alba-Damascena 2019

Коментар

Нямаш ли запис на заповед задължително минаваш през съд ,със счетоводна експертиза ,ако се наложи и графологична и чак след това отива на съдия изпълнител.Можеш да им пратиш нотариално заверена покана чрез нотариус и от момента в който получат поканата почват да текат законни лихви.Тънкия момент е съдията при завеждането на делото да им възбрани сметки или имущество на стойността на фактурата.Втория тънък момент е че ако те се разплатят по време на процеса с тебе разходите по делото са за твоя сметка.и третия най тънък момент е като ги осъдиш да има какво съдия изпълнителя да вземе.
              Аз имам един тъкъв казва се шиндлер ,все ще плати, ама парите не идват, то счетоводители ли не бяха, счетоводни къщи ли и т.н.
              Въобще гадна работа.
              Сега има доста посреднически агенции работят на ръба на закона като изкупуват дългове, но само за по големи суми.
              Там тънкото е ,че за да се оформи дълга като цесия и да се продаде трябва и подпис на длъжника.

Коментар

До: Неплатена фактура

Благодаря на всички .Значи тези пари да ги отпиша мамка му .Сумата е 700лв.Баси в каква държава живеем.Интересно ако в Германия се получи същата ситуация какво би следвало.
                ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Първоначално публикуван от meha1971 Преглед на мнение
                  Благодаря на всички .Значи тези пари да ги отпиша мамка му .Сумата е 700лв.Баси в каква държава живеем.Интересно ако в Германия се получи същата ситуация какво би следвало.
                  Абсолютно същата процедура или поне достатъчно близка до нея.
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Както се каза по-горе, добре дошъл в отбора! Наистина, без договор или подпис от страна на клиента ти/ни остава да чакаме...

Коментар

Първоначално публикуван от izo4x4 Преглед на мнение
                      Както се каза по-горе, добре дошъл в отбора! Наистина, без договор или подпис от страна на клиента ти/ни остава да чакаме...
                      То не, че с договор и всички подписи не стават разминавки, особено ако клиента вземе, че наистина го закъса.

На по-сложната електрониката има лесно - един таймер за 15 дена и ако няма плащане - всичко спира и умира. Вярно, коства една разходка в повече, но като спести половин годишно забавяне ...

За автосервиз обаче нямам идея какво може да свърши работа
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ти им прати една нотариална покана в която изрично да е упоменато, че при евентуално съдебно разбирателство разходите по производството и по твоя адвокат са за тяхна сметка. Във фирмата в която работя това е обичаен начин за събиране на просрочени задължения. Проблем е ако фирмата е закрита и собствениците са чужденци и вече не са в БГ и нямат имущество тук.
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Не е задължителено да има писмен договор ако фактурата е подписана и от двете страни . Самите подписи във фактурата играят ролята на договор между страните . Само че събирането на сумите е трудна работа ... както споменаха колегите : може и през съда .
                          Колега meha : друг път като правиш ремонт от който чакаш плащане по банков път , да си знаеш - скроявай шапката да ти е мирна главата : пъхай една парцалка някъде където след петнайстия ден да запуши нещо ... сещаш се . Ако в това време плащането е минало , викаш ги за 5 мин . да им махнеш "гаранционната пломба" (без да знаят за нея де) . В противен случай сами ще кацнат.
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                            друг път като правиш ремонт от който чакаш плащане по банков път
                            Или просто искаш да ти дадат вносната бележка, преди да им дадеш колата...

Иначе имайте и предвид, че за не взети пари, въпреки договора, законния срок за разплащане е 6 месеца. До тогава нищо не можеш да направиш.
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от meha1971 Преглед на мнение
                              .Когато дойдоха за колата ми заявиха чи ще плащат с банков превод и аз за бела се вързах .Написахме фактура както му е реда и зачакахме
                              С превод имаш шанс да си вземеш парите.Ако не смятаха да плащат щяха да искат да платят в брой.Вземат фактурата с касовата бележка....казват че утре ще дойдат да платят и повече не ги виждаш.И няма законен начин да си върнеш парите.
                              Ако се стигне до съд за сума до1000лв.се допускат свидетели.
                              ........................
                              Иван Маринов
                              CRF 250 X
                              Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X