Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пращат самолета на Тато на дъното на морето

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пращат самолета на Тато на дъното на морето

Я колко любители на соца и тато имало тука ... Ма то щом избрааме гойко за мин-предс. нищо не ме учудва.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от teres Преглед на мнение
      ... В други европейски и преди всичко цивилизовани държави самолетът би се консервирал и изложен за туристичския поток, а това определено би било по разумно и печелившо. ...
      В същност, я да си вдигнат ръката тези, които са готови да отидат да си платят за разглеждане на един вехт Ту-154!
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Не знам точно колко любители на соца има във форума, аз определено не съм от тях, но не значи че като не ни харесва не го е имало, както е имало и Османско присъствие, като се унищожава всичко от миналото не значи че ще се заличи историята, просто дори и да е била репресивна не значи че не я е имало и че всичко свързано с нея трябва да се унищожава.
        през 2008 г. са регистрирани 8 042 тежки транспортни произшествия като при тях са отнети 1 058 [COLOR=Red][SIZE=4]БЪЛГАРСКИ [COLOR=Black][SIZE=2]живота[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR]

Коментар

Аз само не разбрах всички ревящи възмутени - по колко пъти в месеца ходехте на поклонение на тоя самолет преди ? Кой ви го взе от учебно историческата домашна програма ?

Знаехте ли въобще че го има ? Какво ви пречи че една купчина скрап на която не сте обръщали внимание преди, сега ще бъде завлечена на място където няма да можете да и обръщате внимание ?

Авторът на темата поне имаше съображения че е възможно да се превърне в замърсител - оказа се че явно няма да е проблем. От там нататък - на две мили навътре в морето и на 20м под водата тая кочина ще ви пречи точно толкова колкото ви е пречела захвърлена на летището - никак. И също толкова често ще я посещавате.

Но все пак ме вдъхновявате. Петък е, късно е, но от понеделник правя асоциация за защита на гумите които се ползват в състезанията за препядствия. Искам виновните за това разхищение наказани, осъдени, и с парите от обезщетенията - искам да бъде създаден музей на старите тракторни и подобни гуми

Зер като нищо може да са ровили из някое ТКЗС. Част от историята ни са.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            В същност, я да си вдигнат ръката тези, които са готови да отидат да си платят за разглеждане на един вехт Ту-154!
            Ако е в оригиналния си вид, в който е изпълнявал полетите си като правителствен самолет мисля си не един и двама, освен това никъде посвета засега не съм чул нещо от рода потапят самолета на Рузвелт или Маргарет Тачър за забавление на вдебилени туристи, просто отново някой наш селяшки бизнесмен с китни хотелчета по морето да припечелва от и без това избягалите от бетонния "рай". Следваща стъпка предлагам е пускането на влакови композиции, цистерни, че може и Кремиковци и той е от татово време е тогава ше си стане рифа екстра, даже и Големия бариерен риф в Австралия вече ще бледнее, ма нали трябва и ние да изпъкваме с нещо пред света.
            през 2008 г. са регистрирани 8 042 тежки транспортни произшествия като при тях са отнети 1 058 [COLOR=Red][SIZE=4]БЪЛГАРСКИ [COLOR=Black][SIZE=2]живота[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR]

Коментар

Ако е в оригиналния си вид, в който е изпълнявал полетите си като правителствен самолет мисля си не един и двама, освен това никъде посвета засега не съм чул нещо от рода потапят самолета на Рузвелт или Маргарет Тачър за забавление на вдебилени туристи, просто отново някой наш селяшки бизнесмен с китни хотелчета по морето да припечелва от и без това избягалите от бетонния "рай". ...
              Тъй като тук неколкократно се изказаха мнения колко печелившо предприятие можел да бъде този самолет, да взема пак да попитам защо не вземете да направите на "селяшките бизнесмени" предложение, на което да не могат да откажат и да го развъртите този бизнес?

А междувременно, ако желаете, можете (ей така от академичен интерес) да си направите едно проучване какви приходи от туристически посещения реализира къщата-музей на Тато в Правец.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Конкретно за стари влакови композиции по света не е невиждана практика да се правят на рифове. Изчистват се, мятат се на кораб и ги пускат под водата. Нито е голяма философия, нито е голям проблем.

Коментар

Мисля че самолетът е собственост на държавата и би следвало да си остане такава, тук не говорим толкова и за бизнес, а за това как още едно нещо заминава в полза на нечии бизнес интереси, най вероятно отново е "даден за жълти стотики като всичко в държавата до което са добарали всякакви корумпирани чиновници. Сега не знам точно каква стойност като забележителност има самолета но след 50 години определено ще има.

Коментар

Мисля че самолетът е собственост на държавата и би следвало да си остане такава, тук не говорим толкова и за бизнес, а за това как още едно нещо заминава в полза на нечии бизнес интереси, най вероятно отново е "даден за жълти стотики като всичко в държавата до което са добарали всякакви корумпирани чиновници. Сега не знам точно каква стойност като забележителност има самолета но след 50 години определено ще има.
                    Е колко струва тоя ми ти чутовен невижнам самолет според теб?
                    100 милиона евро, например?
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Този самолет от поне 10 години седи на летище Варна. И заемаше доста скъпо място, което и без това не стигат на летището. Отдавна трябваше да бъде бракуван.
                      Между другото не съм чувал старите самолети на американските президенти ( за пример ) да са станали музей. Но президенски библиотеки има няколко.

А потопени самолети, влакове и други подобни има на много места по света. и освен чисто туристическата част играят роля на убежище на много морски животинки.
                      Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                      NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Темата я пуснах, защото лично на мене това ми се вижда безсмислено.
                        Самолетите, по специално фюзелажа и двигателя са ми професия ,а за 154 м имам и бревет за обслужване. Дураломиният там е около 40 тона.
                        И наистина може на един самолет да му се намери по достойно място от потапяне в морето.Това което е останало на снимките в океана в никакъв случай не е дюрал.Потапят се дебелостенни кораби ,танкери и прочие тежки неща.Дебелината на обшивката на 154 е от 0.6-до 2 мм в опашната част.
                        1990 година приемах от правителствения отряд два въртолета Ми 8 и впоследствие чужденците, няма да ви описвам какви очи обелваха ,когато се споменеше ,че това са въртолетите на Т. Живков и той е седял на еди кое си кресло.
                        В случая това мисля ,че е стария самолет на отряд 28,който те бракуваха 94-или 97 не помня вече.
                        А щатите имат едно старо летище в пустинята ,където отиват всички самолети за брак ,там ги консервират с латекс и когато им дойде редът ги утилизират.Агрегатите ,които имат ресурс заминават да го изработват, а останалите се преработват.Целия самолет се покрива с латекс за да се запази метала.

Коментар

Т.е., по-добре да изгние на летището в качеството на държавна собственост, отколкото някой да го използва за нещо.
                          Пусти български манталитет !!!

Между другото, понеже (също типично по български) често се размахва като аргумент какво било в другите държави - ей ви какво е станало със самолет, някога ползван от Хонекер. 15 години бил ресторант (със сигурност НЕ държавен), а след това някакъв (явно селяшки) бизнесмен го купил за 25,000 евро, за да вложи близо половин милион и да направи от него луксозен хотелски апартамент. Който вероятно ще му бъде печеливш, ама друг път ...

Мераклии да платят от джоба си за консервация и паркинг, без да търсят печалба?
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Т.е., по-добре да изгние на летището в качеството на държавна собственост, отколкото някой да го използва за нещо.
                            Пусти български манталитет !!!

Между другото, понеже (също типично по български) често се размахва като аргумент какво било в другите държави - ей ви какво е станало със самолет, някога ползван от Хонекер. 15 години бил ресторант (със сигурност НЕ държавен), а след това някакъв (явно селяшки) бизнесмен го купил за 25,000 евро, за да вложи близо половин милион и да направи от него луксозен хотелски апартамент. Който вероятно ще му бъде печеливш, ама друг път ...

Вероятно все пак е всеизвестно че дуралуминият не гние, а още повече ми е интересно какво полезно има в затлачване на морето с него, освен че някой ще изкарва пари за сметка на това че още метали ще бъдат хвърлени в и без това чистите води. Държавата е длъжна да го консервира и запази.

Коментар

Взимах го веднага, ама пусто в момента се пазаря за доменната пещ в която паднал унгарският финансов министър Петер Вали при посещението си в металургичния комбинат в Мишколц през 1973та година. Язък. Току виж като се опарича платя да го измъкнат от водата, да му изстържат мидите и да го реставрират, после ще поканя всички ви

Първоначално публикуван от Teres
                              Държавата е длъжна да го консервира и запази.
                              Я пак
                              Много неща е длъжна да прави държавата, зер поне тях да правеше като хората. Консервирането и запазването на бракувани таралясници ползвани и цапани от сенилни бивши премиери надали е сред тях...

Коментар

... Държавата е длъжна да го консервира и запази.
                                Защо? И за чия сметка? Няма ли по-добро приложение за държавните пари? Добър или лош, Тодор Живков е значима част от историята ни. Обаче, какво има в този самолет? Стари вехтории. Преди консервирането ще трябва реставриране. Убеден съм, че за 20 години каквото е ставало за нещо от този самолет е отнесено на по-полезно място. Вероятно отдавна е неплътен и вътре влиза вода. Къде е гаранцията, че ще има познавателен интерес към него след 50г? Къде е гаранцията, че тогава държавната ни доктрина няма да се е завъртяла няколко пъти? И че този разход ще има смисъл?

Както вече намекнах, ако потапянето се направи грамотно, екологичен проблем няма да възникне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X