Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пращат самолета на Тато на дъното на морето

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пращат самолета на Тато на дъното на морето

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=...#commentsBlock

Не знам как да го определя,но той ще се е разтворил след 6 месеца.И доколкото си спомням съединенията на алуминия бяха токсични.

До: Пращат самолета на Тато на дъното на морето

Споерд мен това не е начина за привличане на туристи. И колега FLY_FIRE .. дано не си прав че има токсички вещества в машината
    OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Много глупава идея. Аз лично не я толелирам!
      Обичам всички блондинки..... и брюнетки :shock:
      [B]Yamaha YZ-F 250 2004[/B] THE BEST !!!

Коментар

Какви туристи бе колеги. Това си е работа от водолази за водолази, да се оправят. Ако не замърсява (не съм химик и не знам как би реагирал със солената вода тоя корпус) - не виждам на кой пречи цялата работа.

Все едно някой да тръгне да реве че офроададжии заровили автобус за да си направят скок.

И между другото както и да реагира тоя корпус с водата все си мисля че няма да е много по-страшно от реакцията на водата с едно корабно дъно. А такива има в изобилие.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Пълен отбой!

Нищо отровно няма. Алуминият, за да стане отровен, са нужни условия, каквито в морето няма. Вероятно ще обрасне с морски твари до неузнаваемост.

Корабните дъна определено са по-вредни - тях ги обработват с химикали така, че разните миди и охлюви да не са склонни да се заселват там, а и корозията да не яде с най-голямата вилица.

Коментар

Дори и да не донесе някой лев като атракция все пак някой е платил да го купи, да го обезкости, да се докара до морето, кран да го пусне ... все е пуснал в обръщения някоя хилядарка - оборотни пари по време на криза
            OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Имал съм нещастието да видя паднал в океано въртолет и изваден след месец престой там.Боята се беше подкожушила на доста места,
              Алуминият или дураломиният по точно, са много устойчиви на външни въздействия. Като много активен метал той веднага въздейства с кислорода от въздуха и се образува оксид който го предпазва от по нататъшно окисляване.Но там където има течаща вода или съприкосновение на Ал с желязо той изгнива много бързо.
              В Русия навремето като бях студент, бяха много ръзпространени алуминиевите съдове за хранене,та преподавателят ми по химия ни обясняваше ,че може да се готви в такъв съд ,но ако храната стой там, се образували, не помня вече какви съединения, които били много отровни.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                ... Не знам как да го определя,но той ще се е разтворил след 6 месеца.
                На някои места океанът е пълен с останки от самолети от Втората световна война, които някакси не са се "разтворили" за 6-7 десетилетия. А водата е с доста по-голяма соленост, отколкото тази в Черно море ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Дали пък това не е поредното безумие.

Какъв ли е потенциалният брой туристи, до които би достигнала тази атракция?

Дали на сушата не би могло да се спечели повече от самолета (пак като атракция)?

Навремето в с.Аксаково (сега град) имаше някакъв самолет направен на сладкарница.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
                    ... Дали на сушата не би могло да се спечели повече от самолета (пак като атракция)?

Навремето в с.Аксаково (сега град) имаше някакъв самолет направен на сладкарница.
                    Ако има някой мераклия да намери друго приложение на този скрап - да прави оферта и да действа ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Не е ли на първо място идеята да действа като изкуствен риф, отколкото да се очаква бум на подводния туризъм. Поне по света за това ги потапят тези мъртъвци.

Коментар

...
                        В Русия навремето като бях студент, бяха много ръзпространени алуминиевите съдове за хранене,та преподавателят ми по химия ни обясняваше ,че може да се готви в такъв съд ,но ако храната стой там, се образували, не помня вече какви съединения, които били много отровни.
                        За храна наистина са проблем. Или поне за по-кисела храна. В морето и в други относително неутрални води алуминият бавно (стотици, хиляди години) ще се превръща в алуминиев оксид, основа на повечето глини и други минерали.

Иначе, това е една стара, непотребна машина. Т.Ж. едва ли се е разписал на седалките или облицовката, за да е нещо съществено от познавателна гледна точка. Който и да е склонен да я плати на цена повече от скрапа е добре дошъл. Еле пък като има оригинална идея.

Коментар

На плажа би бил доста по доходоносен..
                          [I][B]S мЭн - kOйТо иSкА, sРЭЩу мЭн - kОйТо мОжЭ !!![/B][/I]

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            ..в алуминиев оксид.
                            Диалуминиев триоксид

Коментар

Не може явно българския управник да не сътворява уникални тъпотии. Първо този самолет може да си представите от точно колко тона алуминии е конструиран съоветно и цената му във вид на скрап е внушителна. Освен това той е част от новата българска история, въпреки че не от най бляскавата й. В други европейски и преди всичко цивилизовани държави самолетът би се консервирал и изложен за туристичския поток, а това определено би било по разумно и печелившо. Нашето черноморие специално е пълно с какво ли не айде да потапяме там всико което не ни трябва, ама глупости та глупости. Интересни за гмуркане са подводни пещери,скални образувания, естествени рифове. Да на много места по света има потънали кораби, но те са от древни епохи и цивилизации за да имат някаква туристическа стойност, а тази нова мисъл на управниците в абсурдистан наистина е нещо ново и непонятно.
                              през 2008 г. са регистрирани 8 042 тежки транспортни произшествия като при тях са отнети 1 058 [COLOR=Red][SIZE=4]БЪЛГАРСКИ [COLOR=Black][SIZE=2]живота[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X