Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къща в Модерно предградие... става ли за живеене

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Къща в Модерно предградие... става ли за живеене

    И така следващата година се очертава да приключвам със живота в чужбина, и почнах да се оглеждам за къща в София. Семейството ми има няколко апартамента, но не ми се живее в такава кутийка, искам си двор и гараж. Израстнал съм в Люлин и Мусагеница и до преди 15 години го помня модерното като доста западнало.... но пък ми изпадна не лоша къща на два етажа с гараж и 450 квадрата двор за цената на една гърсониера в Люлин. Ходих да я видя намира се на около 150 метра от Орион и новата Била, съседните къщи не изглеждат зле, има канализация трифазен ток вода и Бунар... според адвоката ми е законна..... та капарирах я.... и сега се чудя защо я продават толкова евтино. Найстина изпадна чрез познати, и версията на продавача е че бабата дето живее там вече иска апартамент... ама дали е само това?
    0-

  • #2
    Скоро ще разбереш Преди, от набезите на братятя живеещи навътре бяха пропищели. Отделно, както го описваш, е на самият булевард. Което е свързано с много шум, прах и т.н
    Прозореца да не може да си отвориш.

    Ниската цена, никога не лъже. Никога.
    Успех.

    Коментар


    • #3
      Да беше проверил плана за застрояване или както там се казва, да не ти изникне една 5-7 етажна кооперация в съседство ….. иди или прати някой да поразпита съседните баби, ще научиш защо е евтино
      ________________________________________________
      Subaru OUTBACK 2,5
      Hyundai TUCSON 2.0

      Коментар


      • #4
        Падам се на около две улици навътре, комшийте викат че било спокойно. Къщата ми е на практика сама на улицата, има съседи само отзад. Имотите от двете страни са общински а този от другата страна на улицата е частен, и че ще бъде застроен ми е ясно. Честно казано не виждам да е по зле от Люлин 8 да речем... Ама както казвате ще се разбере.
        0-

        Коментар


        • KingofROAD
          KingofROAD коментира
          Редактиране на коментар
          Не бързай, колко време имаш за решаване? Пусни някой да поразузнае. Проверката е висша форма на доверие. Не съм от София, просто подсказвам. Разгледа ли я добре отвътре и отвън? Да няма някакви проблеми в основите? Изба/мазе има ли? Провери и там.

          Огледай и двора. Обърни внимание на разпределението на стаите, къде какво и как се стига и минава. Да не се наложат после пренареждане, и преправяне на стени, бани, тоалетни, кухни и тн. Че може много работа да се отвори, докато всичко стане както на теб ти се иска...

        • IvanIvanovi
          IvanIvanovi коментира
          Редактиране на коментар
          Общинските терени с една заменка или друга подобна врътка стават частни и се застрояват, ела виж какво стана в овча купел, едно петно не остана празно. Ясно е че мача е свирен и ако наистина си доста под пазарната цена, може да си върнеш парите че и отгоре. До мен тристаен преходен панел, за тотален ремонт го обявиха на 140 евра….

      • #5
        Мазе и а под цялата къща, масивна е и е здрава няма влага и пукнатини, но цялата е за ремонт, това не ме притеснява предвидил съм го. На два етажа като горния е скосен... За транспорт ми е ясно какво и къде минава общо взето пеша е на около 20 минути до метрото. Явно лошата слава на квартала сваля яко и цената... За решаване свирено е дал съм капаро.... Просто за тая цена ако я бяха пуснали на обява ще замине за ден...
        0-

        Коментар


        • KingofROAD
          KingofROAD коментира
          Редактиране на коментар
          Има и друг вариант, купуваш я, правиш само най-належащите ремонти, колкото да може нормално да се живее в нея. И след няколко години, като се вдигнат цените - продаваш.

      • #6
        Предполагам си наясно, че ако не работиш сам, пълният ремонт на тази къща в момента ще ти излезе много близо до строежа на чисто нова. Поне още година-две ще продължи тази лудост с цените на труда в БГ. Имам пресен пример от миналата седмица. Плочкаджията и бояджията изкараха от един обект повече, отколкото архитект, конструктор и надзорник, взети заедно...А още не са идвали ел техници, ВиК, мебелисти...
        Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

        Коментар


        • #7
          Това ми е ясно, предвидил съм пари за ремонта... без плочкаджия няма да мина както и без дограма... мебели вик и боя са си за мен и бащата... Идеята беше да строя нова в Мало Бучино имам място с ток и вода там, но няма достатъчно лице а и е извън регулация... а и самото село си е вече извън града. За продаване не мисля понеже вече ми е време да свивам гнездо дет се вика, на 38 години имам 14 години гурбет и така и не свикнах... вече ми умръзна да живея от отпуска до отпуска, макар и да имам хубава работа гражданство и изплатена къща в Лондон.... Тук имах късмен с къщата купих пак най евтината що годе здрава но в евтин квартал, оправих я пък то за тези години квартала взе че поскъпна ...
          0-

          Коментар


          • #8
            Квартала...квартал като квартал. Имам познати там, които живеят от години. Улиците ги пооправиха, канализация има, ток също. От чернокрилите патоци се срещат тук-там...ама от това в София никъде не можеш да избягаш.
            Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

            Коментар


            • #9
              Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
              От чернокрилите патоци се срещат тук-там...ама от това в София никъде не можеш да избягаш.
              От 40 години живея в Kрасна поляна 2, примерно на 500m от края на Факултета. На мнение съм че дрогите и прочие контингент из "елитните" квартали са далеч по-неприятно (и опасно) явление.

              Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

              Коментар


              • #10
                Като се разхождах миналия месец установих, че най близките къщи на чернокраки и при мен са на около 600 700 метра.... В същото време бабето е видимо че си живее там сама, което ми дава надежди че не е по лошо от Люлин. Верно има желязна врата и решетки на прозорците ама то в София това си е част от архитектурата.
                0-

                Коментар


                • KingofROAD
                  KingofROAD коментира
                  Редактиране на коментар
                  успех и късмет

                • IvanIvanovi
                  IvanIvanovi коментира
                  Редактиране на коментар
                  къща можеш да защитиш, проблема е по улиците, особено за деца. В Ок ходят на тумби и джобят малките например.....

              • #11
                Това с джобенето си беше традиция в Люлин като бях дете, спасяваше ме лошата слава на баща ми и просто не смееха да ме закачат местните наркомани. Явно нищо не се е променило за 25 години...
                0-

                Коментар


                • #12
                  Огледайте я още един път внимателно, от конструктивна гледна точка. Точно там съм правил основно укрепване на къща. Повърхностните води на квартала бяха в канавки , които преливаха и компрометираха масово основите. Да не казвам със септичните ями какво беше. По едно време правиха истински канализации , но вижте около конкретният имот как е и доколко дренират повърхностните води. Имайте предвид , че точно сега е най-сухо , питайте около вас как е пролетно време. То ясно че е свирено донякъде , но да си знаете какво ви очаква при ремонта още на етап дренажи , хидроизолации и т.н.

                  Коментар


                  • #13
                    Къщата има канализация, в мазето и стаите не изглежда да е имало влага, според бабата като са я строили са насипали много дренаж ама колко е вярно.... Няма паднала мазилка и други такива проблеми, дори и покрива май не тече макар че видимо е за ремонт.
                    0-

                    Коментар


                    • #14
                      Първоначално публикуван от badboy86 Преглед на мнение
                      Къщата има канализация, в мазето и стаите не изглежда да е имало влага, според бабата като са я строили са насипали много дренаж ама колко е вярно.... Няма паднала мазилка и други такива проблеми, дори и покрива май не тече макар че видимо е за ремонт.
                      Точно в този квартал съм виждал много проблеми от капилярна и повърхностна вода ,затова ви обръщам внимание на тези неща. Случая по който работех , също беше покупка на основание благи приказки и при първото сваляне на тапетите отдолу се показа мрежа от пукнатини и следи от капилярна влага. Вижте тази канализация къде е заустена , какви ревизионни шахти има , тестове с вдигнати капаци и вода . Дренажите за да функционират във времето би трябвало да имат също ревизионни тръби или шахтички на ниво терен за промиване при нужда. Другото за преценка са тротоарите около къщата здрави ли са , с правилни наклони , отвеждането на водите от покрива също да е достатъчно далеч от основите. Покрива си е отделна тема.

                      Коментар


                      • #15
                        След като стане официално моя и я изпразня ще извикам някой дето разбира да огледа. Канализацията е нямам идея как и къде е вързана, но отива в централната канализация понеже човека я е копал след като са я прекарали централно, иначе някъде имало и яма...абе копувам си баш котка в чувал май, дано да е на късмет. Как и да е къщата ще се оправи, повече ме притеснява самия квартал, ама то дали ще Люлин или Модерното разликата е един булевард....
                        0-

                        Коментар


                        • sonda
                          sonda коментира
                          Редактиране на коментар
                          Не е съвсем така....Според мен се срещу сградата ДиКа точно...А улицата покай нея води до мегасупергето, което се разраства в посока Ул. Кукуш, и дълги години не го унищожават...ЕвроГеИзма защитава зеленокраките, за сметка на българите...Все пак...Поне двуцевка , така...,за самочувствие...

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X