Обява

Свий
Няма добавени обяви.

кросоувур ЗИЛ Buryan

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Мишев, да не си завършил словоблудство?
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

    И коментаторите...

    Коментар


    • sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Не че нещо, ама описваш работа на ишлеме и казваш точно същото, което аз. В това няма иновации, откривателство или нещо такова. Икономическия бум на Китай целия е на тоя принцип. Някой е поръчал нещо, или е построил завод за нещо - нещото или завода се копира и започват да се бълват количества на ниска цена. Тук-там се появява някой, който се опитва да развива нещото с различен успех, някои успяват повече, мякои по-малко, някои успяват да направят почти читав продукт (пиша от телефон Xiaomi ), но в крайна сметка човек като се замисли, всичките китайски творения, с които си е имал работа, все са били в някаква степен недоклатени.

      Примера ти за поялника с човки Hakko е точно в десятката. Моя проект стартира именно заради недоклатения китайски продукт.

      Те дори имат собствени марки. Дори имат доразвити подобия на JBC, че им искат и пари като за оригинално JBC. Но това не е иновация, а копиране. Дори софтуерните библиотеки на иначе известни фирми като HiSilicon (чипоправещото поделение на Huawei) са трагични, включително като документация. Случая с камерката ми е емблематичен - чудесен сензор, чудесен чип за обработка на сигнала от него и накрая тотално осран фирмуер, който буквално скапва изображението едва ли не нарочно, и когато човек тръгне да оправя нещата попада на зле написани и още по-зле документирани софтуерни библиотеки.

    • mishomishev
      mishomishev коментира
      Редактиране на коментар
      Не бе Спарки ! Не съм съгласен - не е ишлеме - това е хибрид някакъв...
      За икономическия бум -Мишев има своя теория (спорно е дали е вярна) и тя е че Китай държавата е подкрепила първичните дейности и производства. А не вторичните - както е навсякъде другаде. Всичко тръгва от първичните.
      Добре де да питам друго:
      Давам схемата и давам пълен лист спецификации на едни момчета от Шенжен - те ми дават налепена платката.
      Други момчета(друга фирма) ми изпращат пластмасовия корпус (защото в Китай са профилирани)
      Човките идват от трето място.
      Кабели опаковки от четвърто..
      Накрая тук в България - след като получа всичко - аз го сглобявам и опаковам - но всичко идва приготвено.
      Какъв съм аз??
      Производител ли съм?Или обикновен "сглобяч" .Или просто умел организатор?
      Това изделие какво е? Китайско ли е? Защото всичко в него идва от Китай даже упътването на български?
      Имам ли право да напиша "Made in Europe" ?? Как мислиш?

      Как японците да не са откриватели бре? Ко говориш? Сони тринитрон(да е имал друг тринитрон?) . Уокмена?? Кой го направи?
      Ами стандарта Бетамакс?? Не е ли на Сони? Ами лазера дето чете дисковете? Чия беше идеята лазера да се обособи като малък отделен модул с елементарната му електроника? KSS210-KSS213 примерно??Японците ги въведоха нали? Рационализацията пак е откривателство да знаеш...Знам (уж де) цялата история на Сони от създаването.
      "Кароши" беше японски феномен нали?? Защо тогава има повече китайско проявление?

      P.S
      ))))Аз съм онзи българин който се оплака на големия италиански шеф за колите)))) Като имах претенции за качеството (и блъфирах че моя китайски завод ще го сглоби по добре) обаче човека ме закопа буквално с думите: Господин Мишев - ние не продаваме качество! Ние продаваме ексклузивност и класа! Затова вие сте купили наша кола!
      Причина за оплакването: Лошо проектиране - наврели компютър под фара и конденза го уби.И ми кипнаха нервите просто.Расова кола уж...
      Трябваше ми седмици докато осъзная какво ми казва...и пак не съм убеден...и съм раздвоен..сякаш можеше по добре...Оф я пак да гледам "365 дни" които той ми препоръча
      Последно редактирано от mishomishev; 17-07-23, 06:03.

    • sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Не бе, не е ишлеме. Ти поръчваш всичко, ти задаваш спецификации, ти сглобяваш крайния продукт, а китаеца само бачка черната работа. Хибрид е между ишлеме и... ишлеме.

      А за "расовата кола уж" - разковничето е точно в последната думичка - "уж". Плащай си данък марка, щом това ти харесва и те прави щастлив. Тя фенщината така работи - едни чичковци прибират едни кинти, защото са си създали име. Вече може да нямат нищо общо с това, което са били като са си създали името (Apple е емблематичен пример за това), но желаещите да платят данък марка за да са в някаква въображаема "елитна" група, ползваща "расовото" творение, върху което отдавна работи много повече маркетинговия отдел вместо инженерите, и съответно е пълно с недоразумения, нямат свършване. "От студ умри, но гъзар бъди!"

      Производителя на масов не-расов аналог на същото просто не може да си позволи такива волности, защото като му друснат едни 100000 бройки за смяна на компютър във времена, в които и без друго едва се смогва с производството на тоя компютър поради дефицити на компоненти, може и да го отняма.

      ...но това не е по темата.

      По темата е - все още като си купиш например Mitutoyo, знаеш какво да очакваш. Като си купиш китайско копие на Mitutoyo, знаеш че не трябва да очакваш нищо. Ей в това е разликата между китайци и японци. В trinitron и betamax няма нищо революционно, иначе останалите производители щеха да фалират, а CD-то е правено заедно с Philips. Не казвам че не изобретяват, но революциите се случват другаде. Те просто могат да вземат продукт (транзисторния джобен радиоприемник например), и да го доведат достатъчно близо до съвършенството, за да се купува не защото е евтин, а защото е японски. Китайците правят тъкмо обратното - взимат продукт (в общия случай го крадат/копират), и го правят достатъчно евтин, за да се купува вместо оригинала, като разликата в цената е такава че за много хора е оправдано да купят торба евтини недодялани китайски творения, които да сменят всяка седмица, вместо скъпия оригинален продукт, който няма да сменят с години. И това в много случаи работи изключително добре, именно заради посочения горе данък марка. Само че колкото и добре да работи, стига се до момента на насищане - подогонил си останалия свят колкото си могъл, но все така не можеш да го изпревариш, защото за да го испревариш трябва да започнеш да плащаш добре на добре квалифицирани служители, ама за да започнеш да плащаш добре трябва дазапочнеш да продаваш почти толкова скъпо, колкото и тия, които се стремиш да изпревариш, тогава пък преставаш да си атрактивен, освен ако не изкараш и наложиш на пазара твоя марка и продукт, които дават нещо повече от конкуренцията. А за това последното трябва нужното мислене, време и постоянство. Е, китайците имат само последното. Времето им свършва, а мислене с тоя икономически модел няма как да отгледаш, щото цялата им държава е на принципа че някой друг мисли вместо теб, а на теб ти е отредено да мислиш само до където ти позволят.

  • #17
    Две поколения се пенсионираха, докато чакаха руснаците "да влязат в час".
    "Надежда всяка тука оставете"....
    Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

    Коментар


    • #18
      Подписа ми вижте, подписааааа!
      Едните правеха и правят Мерцедес, Порше, БМВ, другите, под влиянието на братския съветски съюз една врата на картонена кола не могат да напаснат. Чакай ти от тия автомобил …
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X